Laz Kime Denir ? Her Karadenizli Lazmıdır ?

S
  • Kullanıcı SiyahBeyaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Soru - Cevap
Laz Kime Denir ? Her Karadenizli Lazmıdır ?​

Laz'a denir.
Her Karadenizli de Laz değildir.
Yerleşik olarak Rize,Trabzon ve Artvin'de ağırlık gösterirler.

Trabzonlular Laz değiller ve Trabzon'da Laz bulamazsınız kolay kolay (sonradan iş için yerleşenler bile çok nadirdir). Lazların Türkiye'deki ikametleri Rize (Ardeşen, Pazar, Hemşin, Çamlıhemşin, Fındıklı) ve Artvin (Arhavi, Hopa) şehirleridir. Bunun haricinde Karadeniz Bölgesi'nin hiçbir şehrinde Lazlık yoktur. Ayrıca bütün Lazların gözleri renklidir. Hiçbir Laz'da kahverengi, siyah veya ela göz rengi olmaz. En önemli genetik özelliklerinden biridir. Kültürlerine sıkı sıkaya bağlıdırlar. Vatanperver, zeki ve öfkeli olurlar. Kadınları çok çalışkandır. Samimi ve güvenilir insanlardır.

Ayrıca kendilerine ait bir dilleri vardır. Şive ile karıştırılmamalıdır.

Her karadenizli laz değilmiş ve artık karadenizde laz çok azmış.Eski bir tanıdık söylemişti geçen yıl sağolsun bilgilenmiştim:)

-Nerelisin ?
-Lazukk :D

Değildir efendim ..

Kendini Laz hissedenlere denir.Asffhfjkkgj

Karadeniz'in her yerinde Laz var. Türkiye'nin her yerinde Laz var. Dünya'nın her ülkesinde Laz var. Ana memleketleri Karadeniz. Gürcülerin (Georgia) dilleri ile benzeşir kendi dilleri ve o dilin de lehçeleri var.

Beyaz tenli sivri uzun burnu şivesiyle en büyük kısmı asimile olmuşsada arada çıkar biri ben lazım diye hatırlar

Anne tarafım Trabzon Of'tan. Ancak Laz değil Gürcüler. Herkese Laz denmez. Lazca konuşan insanlara Laz denir. Tıpkı Türkçe konuşanlara Türk dendiği gibi.

Karadenizliler her Doğulu nun Kürt her Kürdün de terörist olmadığını anlasınlar önce! Özelliklede Trabzonlular.

Sen her Doğuluya o gözle bakarsan biz de her Karadenizliye laz diye bakarız.

Geri