Lor Peynirli Dereotlu Poğaça Tarifi

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Lor Peynirli Dereotlu Poğaça Tarifi için

lor-peynirli-dereotlu-pogaca-f084f1c0-0b88-478b-8a3b-3d67a4fdd456.jpgMalzemeler​

Hamuru için:
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (sarısı üzerine, beyazı hamura)
  • 125 gram kayıtlı (odadaki)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2-2,5 su bardağı un
  • 2 yemek bedeli ince saklama dereotu
İç harcı için:
  • 150 gram tuzsuz lor peyniri
  • 1 tutam karabiber
Üzeri için:
  • Yumurta sarısı
  • Susam, çörek otu

Lor peynirli dereotlu poğaça tarifi malzemeleri için alternatif öneriler:

Hamur İçin Alternatifler:
  • Un: Tam buğday unu veya yarı tam buğday unu kullanarak daha üretici ve hayat açısından zengin poğaçalar yapabilirsiniz.
  • Yağ: Tereyağı yerine margarin, zeytinyağı veya bitkisel sıvı yağ kullanabilirsiniz.
  • Süt/Yoğurt: Yoğurt yerine süt, ayran veya kefir ile karıştırılmış farklı aroma ve yumuşaklık elde edebilirsiniz.
  • Kabartma Tozu: Kabartma tozu yerine anında maya kullanarak mayalı poğaçalar yapabilirsiniz.
İç Harç İçin Alternatifler:
  • Peynir: Lor peynirinin yerine beyaz peynir, ricotta peyniri veya az tuzlu çökelek kullanabilirsiniz.
  • Otlar: Dereotu yerine maydanoz, taze nane veya kekik tercih edebilirsiniz.
Üzeri İçin Alternatifler:
  • Yumurta sarısı: Üzeri için süt, yoğurt ya da sadece zeytinyağı sürerek farklı bir kıvamda ve renk elde edebilirsiniz.
  • Susam/Çörek Otu: Üzerine haşhaş tohumu, keten tohumu veya kimyon da serpebilirsiniz.

yapmayacağım ki banane boşuna paylaşıyor gül abla...... her köşe başı pastane gider alırım, tariften bakıp poça mı yapacağım yapmayacağım ki banane.......
Köşe başı pastanelerin poğaçalarında farelerin ayak izleri oluyo genelde yine de sen bilirsin...... Gül hanımın tarifi gibi olmaz hem onlar......

Gül ablanın tariflerine güven olmuyor
geçen gün ağlayan pasta tarifinde malzemelere soğan yazmış

@Gül 34 espri yaptım ablam anladın dimi, sana saygım sonsuz. :)

Lor peyniri ne ya, onu yiyenin kendisine saygısı yoktur, dünyanın en kötü ve kalitesiz peyniri, aslında peynir bile değil.

Lor peyniri ne ya, onu yiyenin kendisine saygısı yoktur, dünyanın en kötü ve kalitesiz peyniri, aslında peynir bile değil.
O ne demek şimdi bu köylülere saygısızlık siz ne anlarsınız peynirin iyisinden

Sevdiğim, yediğim, yiyeceğim tek poğaça. Bizimkiler ve bir arkadaşım çok güzel yapıyor. Başkasından yemem.

Lor, Allahu tealanın, bu tek başına bir boka yaramaz bunu pastaya keke her şeye koyun, bu anca böyle yenir" diyerek yarattığı yancı peynir türüdür.

Geçen gün kedinin önüne attım lor peyniri yemedi.. birinci sınıf deri tulum attım şapur şupur yedi..
Lor peynir yenecek bir şey değil. Bir fakir pastası, bir de lor peyniri yemem..

Geçen gün kedinin önüne attım lor peyniri yemedi.. birinci sınıf deri tulum attım şapur şupur yedi..
Lor peynir yenecek bir şey değil. Bir fakir pastası, bir de lor peyniri yemem..
Klasik tc erkeğisin sen jfjfjf hiçbir şey beğenmiyorsunuz ya jfjfj

Lor peynirini yeşil sivri biber ile tereyağında kavuracaksın. Kırmızı pul biber ekleyeceksin. İsteğe göre yumurta da kırılabilir. Nefis bir kahvaltılık. Ayrıca karadut reçeli ile de lor peyniri çok güzel yenir. Eskiden sevmezdim bu komboyu, şimdi hoşuma gidiyor. Poğaçaya da yakışır:d

geçen lor peyniri aldıydım
pek sevmediler

Geri