M.Akif'e İstiklal Marşını Hz. Muhammed (A.s.m) Yazdırdı

• Kullanıcı eSc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Konu sahibi son olarak 4834 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İstiklal marşı Hz. Muhammed ( a.s.m) sözünden doğmuştur." Tarihçi Yavuz Bahadıroğlu, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde her ay gerçekleştirdiği Tarih Okumaları söyleşi dizisinin Mart ayında 'Çanakkale Zaferi ve İstiklal Marşı'nı işledi.

KORKMA EBUBEKİR ALLAH BİZİMLEDİR

Bahadıroğlu Çanakkale Zaferi hakkındaki konuşmasından sonra İstiklal Marşı'ndan bahsetti ve marşın Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Aleyhissalatu Vesselamın bir sözünden esinlenerek yazıldığını ifade etti.

Bahadıroğu, kendisinin de bir dönem dostluk ettiği Mehmet Akif Ersoy'un arkadaşı Eşref Edip'in Akif'ten dinlediği ilk mısranın yazılış öyküsünü anlattı..

MEHMET AKİF İLK MISRAYI EŞREF EDİP'E ANLATIYOR

Bahadıroğlu; 'Mehmet Akif Ersoy ilk mısrayı yazdıran duyguyu Eşref Edip'e şöyle anlatmıştır;

'Boş odaya girdiğimde benim bugünkü sıkışıklığımda bir Müslüman daha yaşadı mı diye düşündüm. Ülkenin her yanı düşmanla boğuşuyor diye düşünürken Peygamber Efendimizin Mekke'den Medine'ye yanında sadece Hz. Ebubekir ile Hicret'ini hatırladım. Ebu Cehil'in yanında binlerce insan vardı.

Mağaraya sığındıklarında Ebubekir'in endişelendiğini fark edince 'Korkma Ebubekir. Allah bizimledir.' deyişini hatırladığım zaman Peygamberimizin daha büyük bir zorlukta teslim olmayışı aklıma geldi ve böylece ilk mısrayı yazdım.' diyerek Eşref Edip'in hatırasını nakletti.
Tarih : 12.03.2013Kaynak : Risale Ajans

Niyetler, sebebler ve sonuçlar.

Her şey bunlardan ibaret.

--Akif Ersoy'un söyle bir anısı da vardır ama

Mustafa Kemal Atatürk Kuran-ı Kerim-i tercüme ettirmek için Elmalı Hamdi Yazır ile Akif Ersoy'a mealini yazdırmak istiyor.
Ancak Ersoy kabul etmiyor ve tek basına Elmalı meali hazırlıyor.

Teşekkürler Esc , konu için :cici:

Korkma! Sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak
Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri