Laptopumun klavyesi çalışmıyor

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Arkadaşlar leptopumun klavyesi çalışmıyor durduk yere klavyeye hiçbirşey dökmedim sizce sebebi nedir daha leptopumun klavyesini degistireli 1 sene oldu.

çözümü çok basit bak şimdi adım adım anlatıyorum dostum.
elini önce sıkıp yumruk şekline getiriyorsun.
klavye ile yumruk şekline getirdiğin elin 90 derece açılı olucak şekilde klavyeden 20-30cm yukarıda tutuyorsun.
ne çok sert ne çok yumuşak ama tam ortasını bulmalısın burası çok önemli hafif sertçe yumrukluyorsun
sonra laptopu resetleyip klavyeni kullanmaya başlayabilirsin.

çözümü çok basit bak şimdi adım adım anlatıyorum dostum.
elini önce sıkıp yumruk şekline getiriyorsun.
klavye ile yumruk şekline getirdiğin elin 90 derece açılı olucak şekilde klavyeden 20-30cm yukarıda tutuyorsun.
ne çok sert ne çok yumuşak ama tam ortasını bulmalısın burası çok önemli hafif sertçe yumrukluyorsun
sonra laptopu resetleyip klavyeni kullanmaya başlayabilirsin.

Allah razı olsun "k" harfi ne zamandır basmıyordu şuan sorun kalmadı

hqdefault.jpg

Laptop'tur o. Leptop olsa çalışır :)

FN tuşu basılı iken bahsettiğim Nunlock tuşuna basarsanız Numlock ışığının aktif olduğunun görürsünüz.. ve K,L,J,Ş,I,O,P,U,M,Ç tuşlarında hafif silik şekilde gözüken rakam ve imleçler aktif olur... bu yüzden K,L,J,Ş,I,O,P,U,M,Ç harfleri devre dışı kalır. daha sonra tekrar FN tuşu basılı iken Numlock tuşuna basarsanız Numlock ışığı söner ve tuşlar eski haline döner..
bu kombinasyonu bilmeyenler bazen Numlock ışığını farkında olmadan aktif eder ve K,L,J,Ş,I,O,P,U,M,Ç harflerinde yada klavyede sorun olduğunu zanneder.
bu yüzden bi tip sorunlarla karşılaşabiliriz.
umarım açıklayıcı bir bilgi olmuştur.
ek olarak;
tuş takımınıza dikkatlice bakın tuşlardan birisi basılı kalmış olabilir.
Özellikle ALT, ALT GR, CTRL, SHIFT tuşları...

Driverları kontrol edin.

Bilgisayarıma sağ tıkla özellikler seçeneğini seç. Sol yukarıda 'Aygıt Yöneticisi' var ona tıkla.Gelen ekranda tek tek bak sarı ünlem varsa o driver eski sürüm veya yüklenmemiştir.

Klavyenin alt üst ve yan köşelerinde küçük tırnaklar vardır. İnce bir tornavidayla tırnaklardan kurtar orta kısımda film devreyle ana karta bağlıdır onu çıkar tekrar oturttur. Sorun basitse çözülür.

Olm dediğimizi yapsana Kızıl_mavi nin dediği gibi çıkart tekrar tak bakalım olcak belki çıkmıştır belki temassızlık yapıyordur de önce.

Geri