Liselerde zorunlu hale getirilmesi gündeme gelen Osmanlıca dersi sizce gerekli midir?

• Kullanıcı Aden
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Akıl Küpü
Konu sahibi son olarak 19 gün önce görüldü

Liselerde zorunlu hale getirilmesi gündeme gelen Osmanlıca dersi sizce gerekli midir?

• Evet,gereklidir,

Kullanılan: 5 22.7%
  • Hayır, gereksizdir

Kullanılan: 15 68.2%
  • Şöyleki;

Kullanılan: 2 9.1%

• Kullanılan toplam oy
    22
Bu ülkedeki en büyük öğrenim sorunu ezberci sistemle öğretilen derslerdir. Uygulamalı derslerin olmadığı hatta tek uygulamalı derslerin olması gereken öğrenim sisteminde bunlar yokken yerine öğretilen derslerin zorunluluğu pek önemli olmuyor açıkcası.

Ezberci öğrenim sisteminin tek yararı insanın zihninin sürekli açık kalmasını sağlamasıdır. Ancak görsellik eklenmediği sürece unutulmasıda bir o kadar kolaydır.

Osmanlıcaya gelince ingilizce zorunlu hale geliyorsa osmanlıcanında gelmesinde hiçbir sakınca yok. Sonuçta farsçayı okuyabilen bir insan arapçayıda çok rahat okuyabiliyor. Yani kısaca Kuran'ı okumasını öğrenmeside kolaylaşıyor.

eğer ezberci eğitim sistemi bu şekilde devam edecekse Osmanlıcanında olmasının pek sakıncası yok yani.

Sadece Divan Edebiyatı eserlerinde ilgi çekiyor;o yetiyor edebiyata,edebe.
Öz Türkçesini bilmeyen nesil zaten değerlerinden bihaberken şekilci algı için daha da uzaklaşmasın özlüğünden.
Ellerinde her an tel olan neslin facebooktan uzak kalması daha elzem bir konu.
Eğitimi geçtim öğretime çok vakit ayıramayanlar (yaşı ne olursa olsun) sanki hep Divan edebiyatı,hep tarih arşivlerinde araştırma yapacaklar:))
Hakkıyla öğrenmek isteyen nasılsa öğrenir.

Zorunlu hale getirilmesi son derece gereksiz olur, zorlama hiçbir zaman sonuç vermez.

Kaldı ki Osmanlıca diye bir dil yoktur, o Türkçe'dir, yazımı arap alfebesine dayanır lakin. Mal olmayalım.

Zorunlu değil seçmeli olsun.
Zorunlulukları hiç sevmem ben!

İşe girerken İngilizce yerine Osmanlıca biliyor musunuz diye soracaklarsa neden olmasın. (!)

Keşke lisede öğretilseydi, Eyüp'e gittiğimde hiçbir mezar taşını okuyamıyorum.

Osmanlıca saray dilidir. Elit sınıf insanlar kullanırdı, halk kullanmazdı çünkü bilen sayısı çok azdı.
İsteyen kursa gidip öğrensin, ama daha çok 2.dile geçilmeli artık.

Geri