M.Esad Coşan R.Aleyh.Hoca efendiden Sözler ve Tavsiyeler

• Kullanıcı Abaris
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Sahabe ve İslam Alimleri
Konu sahibi son olarak 1738 gün önce görüldü
Hastalıktan pek ah vah edip şikayetlenmemek lazım. Hastalığında bir nimet olduğunu bilmek lazım. Ne yapalım insanoğlu vücut sahibi, ruh sahibi, can sahibi. Sağlığı olduğu gibi hastalığı da olur.
Prof. Dr. M. Es'ad COŞAN (Rh.A)

Sabaha kadar ibadet etmek de kolay değil, saatler kolay geçmez. Ama Peygamber SAS Efendimiz buyurdu ki: Yatsı namazını kim cemaatle kılarsa gecenin yarısı ibadetle geçirmiş gibi olur. Sabah namazını kim cemaatle kılarsa, bütün gecesini ihyâ etmiş olur.
Prof. Dr. M. Esad COŞAN (Rh.A)

Size en büyük tavsiyem: Bulunduğunuz dalda vazgeçilmez eleman olmağa çalışın!.. En yüksek eleman olmağa çalışın!.. Her şeyi bilmeğe çalışın, bilmediğiniz bir şeyin kalmamasına çalışın!.. Kütüphaneniz ihtisas kütüphanesi olsun... Hiç bir kimsede bulunmayan kitap, sizde bulunsun... O dilde olmayan, yabancı dilde olan eserleri de kütüphanenize alın...

Adam sizinle konuştuğu zaman, hayretler içinde kalsın... “Ya, adam Rus Edebiyatı'nı da takib etmiş, Alman Edebiyatı'nı da takib etmiş, İngiliz'i de incelemiş, Amerikalıları da incelemiş; kendi sahasıyla ilgili her şeyi biliyor!” desin. Bu bakımdan sizi ilim yolunda çalışmaya davet ederim... Devamlı çalışmaya davet ederim, her gün çalışmaya davet ederim.

من استوى يوماه فهو مغبونٌ

“İki günü de eşit olan, ziyandadır.”

bu zamane insanlarına ne oluyor? inanmayanlar bir yana hele müslümanların bu gaflet ve rehaveti, rezalet ve dalaleti ne nicin! nicin cehennemden korkmaz cenneti kazanmak için gayrete gelmezler! neden nefsin heva ve heveslerinekapris ve sehvetlerine uyarlar.Bunlarin arkasında cehennem olduğunu düşünmezler?
Muminler niye,cenneti kazanmanın ter dokmeeye,mihnet mesakket cekmeye; ibadet ve taaatlere sebat ile hak yoldaki ciilelere sabır ve tahammül etmeye... baglı olduğunu unutuverirler?

Degerli muminler!gözünüzü açın aklınızı başınıza toplayın!
günahlarımıza hemen tevbe edin hak yola gelin!Dunyada Allaha kulluk ve taatten daha mutlu ve kutlu vetstli hic bir sey yoktur.İki cihan saadeti imanda,her turlu tehlikelerden kurtulus islamdadir.

Allahin alemlere rahmet olarak gonderdigi o essizpeygamberi;MuhammediMustafaya tabi olun;sizi zulumattan kurtaracak,nura kavusturacak olan kitabiKurani Kerime sarilin ki cehennemden kurtulup cennete giresinz.
M.Esad Cosan R.aleyh
ah nicee bir uyursun uyanmaz mısın?
Goctu kerrvan kaldın dağlar başında
çagrisir tellallar,inanmaz mısın?
göçtü kervan kaldın dağlar başında

İmanımız en makbul iman olsun diye, Allah-u Teàlâ Hazretleri'nin daima bizimle olduğunu, her yerde bizi gördüğünü şuurumuzdan hiç eksik etmeyelim!

Samîmî bir arkadaş, dindar bir arkadaş, aldatmayan bir arkadaş, iyiliksever bir arkadaş, Allah'tan korkan bir arkadaş, sâlih bir arkadaş çok kıymetlidir. Ağırlığı kadar altındır, mücevherdir, son derece kıymetlidir.

''İlim satırda değil, sadırdadır''
Prof. Dr. M. Es'ad Coşan (Rh.a)

İskender Paşa Cemaati
İskenderpaşa cemaati de bir Aile Şirketidir.

Mehmet Zahid Kotku ölünce yerine, oğlu olmadığı için, damadı Esad Coşan geçti.

Esad Coşan ölünce yerine oğlu Muharrem Nureddin Coşan şeyh (!) olarak geçti.

Şeyhlik ilim ve liyakatle değil kan bağıyla geçiyor sanki!!

Hakyol Nakşibendi tarikatine bağlı İskenderpaşa lideri Esad Coşan tarafından kurulmuş bir vakıf. Bu vakfa ve İskenderpaşa cemaatine üye olanlara Hakyolcular deniliyor. Hakyol Vakfı'nın başında Esad Coşan'ın oğlu Muharrem Nureddin Coşan bulunuyor.

Mahmud Esad Coşan'ın 4 Şubat 2001 tarihinde Avustralya'da geçirdiği bir trafik kazasında hayatını kaybetmesi sonucu, İskenderpaşa Cemaatinin liderliğini üstlendi.

1988’de evlenen Muharrem Nureddin Coşan iki çocuk babası ve bir torun dedesidir. İyi derece İngilizce ve Arapça bilmektedir.

Server Holding ve diğer 12 şirketi

1 Trilyon TL sermayeli ve 1995'te kurulmuş. Yönetim kurulu üyeleri Nureddin Coşan, Selçuk İnal, İsmail Budak. Bu holding dışında Nureddin Coşan'ın başkanı olduğu diğer şirketler şöyle:

-Server İletişim Gazetecilik ve Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.: 5 milyar lira sermayeli şirketin yönetim kurulu başkanı Nureddin Coşan. Yönetim Kurulu üyeleri Recep Koçak, Selçuk İnal, Coşkun Yılmaz, Zeki Ağralı, Tahsin Kahraman, Server Holding A.Ş.

-Ümraniye Sağlık Tesisleri ve Ticaret A.Ş.: 62 milyar 100 milyon lira sermayeli şirket 1994 yılında kurulmuş. Yönetim Kurulu Başkanı Nureddin Coşan.

Haksağ Sağlık Hizmetleri A.Ş. ve Zinde Sağlık Hizmetleri A.Ş.: 285 milyar sermayeli şirket 1996/da kurulmuş. Yönetim kurulunda Nureddin Coşan başkan. Üyeler ise Ahmet Arpacı, Köroğlu Bayhan Alp, Yakup Kocacık, Selçuk İnal, Server Holding.

Vefa Yayıncılık Tic. A.Ş.: 30 milyar lira sermayeli şirket 1986 yılında kurulmuş. Yönetim Kurulu Başkanı Nureddin Coşan, üyeler ise Mülayim Delibaş ve Selçuk İnal.

ASFA Eğitim Tesisleri A.Ş.: 45 milyar lira sermayeli şirketin yönetim kurulu başkanı Nureddin Coşan. Diğer üyeler Selçuk İnal, Mülayim Delibaş, Zeki Ağralı.

Seha Neşriyat ve Ticaret A.Ş.: 1987'de kurulan şirketin sermayesi 6 milyar lira. Yönetim kurulu başkanı Nureddin Coşan, üyeler ise Selçuk İnal, Mülayim Delibaş.

Yıldız Danışmanlık TV Reklamcılık Prodüksiyon Sanayi Ticaret A.Ş.: 7 milyar lira sermayeli şirket 1994'te kurulmuş. Şirketin Yönetim kurulu başkanı Nureddin Coşan. Üyeler Mülayim Delibaş ve Selçuk İnal.

Sim Ağ İhtiyaç Maddeleri Pazarlama A.Ş.: 1994 yılında kurulan şirketin sermayesi 5 milyar lira. Nureddin Coşan yönetim kurulu başkanı, Mülayim Delibaş ve Selçuk İnal ise üye.

Süfür Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi: 12 milyar lira sermayeli şirketin yönetim kurulu üyeleri Emin Çınar, Nureddin Coşan, Mehmet Soylu. Şirket 1995'te kurulmuş.

Ey millet aklınızı kullanın ve bu tiplerin nasihatlarına ihtiyacınızın olmadığını bilin. Aklınız size yeter de artar bile yeter ki kullanın.

Geri