Haber Lisede bıçaklı saldırı: Fatma Nur öğretmen hayatını kaybetti, 2 yaralı

• Kullanıcı Sade
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Türkiye
🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
ülkemizden bahsediyoruz, toplumumuzun profili belliyken en kolay ve sonuç alabileceğin yönteme gitmek daha doğru olur. bu yolda cezalardan geçiyor. sadece suça sürüklenen çocuk üzerinden değil, genel olarak suçlulara karşı ağır bir yaptırım uygulasan bugün suç ve suçlu oranında ciddi bir düşüş yaşarsın. kesinlikle önüne geçemezsin tabii. o uzun bir yol. ''nasıl bir daha yaşanmaz'' üzerine gitmek zaman alacak bir şey, ağır yaptırımların yanında dediğini de uygular toplumu zamanla şekillendirir zamanla meyvesini alırsın. öncelik belli.
Zannetmiyorum. Bak mesela trafik cezaları korkutucu derecede arttı. Bir sene sonra bakalım trafik ihlallerinde azalma olacak mı? Olmayacak. Bir çok araştırma senin dediğinin tam tersini söylüyor. Amerikada mesela idam cezası olan eyaletlerle olmayan eyaletler arasında “cinayet suçu” yönünden bir fark yok. Oran aynı oran.

Kısa vadede ne yapılabilir peki dersen ben köklü bir infaz rejimi değişikliğinden yanayım. Hem yatılan süre hem cezaevi koşulları boyutu ile.

Cezaevine girme fikrinin caydırıcılığı cezaevine girmekten daha fazla olmalı. Girdikten sonra o cezaevleri bir çok alt tabakadan gelen suçlunun normal yaşamından daha konforlu. “Girer yatarız” zihniyeti baskın gelmeye başlıyor bir müddet sonra.

Zannetmiyorum. Bak mesela trafik cezaları korkutucu derecede arttı. Bir sene sonra bakalım trafik ihlallerinde azalma olacak mı? Olmayacak. Bir çok araştırma senin dediğinin tam tersini söylüyor. Amerikada mesela idam cezası olan eyaletlerle olmayan eyaletler arasında “cinayet suçu” yönünden bir fark yok. Oran aynı oran.

Kısa vadede ne yapılabilir peki dersen ben köklü bir infaz rejimi değişikliğinden yanayım. Hem yatılan süre hem cezaevi koşulları boyutu ile.

Cezaevine girme fikrinin caydırıcılığı cezaevine girmekten daha fazla olmalı. Girdikten sonra o cezaevleri bir çok alt tabakadan gelen suçlunun normal yaşamından daha konforlu. “Girer yatarız” zihniyeti baskın gelmeye başlıyor bir müddet sonra.
tam tersi el salvador örneği de var. diğer dediklerine katılıyorum.
konfordan bahsediyorsun ya bu konuyla ilintili olarak şunu ekleyeyim. geçen gün tarihin arka odası programının bir kesiti düştü önüme, pelin batu ve erhan afyoncu'nun çevre kirliliği üzerine bir tartışması. erhan afyoncu orada şu sözü kullanıyor ''gelişmiş ülkeler gelişmemiş ülkeleri çevreciler vasıtasıyla gelişmesini engelleyip kendilerine mahkum ediyorlar.'' hak verdiğim, doğru bir söz.

suçla mücadelede de benzer şeyler görüyoruz. bugün suç ve suçun karşısında durduğunda, bunla mücadele etmeye kalktığında uluslararası hukuk, insan hakları vs. vs. diye karşına birtakım şeyler çıkartıyorlar. ben suçlunun karın tokluğuna ağır şartlarda çalışması gerektiğini düşünenlerden biriyken nasıl bunu uygulayabileceksin, gel uygula.

tam tersi el salvador örneği de var. diğer dediklerine katılıyorum.
konfordan bahsediyorsun ya bu konuyla ilintili olarak şunu ekleyeyim. geçen gün tarihin arka odası programının bir kesiti düştü önüme, pelin batu ve erhan afyoncu'nun çevre kirliliği üzerine bir tartışması. erhan afyoncu orada şu sözü kullanıyor ''gelişmiş ülkeler gelişmemiş ülkeleri çevreciler vasıtasıyla gelişmesini engelleyip kendilerine mahkum ediyorlar.'' hak verdiğim, doğru bir söz.

suçla mücadelede de benzer şeyler görüyoruz. bugün suç ve suçun karşısında durduğunda, bunla mücadele etmeye kalktığında uluslararası hukuk, insan hakları vs. vs. diye karşına birtakım şeyler çıkartıyorlar. ben suçlunun karın tokluğuna ağır şartlarda çalışması gerektiğini düşünenlerden biriyken nasıl bunu uygulayabileceksin, gel uygula.

Ben hiç suça iten sebepler, psikoloji sosyoloji ıslah falan bilmem.

Otuz sene hizmet edecem. Gelirimin yarısını devlete vercem vergi olarak. Donanımlı vicdanlı evlatlar yetiştircem. İtin biri gelcek dalaama piçaa saplayacak.

Cezası kısastır.

Bitti gitti. Neymiş bu şekilde suç ve suçlu bitmezmiş. Bitene kadar o zaman.

kamil abi projesi gibi olacak ama 2000 sonrası nesil için kafamdaki eğitim sistemi şöyle, labirent filmindekine benzer bir tesise dolduruyorsun, sağ çıkan topluma karışıyor...........

Avukatlarin da işi zor. Cani savununman gerekiyor. Parayla yapmam ben bunu.

Katile ne güzel ifade verdirmişler. Yok sevgilimden ayrıldım. Kafam dumanlıydı. Rehberlikciyle de konuşamadım yerinde yoktu. Her zaman taşıdığım bıçağı önüme gelene saplamışım. Üzgünüm.

Yani dedirtmisler ki oğlana; deliyim. Yardım da almak istedim ama olmadı. Planlı ve kasıtlı bişi değil. Pişmanım.

Oldu canım benim. Şehir meydanında asılarak idam edilmen lazım.

Allah bunu istiyor

Ben hiç suça iten sebepler, psikoloji sosyoloji ıslah falan bilmem.

Otuz sene hizmet edecem. Gelirimin yarısını devlete vercem vergi olarak. Donanımlı vicdanlı evlatlar yetiştircem. İtin biri gelcek dalaama piçaa saplayacak.

Cezası kısastır.

Bitti gitti. Neymiş bu şekilde suç ve suçlu bitmezmiş. Bitene kadar o zaman.

Adli psikiyatrinin hukuk ile ilgili sinirlari hakkında ne düşünüyorsunuz (genel, Türkiye'den bagimsiz)
ABD'de bi kadin cinnet geçirip cocugunu öldürmüştü. Sonra kullandığı anti depresanin yan etkilerinden şiddet eğilimi olasiliginin kanıtlanmış olduğu anlaşılınca cezası idamdan muebbete çevrilmişti.
Sormak istedigim: Suçlarla psikiyatri arasındaki çizgi sizce nasıl olmalı. Sizce hangi noktadan sonrası psikiyatriyi bağlamalı ya da baglamamalı.Suistimale ne kadar acik? Psikiyatri ile et kemik misali bağlantılı bi alanda uzman olduğunuz için görüşünüzü merak ettim hocam. Konuyla direkt olmasa da dolaylı ilgili.

@Nyctophilia
Hep söylerim hukuk bana göre tiyatro. İstersen yüzde sıfır sucsuzu asar, yüzde yüz suçluyu salabilirsin. Sadece ceza hukuku da değil. Hepsi parodi.

Soruya gelirsem hemen hepsi biliyor yaptıklarının suç olduğunu.
Ben bir tane mahalle delisi görmedim birine tecavüz eden yada bıçaklayan.
"Vahiy aldım Allah öldürmemi istedi" tarzı hezeyan sonrası adam öldüren hüküm giymese yine kapalı koğuş psikiyatride kalacak.

Çoğu ülke bizim gibi psikiyatri meraklısı değil. Adamlar diyor ki, ama sapık ama delilikten sapık yada katil. Ben bir medeniyet kurdum ve bu adamların topluma daha fazla zarar vermesine izin vermem.

Suçsuz toplum mümkün değil ama çabalayabilirsin. Adam rüşvet almışsa pişman olur ıslah olur dersin belki. Ama cana kıyan adam ıslah olsa noolur olmasa ne

Bizde herşey suistimal
. Dikkat bozukluğum var sınavda ek süre ver.
.Anksiyetem var iskeleye çıkamam
.Cinnet getirdim hatırlamıyorum.
. tahrik etti
. öfke kontrolüm bozuk

Ne ya bunlar lunapark gibi.

Hepimiz anladığım kadar aynı fikirdeyiz. Farklı pencerelerden bakıyoruz sade.

Geri