İskender Paşa Cemaati
İskenderpaşa cemaati de bir Aile Şirketidir.
Mehmet Zahid Kotku ölünce yerine, oğlu olmadığı için, damadı Esad Coşan geçti.
Esad Coşan ölünce yerine oğlu Muharrem Nureddin Coşan şeyh (!) olarak geçti.
Şeyhlik ilim ve liyakatle değil kan bağıyla geçiyor sanki!!
Hakyol Nakşibendi tarikatine bağlı İskenderpaşa lideri Esad Coşan tarafından kurulmuş bir vakıf. Bu vakfa ve İskenderpaşa cemaatine üye olanlara Hakyolcular deniliyor. Hakyol Vakfı'nın başında Esad Coşan'ın oğlu Muharrem Nureddin Coşan bulunuyor.
Mahmud Esad Coşan'ın 4 Şubat 2001 tarihinde Avustralya'da geçirdiği bir trafik kazasında hayatını kaybetmesi sonucu, İskenderpaşa Cemaatinin liderliğini üstlendi.
1988’de evlenen Muharrem Nureddin Coşan iki çocuk babası ve bir torun dedesidir. İyi derece İngilizce ve Arapça bilmektedir.
Server Holding ve diğer 12 şirketi
1 Trilyon TL sermayeli ve 1995'te kurulmuş. Yönetim kurulu üyeleri Nureddin Coşan, Selçuk İnal, İsmail Budak. Bu holding dışında Nureddin Coşan'ın başkanı olduğu diğer şirketler şöyle:
-Server İletişim Gazetecilik ve Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.: 5 milyar lira sermayeli şirketin yönetim kurulu başkanı Nureddin Coşan. Yönetim Kurulu üyeleri Recep Koçak, Selçuk İnal, Coşkun Yılmaz, Zeki Ağralı, Tahsin Kahraman, Server Holding A.Ş.
-Ümraniye Sağlık Tesisleri ve Ticaret A.Ş.: 62 milyar 100 milyon lira sermayeli şirket 1994 yılında kurulmuş. Yönetim Kurulu Başkanı Nureddin Coşan.
Haksağ Sağlık Hizmetleri A.Ş. ve Zinde Sağlık Hizmetleri A.Ş.: 285 milyar sermayeli şirket 1996/da kurulmuş. Yönetim kurulunda Nureddin Coşan başkan. Üyeler ise Ahmet Arpacı, Köroğlu Bayhan Alp, Yakup Kocacık, Selçuk İnal, Server Holding.
Vefa Yayıncılık Tic. A.Ş.: 30 milyar lira sermayeli şirket 1986 yılında kurulmuş. Yönetim Kurulu Başkanı Nureddin Coşan, üyeler ise Mülayim Delibaş ve Selçuk İnal.
ASFA Eğitim Tesisleri A.Ş.: 45 milyar lira sermayeli şirketin yönetim kurulu başkanı Nureddin Coşan. Diğer üyeler Selçuk İnal, Mülayim Delibaş, Zeki Ağralı.
Seha Neşriyat ve Ticaret A.Ş.: 1987'de kurulan şirketin sermayesi 6 milyar lira. Yönetim kurulu başkanı Nureddin Coşan, üyeler ise Selçuk İnal, Mülayim Delibaş.
Yıldız Danışmanlık TV Reklamcılık Prodüksiyon Sanayi Ticaret A.Ş.: 7 milyar lira sermayeli şirket 1994'te kurulmuş. Şirketin Yönetim kurulu başkanı Nureddin Coşan. Üyeler Mülayim Delibaş ve Selçuk İnal.
Sim Ağ İhtiyaç Maddeleri Pazarlama A.Ş.: 1994 yılında kurulan şirketin sermayesi 5 milyar lira. Nureddin Coşan yönetim kurulu başkanı, Mülayim Delibaş ve Selçuk İnal ise üye.
Süfür Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi: 12 milyar lira sermayeli şirketin yönetim kurulu üyeleri Emin Çınar, Nureddin Coşan, Mehmet Soylu. Şirket 1995'te kurulmuş.