lise tercihi

Konu sahibi son olarak 3674 gün önce görüldü
merhaba bu sene teog'a girdim istanbul'da yaşıyorum.
şu liseler arasında kararsız kaldım ve hiçbiri hakkında tam bir bilgim yok yardım ederseniz çok sevineceğim... :dusun: :dusun: :dusun:

köy hizmetleri
yüksek-ilhan alanyalı fen lisesi
burak bora

Köy hizmetleri
İyidir
Burak borada öyle diğer liseyi duymadım

Puanın açıklanınca okuldaki rehber öğretmeninden yardım almanı tavsiye ederim.

Senin için biraz araştırma yaptım nilay2002

Köy Hizmetleri (Bilgi Dökümanı)
  • Kartal'da bulunan okul, şehir merkezine araçla 30 dakika, toplu taşımayla 45 dakikalık mesafede.
  • Ağırlıklı İngilizce yabancı dili var ve çok kapsamlı olarak öğretiliyor. Seçmeli olarak Almanca da okutulabiliyor.
  • 43 Öğretmen, 24 derslik, 1 teknoloji, 1 fen, 1 yemekhane, 1 spor salonu, 1 kütüphane, 1 konferans ve 750 kişilik öğrenci kontenjanı bulunuyor.
  • Isınması doğalgazla sağlanıyor.
  • İstanbul'un en iyi Anadolu Lisesi olduğunun söylenmesine rağmen okuldaki arkadaşlıkların eğitimi kadar iyi olmadığı söyleniyor.
  • 2007 ÖSS'de EA-2'den Türkiye ikincisi çıkarmış.
  • Bahçesi oldukça geniş.

Yüksel - İlhan Alanyalı
  • Kartal'da bulunan okul, şehir merkezine araçla 35 dakika, toplu taşımayla 1 saatlik mesafede.
  • ÖSYS Dil-3'te Türkiye ikinciliği ve farklı puan türkerinde Türkiye beşinciliği, onunculuğu, onbirinciliği gibi başarıları var.
  • 33 öğretmen, 19 derslik, 1 teknoloji, 2 fen, 1 atölye, 1 yemekhane, 1 misafirhane, 1 kütüphane, 1 spor salonu, 1 konferans salonu ve 470 kişilik öğrenci kontenjanına sahip.
  • Merkezi sistem doğalgazla ısıtılıyor.
  • 8 Mbit'lik Wifi kullanımı yapılabiliyor.
  • Öğrenci yurdu, kendi bahçesindedir.
  • Okul daha önce öğretmen lisesi olarak hizmetveriyorken şuan fen lisesi olarak geçiyor.
  • Okuldaki öğretmenlerin birbirleriyle anlaşamadığı, öğretmen lisesi döneminden kalan her öğretmenin ayrı bir ideolojiyi öğrenciye aktarma isteğinden doğan anlaşmazlıklar olduğu söyleniyor. Tabi Fen lisesi statüsüne geçtikten sonra bu düzensizlik artık kalmamış olabilir.

Burak Bora (Hizmet Standartları)
  • Kartal'da bulunan okul, şehir merkezine araçla 25 dakika, toplu taşımayla 55 dakikalık mesafede.
  • 52 öğretmen, 24 derslik, 1 kütüphane, 1 teknoloji sınıfı, 2 fen laboratuvarı, 2 atölye, 1 misafirhane, 1 spor salonu, 1 yemekhane, 1 konferans salonu ve 750 kişilik öğrenci kontenjanı bulunuyor.
  • Daha önce çeşitli sınavlarda il ve ilçe birincilikleri mevcut.
  • 16 Mbit'lik Wifi kullanımı mevcut.
  • Doğalgaz ile ısınıyor.
  • Sahibi Burak Bora'nın doğum günü olan 25 Aralık'ta, Burak Bora'nın en sevdiği yemek olan Mantı yenir.
  • Ulaşımının zor olduğu söyleniyor.
  • Çevresinin pek tekin olmadığı söyleniyor.
  • Kartal'ın en iyi liselerinden olduğunu söyleyen de var fakat hali haırda bu okulda okuyan öğrenciler bu okulu genel itibariyle sevmiyorlar.

Şahsen bana en çok uyan Yüksel - İlhan Alanyalı :heavenly:

çok sağolun, teşekkür ederim :)) ben de çeşitli yorumları okuduğumda yüksek-ilhan samimi, sıcak bir okul havası içinde olduğunu düşündüm. burak borada ve köy hizmetlerinde ise o sıcak havanın çok kalmadığını ama eğitimin iyi verildiğini zannediyorum, inşallah hakkımda hayırlısı olur :))

Geri