Devlet kim hükümet kim? Bunlar birbirinden iki ayrı aparatlar mı?Sen devleti mi? Hukumetimi sevmiyorsun?
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Devlet kim hükümet kim? Bunlar birbirinden iki ayrı aparatlar mı?Sen devleti mi? Hukumetimi sevmiyorsun?
Ya melnur , kardesim soruya soru ile cevap verme huyundan lutfen vazgec ya. Lutfen cevap ver. Evet iki ayri aparat gibi dusun .......yiyim. Basi cikarinca govdeyimi yoksa "sapini" mi seviyorsun?Devlet kim hükümet kim? Bunlar birbirinden iki ayrı aparatlar mı?
Devlet kim hükümet kim? Bunlar birbirinden iki ayrı aparatlar mı?
Kavramları karıştırdığınız için sordum hemem kızma yaaa.Ya melnur , kardesim soruya soru ile cevap verme huyundan lutfen vazgec ya. Lutfen cevap ver. Evet iki ayri aparat gibi dusun .......yiyim. Basi cikarinca govdeyimi yoksa "sapini" mi seviyorsun?
Yani illa adamin agzini bozduracaksiniz. Bi yabani bide seni bole agaca baglayip sabaha kadar tokatlayasim geliyor bazen.
Xasthur ve Vera’yı faşistlik yapmaktan raporladım. Ne demek Türkiye Cumhuriyeti?
İşin içindeki birisinden daha iyi bilemezsin önce bunu kabul et. Video izleyerek yatırım yapmaya çalıştığın için seni ikna etmem zor. İnsan olayın içindeyken çoğu şeyi analiz edemiyor, inanmak istiyor.ilk mesajında örnek verip sadece bu birikimini alırsın dedikten sonra iş bir anda benim mesajdan sonra maaş bağlandıktan sonra birikimin fonlarda devam edere döndü. komik.
bes katılımcı sayısı yıllara göre sürekli artarken senin beş yıl çalışman ve belki diyerek binlerce kişi ayrıldı demen doğru bir analiz olmuyor.
sisteme güvenmeme sebebini yazdım, bu ülkede hiçbir şeyin garantisi yok. ayrıca mevzumuz sistemin güvenirliği veya birikimini farklı değerlendirip çeyrek alıp almamak değil. benim kandırılmam : )
tamamİşin içindeki birisinden daha iyi bilemezsin önce bunu kabul et. Video izleyerek yatırım yapmaya çalıştığın için seni ikna etmem zor. İnsan olayın içindeyken çoğu şeyi analiz edemiyor, inanmak istiyor.
Tamam kufursuz soruyorum. Hukumeti mi? Devleti mi? Sevmiyorsun.Ben san ne zaman böyle ithamda bulundum söylermisin. Kavram kargaşası yaşıyorsun. Biraz sakin ol, görürsün yanlışını. Gt derken o anladığımdan ise aynen sana geri iade ediyorum. Küfürsüz fikrini söylersen başım üstüne.
Gör konu şimdi nerelere geldi.
Arkadaşım devlet ile hükümeti ayırt edemezsin, devlet ordusuyla, polisiyle, valisiyle, mahkemesiyle, okuluyla,...... bir kurumdur ve bu kurum halkın seçtiği iktidar tarafından yönetilir. İktidar yanlış yaparsa devlet doğru yönetilmez,.....Tamam kufursuz soruyorum. Hukumeti mi? Devleti mi? Sevmiyorsun.
Bak soru sorma , yanitlamak istemiyorumda diyebilirsin , beni iplemeyip hic cevapta yazmayabilirsin problem degil. Ama yine soruyla cevap verirsen basarim kufuru bilmis ol kannshshhgs
Abi en nefret ettigim sey ya.
ekleme yapayım, hissedir fondur anlamayan insan için BES kötü bir yatırım :dsistem saçma değil. verdiğin parayı geri alınca bitiyor diyorsun, burada yanlışın var. birikimini toplu çektiğinde doğru fakat emeklilikte beni maaşa bağla dersen içeride kalan paran fonlar üzerinden değerlenmeye, kazanç sağlamaya devam ediyor.
devlet katkısı avantajı olması ve fondur, hissedir teknik işleri bilmeyen benim gibiler için sistem çok iyi.
her sene bir sözleşme yapıp belli yıllarda ana sözleşme hariç ek sözleşmeleri kapatıp yıl sonu devlet katkılarını alıp ana birikime eklemeler yaparak çok iyi kazanç sağlayanlar var. aynı şekilde ek sözleşmelerden minimum yıl sayısını doldurup kazançlı çıkarak birikimini farklı değerlendirenler var.
sgk sistemi çöktü. yarın bir gün maaş verirler mi ne kadar verirler belirsiz. bu sisteme de yarın bir gün çökebilecekleri ihtimaline karşı açıkçası güvenmiyorum ama şu an devam ediyorum.
sisteme her ay yatırdığım para belli. yeşil olarak belirttiklerim bir önceki aya göre kar. şu an iyi gidiyoruz bakalım.
Ekli dosyayı görüntüle 117222
Tamam dostum bunu "cevap vermek istemiyorum o soruya ama sana su sekilde anlatayim" diyerek cevapladigini varsayarak tartismadan uzaklasiyorum.Arkadaşım devlet ile hükümeti ayırt edemezsin, devlet ordusuyla, pilisiyle, valisiyle, mahkemesiyle, okuluyla,...... bir kurumdur ve bu kurum halkın seçtiği iktidar tarafından yönetilir. İktidar yanlış yaparsa devlet doğru yönetilmez,.....
Sizlerin bu kavram kargaşalığına anlam veremiyorum ve dolayısıyla soru yanlış.
Küfür edersen karşılığını alırsın, adabıyla tartışmayı öğren.
Devlet ve hükümet birbirinden bağımsız iki aparat olsa devlet son günlerde yaşanan haksızlığa, kaos yaratana hukuku hiç sayana,..... dur derdi. Yeri gelince AKP'nin polisi, savcısı, hakimi,..... tek adam rejimi, AKP devleti de deniliyor. İşte bunların tümü kavram kargaşalığını gösteriyor. Devlet bir kurumdur ve iktidar tarafından yönetilir. Bugün AKP devleti yönetmektedir ve hem de tüm kuralları çiğneyerek.Tamam dostum bunu "cevap vermek istemiyorum o soruya ama sana su sekilde anlatayim" diyerek cevapladigini varsayarak tartismadan uzaklasiyorum.
Kavramlari neden karistirayim? Zaten ayri oldugunu soyluyorum. He su dogru olabilir. Mevcut hukumet zamanla zaten devleti tumden ele gecirmiscesine yonetiyor ki ele gecirmis zaten. Butun ters dustuklerini yanina cekmeyi basardi. Bu devlet kurulusundan beri malum partinin elinde degildi.
Yav ben ne yazdim yukarida guzel kardesim. Ama soru o degil neyse..Devlet ve hükümet birbirinden bağımsız iki aparat olsa devlet son günlerde yaşanan haksızlığa, kaos yaratana hukuku hiç sayana,..... dur derdi. Yeri gelince AKP'nin polisi, savcısı, hakimi,..... tek adam rejimi, AKP devleti de deniliyor. İşte bunların tümü kavram kargaşalığını gösteriyor. Devlet bir kurumdur ve iktidar tarafından yönetilir. Bugün AKP devleti yönetmektedir ve hem de tüm kuralları çiğneyerek.
Ne yazdığın orada, "Zaten ayrı olduğunu söylüyorum" diyorsun. Ben bu yanlış diyorum. Ve ilk sorun da orada oku ve belki ne kadar gereksiz bir soru olduğunu belki kavrarsın.Yav ben ne yazdim yukarida guzel kardesim. Ama soru o degil neyse..
Nerede yasiyordun? Hangi ulke?
Du bakiyim sozluk konun var mi?Ne yazdığın orada, "Zaten ayrı olduğunu söylüyorum" diyorsun. Ben bu yanlış diyorum. Ve ilk sorun da orada oku ve belki ne kadar gereksiz bir soru olduğunu belki kavrarsın.
Sizin işiniz gücünüz kavram kargaşaligi yapıp tartışmayı kaosa çevirmek. Başlatan da sensin umarım bilincindesindir.
Neyse benim için seninle bu başlıkta tartışmam son.