laptop nasil sokulur ;)

• Kullanıcı cernobill
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Masaüstü ve Dizüstü Bilgisayarlar
Konu sahibi son olarak 3892 gün önce görüldü
mrblar ustalarim kendu cekmis oldugum videolardan bi kac adet paylasmak istedm umarim sizlere bi faydam dokunur laptop tamiri icin sormak istedginiz sorulari yanitlayabilirim araniza yeni katildim ilk videoyu sizlerle paylasiyorum ;)

https://www.youtube.com/watch?v=H9I7ZiVMlnQ

hemen bi tane soru sorayım o vakit.

laptop var elimde samsung. benim değil ama tamirini edemedim. sorayım belki bilirsin.

oyun oynarken takılmalar başlamış arkadaş da format atayım demiş. Fotmat için pc yi yeniden başlatmış ekran gelmemiş başka cd takıp denemiş ekran gelmiş demiş win 7 ultimate kurayım diye yeniden başlatmış ve yine ekran gelmemiş.

işte o gün bu gündür ekran gelmiyor.

söktüm baktım gözle görülür bir sıkıntı yok.

bilgisayarcı anakart arızalı demiş heryerinde elektirik var demiş.

pc açma tuşuna basınca açılıyor 1-2 dk sonra kapanıyor. ekran gelmiyor. sıkıntı ne olabilir?

ekran gelmemis derken bios ekranidami gelmiyor ? eger hic ekran gelmiyorsa ekran karti agrizasi vardir ekran karti reballing islemi yapilmasi gerekiyor ve eger iyi bir teknik servise goturmez iseniz anakart tamir olmuyor deyip geri vericeklerdir

Abi öğrensem bile korkuyorum sökmeye :D

bende korkuyordum bilgisayarcı tanıdık birisi diyordu ki laptopu başkası söksün başka birisi toplayamaz öyle karışık böyle çetrefilli vs vs.

hikaye hepsi çok basit.

kardes korkma dikkatli olup zorlamadigin surece hic bi skinti olmaz ;)

ekran gelmemis derken bios ekranidami gelmiyor ? eger hic ekran gelmiyorsa ekran karti agrizasi vardir ekran karti reballing islemi yapilmasi gerekiyor ve eger iyi bir teknik servise goturmez iseniz anakart tamir olmuyor deyip geri vericeklerdir

evet ekran hiç gelmiyor bios vs de gelmiyor.

aynen öyle servis diyorr ki anakart değişmesi gerekli. bizde öyle bıraktık.

çözümü nasıl ben yapabilir miyim?

yok kardes isi ogrendikten sonra oyle degil gozum kapali istedgiz laptobu toplayabilriim :) isterseniz deneyebilriz

kardes bilgisyaarci laptop tamiri ve bga rework cihazi olan bi teknik servise goturup anakartinizi yaptirabilirsiniz yaklasik 150 civarinda size bi masraf cikaracaklardir eger abkara ve civarindaysaniz ben size yardimci olabilirim kardes

kardes chipset yerinden cikarilip yeniden top dizilerek yerine takilmasi gerekmektedir eger profesyonel kisiler tarafindan yapilmazsa anakart mahvolur ve hic bi ise yaramaz

kardes bilgisyaarci laptop tamiri ve bga rework cihazi olan bi teknik servise goturup anakartinizi yaptirabilirsiniz yaklasik 150 civarinda size bi masraf cikaracaklardir eger abkara ve civarindaysaniz ben size yardimci olabilirim kardes

çok sağolasın kardeşim ama ben eskişehirdeyim.

çok sağolasın kardeşim ama ben eskişehirdeyim.

anladim kardes elimden gelen bsey olursa her zaman emrindeym youtubeden takipte kalirsan ileryeen zamanlarda ekran karti sokup takmayi anlaticam ama belirli alet edavatlar lazim eger bunlari bulabilirsen yapabilirsib sokmeden sadece isitarak goruntu alabilirsn chip bozulmadysa ama 3 5 ay sonra tekrar goruntu gidecektir

anladim kardes elimden gelen bsey olursa her zaman emrindeym youtubeden takipte kalirsan ileryeen zamanlarda ekran karti sokup takmayi anlaticam ama belirli alet edavatlar lazim eger bunlari bulabilirsen yapabilirsib sokmeden sadece isitarak goruntu alabilirsn chip bozulmadysa ama 3 5 ay sonra tekrar goruntu gidecektir

alet derken lehim tazeleme vs ise malesef yok onlar ama söküp temizleme takma vs yaparım.

smd havya istasyonu gerekiyo hocam eger bulamazsaniz laptobun anakartini direk firina sokucaksiniz 300 c ayarlicaksiniz ve cikarp bakmayacaksiniz cunku ustundekiler dusmesin diye 5 dakika firinda kalicak sonra firini kapatacaksiniz ve soguyana kadar anakarta dokunmayacaksiniz oynatmayacaksiniz sonra eski haline getirip basin ekran gelsin insallah ama bu 2. secenegi anakarti komple gozden cikarirsaniz yapin eger eskisehirde teknik servis bulamazsaniz ankaraya dukkanima kargo ederseniz tamiri yapilip tarafiniza gonderilir kardes 100 lirada borcun olur

Sökülür yazsana kardeşim sokulur nedir yahu

np350v5c anakart lazım geçşler bulursanız haber veriniz.

Geri