Leyla

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
Leyla... Ela gözlü bir çöl ahusu
Saçları bahtından daha siyahtır.
Kurmuş diye sevda yolunda pusu
Döktüğü gözyaşı, çektiği ahtır.
Leyla... Ela gözlü bir çöl ahusu.
bir tanpınar şiiri

Küçükken adımın Leyla olmasını isterdim. Şimdi istemiyorum mesela. Ama yine de ne kaa hoş bir ahengi var bu ismin.

Mecnuna o kadar övdüğün Leyla bumu lan demişler, Mecnun Leyla'ya bakmış sonra dönüp demiş ki "sen birde instagramda gör"

Çok güzel kızdı vesselam ön sıramda oturuyordu kopya vermiyor kağıdını doldurup boş kağıdımı alıyordu oda bende 45 geçemiyorduk beden bulututumdab mesajlaşıyorduk şimdi evlendi bacağım kadar çocuğu var

Aptal aşık
Konyada erkek farketmez
Aşkından tatli tatli saçmalayan kişi.

Ben leyla olmusum kimin umrunda mecnun coktan gitmiskeenn.

Sebonun sozu

aslında leyla kara kuru, avurtları içine çokmüş, kocaman dişleri olan bir kızdır. mecnun da bunu bilmiyor değildir. biliyordur bilmesine ama mecnun'un sevdiği leyla'nın fiziği değildir. mecnun bir ölüsevici midir ki leylanın maddesini sevsin, ruhsuz cesedine aşık olsun. o leyla'nın sımsıcacıklığını hissetiği kalbine, bütün dertlerine sığınak olan yüzüne ve gülüşüne, hayran olunası zekasına ve espri anlayışına tutkundur. hem leyla tanımı en zor hislerin tercümesi olabilecek güzel cümleler kurabilmektedir. mecnun leyla'ya işte bu anlamların lensini takmış kalp gözüyle bakar ve onda dünyanın en anlamlı yüzünü, en karakterli ağzını, en tatlı dudaklarını görür. hem ondandır ki leyla bir gün yaşlanıp buruş buruş olduğunda bile onu hala güzel görmeye devam edecektir.
,,,

Vay Leyla hı?

Leyla demek kadın demektir güzelim.

Leyla bir isimden ziyade bir tasvirdir, tüm Leyla'lar güzeldir, güzel olan kadınlar Leyla'dır.

Leyla üzerine şiirler, güfteler yapılmıştır. Bir Leyla kolay bulunmaz, kadının ismi Leyla değilse dahi kişiyi Leyla'ya bırakır...

Ah ulan.

Ben çok kullanırım Leyla'yı. Böyle karşımdaymış gibi, sürekli anlatırmış gibi ona. Hayali bir benmiş gibi. Çok şey paylaştık, harflerinin tınısını seviyorum.

Geri