Mabel Matiz'den yeni albüm geliyor

Konu sahibi son olarak 34 gün önce görüldü
tam 25 şarkıdan oluşan bir albüm çıkarmış mabel, 1 saat 47 dakika dinlence. bu devirde 3 albümlük şarkıyı tek albümde toplayıp piyasaya sürmek, bunların birkaçı hariç tamamını kendin yazmış olmak gerçekten de büyük iş. üretkenliğine güveniyor demek ki, ne diyelim? zeval gelmesin. sabahtan beri şarkıları dinliyorum, yine harika parçalar var. biz baştan sona "albüm" dinlemeyeli kim bilir kaç sene olmuş, aldı eskilere götürdü. albümde 90'lardan esintiler de gırla zaten.

herkes melike şahin'le düet yaptığı düldül'ü çok beğenmiş ama benim favorim aşkın nur yengi'yle söylediği "iki satır yara" oldu, harika. hele o aşkın'ın şarkıya girdiği an, sar sar dinle olmuş. plasem "müphem", ikinci plasem ise "bir serçe üzülür".

Son düzenleme:
İki satır yara bence de çok iyi

albüm favori sıralamam ; müphem , düldül , iki satır yara ve mor perdeler.
her şarkısını dinlediğimiz gibi spotify ana sayfasına düşer düşmez dinlemeye başladım.
müphemi ilk gün, düldülü ikinci gün hayatımın backsound'uymuşçasına dinledim.

albümün çıkış tarihi ile ilgili tiviti okuduğumdan beri, kukumav kuşu gibi platformlara düşmesini bekledim. beklentimin bi tık bile altında değildi, tek bi kötü şarkısı yok. benim favorim ise albümün ilk şarkısı aşkım gülüm oldu. ayy her ''anneem'' deyişinde gözlerim doluyor, harika bir şarkı. 2.sırada müphem, 3.sırada da bahçemin en zor gülü var. çıkış şarkısı numaracı da çok tatlı olmuş. biraz daha yazmaya devam edersem, her şarkını yazacağım gibi.dflkj öyle mükemmellik<3

albümün ismi peki, güzel hareket

dinlediklerimden müphemi sevdim

albüm “aşkım gülüm” gibi bir şarkıyla açılışı yapıyor ve bi süre o şarkıda kalıyorsunuz, ben kaldım en azından. introsu bile diyor ki “ben ciğer sökmeye geldim, SA” bu şarkıdan sonra ilk içine çeken de “bir serçe üzülür” şarkısıydı. mabel’in amatör kayıtlı ilk albümündeki şarkıların tadını buldum bu şarkıda ve döndürdüm durdum. bu tadı bir de “bahçemin en zor gülü” şarkısında hissettim ama o kadar yoğun değil. tabii ki aşkın nur yengi’yle olan şarkı favori diye sayılmamalı bile çünkü o başka seviye. aşkın hanımın sesinden bir kelime dökülse o bile yeterdi zaten iyi olmasına, iyi ki yer almış albümde. melike ve kalben gibi popüler isimlerle yapılan düetlere bayılmadım, hatta kalben’le olan melike’den de bir tık iyi olabilir. melike’yi sevsem de bu ara her dala atlaması biraz iticileştirdi sanırım, bi şans daha veririm sonra şarkılarına. “çerez ve veda ettim geçmişe” şarkıları 90’lar tadı verdiğinden ilerleyen dönemlerde çok duyulur kesin.

genel itibarıyla da güzel, ciğerimizi hatırlatan, söken, yerine takan, yer yer de oynatan bir albüm olmuş. mabel matiz çıktığı günden beri birçok tarzda şarkı yapsa da söz yazarlığı ve yenilik konusunda kalitesi hiç değişmedi. hala en derinimde olan albümü ilk albümü olsa da yenileri de bi o kadar seviyorum. bu albümden single olarak çıkardıkları hariç aklımda yer edinip dinleyeceğim şarkılar sırasıyla bir serçe üzülür, iki satır yara, aşkım gülüm, müphem olur sanırım <3
of aşkın nur yengi’yi sıralamadan çıkarıyorum, o başka seviye. ağlıcam güzelliğine.

Henüz hiç bir parçasını dinlemedim ama güzel bir şey ortaya koyduğundan şüphem yok, dinlemeye başlayayım..

Tarz olarak bana hitap etmiyor ancak yorumlara bakınca birkaç tanesini dinleyeceğim.

Albüm kapağına bayıldım, doksanların kaset ruhu ve renkler muhteşem olmuş. İki satır yara favorim, enfes.

mabel matiz severdim, son zamanlarda dinlemeye heves duymuyorum. “zor değil”in yerini bende çok az şarkı tuttu. ondan sonra da bıraktım gitti. ama madem bu kadar övdünüz, dinleyelim bakalım.

Albümün adı neden fatih bilmiyorum belkş gönülleri fethetmekten geliyordur. Ama kapak resmine bakınca ben yavuzu görüyorum sjsj albüme de göz gezdirmiştim şimdi dinlemeye koyulduk bakalım

mabel matiz severdim, son zamanlarda dinlemeye heves duymuyorum. “zor değil”in yerini bende çok az şarkı tuttu. ondan sonra da bıraktım gitti. ama madem bu kadar övdünüz, dinleyelim bakalım.

ben kopmuşum mabel’den belli ki. iki şarkısını çok sevdim. diğerlerini galiba bir daha açıp dinlemem. bir serçe üzülür ve veda ettim geçmişe. ikinci şarkı çok manidar benim için. çok benlik. birincisi ise çok sevimli, çok hisli. bu aralar ruhum çok kelebek. diğerleri benlik değil.

birkaç gündür tekrar tekrar dinliyorum ama bir serçe üzülür hariç maya albümü kadar yakalamadı beni. ben larien'in paralel bi evrendeki karşılığıyım galiba. : )

Geri