-
-
-
- Çözümleri
- 2
-
-

“Ofiste klavye mi değiştirsek?” dediniz, ben de dedim ki — bire bir kablolu, Q dizilim, Beyaz renk… işte karşınızda KB103.
Rakipleri oyun-RGB’yle parlıyor; o ise daha sakin; “bembeyaz sessizlik”.
Hem yazı yazan, hem hesap yapan, hem de arada oyun oynayan kullanıcı için ideal olabilir.
Teknik Özellikler (merak edenler için)
- Bağlantı: USB kablolu, tak-çalıştır.
- Dizilim: Türkçe Q, sayısal tuş takımı dahil.
- Renk seçenekleri: Beyaz ve siyah. İncelediğimiz model beyaz versiyon.
- Fiziksel boyut/veriler: Yaklaşık 430 × 156 × 25 mm
- Tuş ömrü: 10 milyon tıklama ömrü olarak belirtilmiş
- Aydınlatma yok, mekanik switch yok. Membran/düşük profil tuş.
- Sıvı dökülmesine karşı dayanıklı olduğu belirtilmiş
Kullanıcı Yorumları
Tasarımı beğenmiş, paketlemeye takmış.“Chiclet tarzda bir klavye arayışındaydım. Markaya güvendiğim için bu ürünü almak istedim. Kutusunda ufak tefek hasarlar…”
Bu aslında mağaza açıklaması gibi; yine de kullanıcı algısını yansıtıyor.Kablo bağlantısı sayesinde güvenilir ve kesintisiz bir kullanım sunar. (ürün açıklaması değil kullanıcı yorumu değil ama kullanıcı sayfa açıklamasında bu ifadenin yer aldığı görülmüş)
Tam boyutlu bir klavye olmasıyla tüm işlerinizi rahatlıkla halledebilirsiniz.
Genel kullanıcı hissiyatı
- Tasarım & sessiz kullanım övgü almış.
- Paketleme & ayrıntılar (örneğin beyaz modeli düşünenler için) biraz eleştirilmiş.
- “Oyun için özel değil ama genel kullanım için makul” diye algılanıyor (özelliklerden çıkarım).
Artılar & Eksiler
Artılar:- Beyaz renk seçeneğiyle ofiste/evde estetik bir şıklık.
- Q Türkçe dizilim ve tam sayısal tuş takımı — yazı+hesap işi için iyi.
- Tak-çalıştır USB bağlantısı, karmaşık sürücü işgâli yok.
- Sessiz tuş yapısı (sadece kullanıcı yorumlarına dayanıyor) — paylaşmalı ortamlar için artı.
Eksiler:
- Aydınlatma yok → karanlık ortamda yazarken sorun olabilir.
- Mekanik değil, switch hissiyatı oyun severleri tatmin etmeyebilir.
- Yorum sayısı az → uzun vadeli dayanıklılık, tuş şıkırtısı, beyaz yüzeyin sararması gibi konular tam test edilmemiş olabilir.
- Beyaz model için fiyat siyaha göre biraz daha yüksek olabiliyor.
Kimler için önerilir? Kimler için değil?
Önerilir:- Ofis ortamında günlük kullanım için: yazı yazan, veri girişi yapan, hafif oyun oynayan kullanıcılar.
- Estetik-önem veren kullanıcılar: beyaz renk ile uyum isteyenler.
- Sessiz mekan isteyenler (örneğin ortak alan, ev ofis).
Önerilmez:
- RGB veya mekanik hissiyat isteyen oyuncular için.
- Gece karanlıkta ışıklı klavye isteyenler için.
- Çok yoğun yazım/gaming kullanımı olanlar için kullanım ömrü, tuş hissiyatı kritik olabilir.

Benim yorumum
Evde ya da ofiste “ben klavyeyi de şık tuttum” diyenler için KB103 Beyaz tam bir “temiz masa, temiz klavye” tercihi.
Ama oyun sahnesine çıktığınız anda “ışıklar benim tarzım” demiyorsanız ya da tuş hissiyatında damar aramıyorsanız bu iş tamamdır.
Tuşlara bastığınızda “çok ses çıkmadı” diyorsanız kulaklık takmayın — çünkü sessizlik de bir tür şıklıktır.