Maço Erkekler İş Hayatında Daha mı Başarılı ?

🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
US Journal of Applied Psychology' dergisinin son sayısında sonuçları yayınlanan araştırmaya göre 'iş hayatında cinsel ayrımcılığa inanan' erkekler
virgul.gif
modern düşünceli erkeklere kıyasla yılda ortalama 8
nokta.gif
500 dolar daha fazla kazanıyor
nokta.gif
Diğer yandan
virgul.gif
geleneksel düşünceli kadınlara kıyasla 'feminist düşünceli' kadınlar ise yılda ortalama 1
nokta.gif
500 dolar daha yüksek kazanca sahip
nokta.gif

İş hayatında cinsel ayrımcılık büyük sorun
nokta.gif
Peki çalışanların düşünce yapıları
virgul.gif
başarılarını etkiliyor mu?
Amerikalı bilim adamlarının yaptığı son araştırmanın sonuçları iş dünyasının politik doğruculuğa pek de prim vermediğini düşündürüyor
nokta.gif
“Kadını yeri evidir” şeklinde bir düşünce yapısını benimsemiş erkekler
virgul.gif
iş hayatında daha yüksek kazançlara sahip olurken kadınlar açısından bunun tam tersi bir durum söz konusu: Feminist görüşlere inanan kadınlar
virgul.gif
munis yaklaşımlı hemcinslerine kıyasla daha fazla kanıyorlar
nokta.gif

The Independent gazetesinde yayınlanan habere göre Florida’lı araştırmacılar 1979’dan itibaren 12
nokta.gif
686 kişiyle her on yılda bir görüşmeler yaparak kapsamlı bir araştırmaya imza attılar
nokta.gif
Son görüşmeler ise 2005 yılında gerçekleştirildi
nokta.gif

US Journal of Applied Psychology dergisinin son sayısında sonuçları yayınlanan araştırmaya göre ‘iş hayatında cinsel ayrımcılığa inanan’ erkekler
virgul.gif
modern düşünceli erkeklere kıyasla yılda ortalama 8
nokta.gif
500 dolar daha fazla kazanıyor
nokta.gif
Diğer yandan
virgul.gif
geleneksel düşünceli kadınlara kıyasla ‘feminist düşünceli’ kadınlar ise yılda ortalama 1
nokta.gif
500 dolar daha yüksek kazanca sahip
nokta.gif

1979’da ilk görüşüldüğünde yaşları 14 ile 22 arasında değişen deneklere ilkin “Sizce kadını yeri evi midir?” ve “Kadının çalışması doğru mudur? Gerekli midir?” gibi sorular yöneltmişlerdi
nokta.gif

1979’da bu soruya cevap veren erkeklerin çoğunluğu ‘geleneksel’ görüşlere sahipti
nokta.gif
Aradan geçen yıllarda aynı sorular deneklere tekrar tekrar sorulduğunda yıllar içinde giderek daha fazla sayıda kadının ve erkeğin “kadının çalışma hayatına daha aktif şekilde katılmasını” desteklediği ortaya çıktı
nokta.gif
Ve nihayet 2005 yılında deneklere yıllık kazançları sorulduğunda ilginç bir bulguya ulaşıldı: ‘Geleneksel’ düşünce yapısına (kimileri buna ‘maço’ diyor) sahip erkeklerin ‘modern görüşlü’ erkeklerden belirgin şekilde daha yüksek kazanca sahip oldukları ortaya çıktı
nokta.gif

Araştırmayı yapan ekip
virgul.gif
gelir yüksekliğini etkileyen pek çok faktör olduğunun altını çizmekle birlikte ‘geleneksel düşünce yapısına’ sahip çiftlerin de ‘modern düşünceli’ çiftlere nazaran daha yüksek toplam kazanca sahip olduğunu belirtiyor
nokta.gif

Araştırma sonuçlarını kaleme alan Florida Üniversitesi’nden Dr
nokta.gif
Timothy Judge bu verilere bakılarak geleneksel düşünce yapısına sahip ailelerde kadınların daha düşük oranda çalışma hayatına katıldığının söylenemeyeceğini
virgul.gif
ancak bu düşünce yapısına sahip kadınların daha az kazançlı işlerle meşgul olduğunu belirtti
nokta.gif

Araştırmanın ortaya çıkardığı bir diğer önemli olgu da; hem anne hem de babanın çalıştığı ailelerde büyüyen çocukların ‘kadın-erkek eşitliği’ konusunda daha modern ve esnek bir düşünce yapısına sahip olduğu
nokta.gif

Winchester Üniversitesi’nden psikolog Magdalena Zawisz ise gelir düzeyleri arasındaki farklılıkların pek çok değişik şekilde yorumlanabileceğini belirterek “Geleneksel düşünce yapısına sahip erkeklerin hem kaynak yönetimi hem de hırslı olmak anlamında daha çok başarıya odaklanmış olduklarını ve iş hayatındaki başarılarını bu şekilde açıklamanın mümkün olduğunu” söylüyor
nokta.gif
“Bir diğer teori de şu olabilir: İşverenler eşi çalışmayan erkekleri yüksek pozisyonlara getirmeyi tercih etmiş olabilirler
nokta.gif
Çünkü ‘eve ekmek götürmek’ işini tek başına üstlenen bir erkeğin daha fazla sorumluluk yükleneceğini hesaba katmışlardır
nokta.gif

Bu durumda yalnızca çalışanların değil
virgul.gif
işverenlerin de ‘muhafazakar ve geleneksel’ düşüşnce yapısına sahip erkekleri destekledikleri söylenebilir
nokta.gif

Yok yaa nerde hergün adammı dövülür
Adımız çıkmış müdürdövene inmiyo personel dövene
Allahım bu nasıl kader

Erkek maço olsun kiskansin kisitlasin dersiniz sonra beni dövdü öldürdü kıskançlık krizine girdi vurdu falan, erkeğin macosu değil adamıdır önemli olan efendim, her camiada.

Kadınlar da ki bu maço erkek sevgisi nedir yahu, apaçi gibi kaba küfürbaz adamların neyini beğeniyorlar. Yediğiniz içtiğiniz şeylere, giyime karışan, yaşam alanınıza müdahale eden adamları seve seve ortaya küfürbaz dayakçı tipler çıktı.

Run sen abartmışsın ama biraz daha baskın olabilmeli bence erkek benim her dediğime evet diyip yaparsa ben sıkılırım. Tabi dozuda kaçırmamalı maço dediysek !

Kadınlar da ki bu maço erkek sevgisi nedir yahu, apaçi gibi kaba küfürbaz adamların neyini beğeniyorlar. Yediğiniz içtiğiniz şeylere, giyime karışan, yaşam alanınıza müdahale eden adamları seve seve ortaya küfürbaz dayakçı tipler çıktı.

Direkt şiddetten hoşlananlar da var. :huh:

senin maço sevgilin
gelip bana maçoluk mu yapacak
yapmayacak o zaman
maçoluğu sana

Ben bir İstanbul beyefendisiyim. Maçoluk nedir bilmem. Ocean bey siz Bursalı olarak Ne diyorsunuz? Efendim?

Ben bir İstanbul beyefendisiyim. Maçoluk nedir bilmem. Ocean bey siz Bursalı olarak Ne diyorsunuz? Efendim?

erkek dediğin maço olur beyefendi, bir elinde ceket omzuna asmış, diğer elinde tespih sallayarak kıraathanin kapısından içeriye havalı bir giriş yapar, masaya gelip yumruğunu vurur ! ve ; oradan bana açık bir çay ver ayol ! der.

erkek dediğin maço olur beyefendi, bir elinde ceket omzuna asmış, diğer elinde tespih sallayarak kıraathanin kapısından içeriye havalı bir giriş yapar, masaya gelip yumruğunu vurur ! ve ; oradan bana açık bir çay ver ayol ! der.

Siz benim Orhan Bencebey gibi, İspanyol paça, favorilerim çeneye doğru, uzun dalgalı saçlı ve bıyıklı fotoğrafımı görmediniz. Ağız dalaşı yaptığım dört kişiyi karakola kadar kovalayıp, üç yıldız komiserden ver bakalım bir 216 dememi nereden bileceksiniz. ( ciddiye almayın olm lan karakola kadar mahallenin köpekleri beni kovalamıştı ama )

Bu bıçkın adam gün geldi birini de sevdi.

maco erkekler bana asırı cahil geliyor. ki kesinlikle öyleler. yazıyı okumadım basarılı basarısız nasıl olur bilemem. belki zorbalıkla yapacagı islerden para kazanıp basarılı olabilir. kibar insanlara hasretiz..

Ben bu forumdaki erkeklerden daha maçoyum be!

Geri