Soru C Laptop Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Konu sahibi son olarak 2615 gün önce görüldü
Laptop alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Laptop un hangi özelliklerine bakılmalı oyun için alınabilecek laptoplar nelerdir? tasarım için alınabilecek laptop nedir?

bence:

markası dell, samsung yada packertbell olmalı.

laptopta harici ekran kartına önem verin. Oyun için yahut programlar için etkili olması bir kenara, dahili ekran kartında arıza yaşarsanız komple anakart değişimine kadar gidecek sıkıntılara sebep olur ki buda bi laptop parasına yakın meblağlar. Haricide ise sıkıntı harici ekran kartında olur.

ayrıca işlemci ve ram olarak da yüksek olmasında fayda var. İ7 olanlarda çok fazla pahalı i5 iş görür 4 yada6 gb ram yeterlidir. Tercihen 2. gb da ekran kartı. 2.gb 128 bit yada 256 bit

birde hdd si 7200 rmp olursa sessiz olur. Diyeceksiniz ki 5400 çok mu sesli? hayır ama 7200 okuma ve yazma hızı daha hızlı ayrıca 5400 e göre daha sessiz. 5400 de ince ince arada ses gelir.

Bilgisayarını sürekli yanında taşımak isteyenler, 15.4 inç üzeri ekrana sahip modelleri listeden çıkarmalı.

Dizüstü bilgisayarını, masaüstü alternatifi olarak kullanmak isteyenler için donanım ve ek özellikler önemli olmalı: Fotoğraf, video, müzik ve sunumları kontrol etmenizi sağlayan bu kumanda gibi.

Gözardı edilmemesi gereken bir nokta da bilgisayarınızın adaptörü. Çantanızda olabildiğince az yer kaplaması ve hafif olması sizin yararınıza olacaktır.

Touchpad, klavyenin yanında en önemli kontrol gereciniz olacaktır. Ek özellik olarak bir kaydırma çubuğu veya kısayol tuşları faydalı olabilir.

ger muhendislik veya fen alanlarında lisans üstü eğitim görmekte iseniz, ve bilgisayara bağlanan cihazlar kullanıp veri elde ediyorsanız, çeviricilere güvenmeksizin seri portu olan bir lap top almanızı hararetle oneririm.

tabi artık paralel port bile tarihe karışıyor. devir usb devri. cımbızla ayıklanıyor artık bu portlara sahip lap-toplar.

Isınma sorunu en can sıkan sorundur bunun için iste genelde laptopların altına 2 pervaneden oluşan diz üstünde rahatlıkla konulabilen laptop masalarıdır bunlardan bir tane kesinlikle bulundurun.

Laptopum kırıldı en fazla 700 TL'ye kadar ne alabilirim bilen var mı..?

Laptopum kırıldı en fazla 700 TL'ye kadar ne alabilirim bilen var mı..?
700 tl ye fazla iyi bir şey bulacağınızı sanmıyor. i3 bulabilirsiniz belki sıfır olarak.
2. el olarak i5 bulabilirsiniz gibi me geliyor. Hepsiburada gibi sitelere göz atabilirsiniz.

700 tl ye fazla iyi bir şey bulacağınızı sanmıyor. i3 bulabilirsiniz belki sıfır olarak.
2. el olarak i5 bulabilirsiniz gibi me geliyor. Hepsiburada gibi sitelere göz atabilirsiniz.

Bu marketlere falan geliyor ya asus marka 599 TL oyun oynamıcam sadece nete girse yeter bana o fiyat aralığında zor mu diyorsun..?

Laptop alırken dikkat edilmesi gereken donanımsal özellikler genel olarak şunlar olabilir:
1. İleriyi de düşünerek en az 2 GB ekran kartı
2. En az 4 GB ram
3. İntel veya Amd işlemci (ben sizlere intel işlemci tavsiye ederim)
4. Görüntü kalitesi iyi olan ( HD ekran)
5. Soğutma sisteminin iyi olması
6. Şarj süresinin yüksek olması

İşlemci Serilerinde En az "M" Series Olması Kesin Şart "U" Series Olursa onu çöpe atın,

Acer Markasından Uzak Durun

İntel Alıyorsanız 4.Nesil olmasına özen gösterin, Benim Tercihim Her zaman AMD

Ekran Kartı nvidia olmasına özen gösterin, ( Kesinlikle paylaşımlı ekran kartı almayın )

Aman param çok diyorsanız Monster Laptoplarını öneririm :)

Marka tavsiyelerini dinleme.Teknolojinin sans isi oldugunun farkina var. 700 tl lik bi urunu 5 yil da kullanabilirsin. 3000 tl lik urunu 2 gun kullanabilirsin. Alirken bunun farkinda ol ve sansina guven.
Ekran karti diyince aklina yalnizca gb gelen tavsiyeleri dinleme.
U serisi islemcilerin ultrabook islemcisi oldugunu bil. Muhendiz degilsen autocat falan kullanmicaksan gonul rahatligiylan kullanabilecegini ve guc tuketimi konusunda buyuk elektrik tasarrufu sagladigini ve isinmayan islemci olmasi nedeniyle de uzun omurlu oldugunu arastirarak ogren.
Oyun oynucaksan git ps3 xbox hadi olmadi masaustu pc al laptopla oyun oynanmaz. Oynanir da bi sure sonra sikar verdigin 3000 e yazik.

Bu marketlere falan geliyor ya asus marka 599 TL oyun oynamıcam sadece nete girse yeter bana o fiyat aralığında zor mu diyorsun..?
Bildiğim kadarı ile bir kaç kez denk gelmiştim onlar i3 olması gerek kaçıncı nesil orasını hatırlamıyorum. İnternette gezme de sorun olmaz. Yavaşlama gibi sorun olursa ubuntu kurabilirsiniz. Windows gibi sonradan yavaşlama gibi bir sorun olmuyor. Açtığınız gibi kullanabilirsiniz.

Ömürlük istiorsan TOSHİBA

Casper ve Acer den uzak dur.

toshiba
Lenovo
samsung

Bildiğim kadarı ile bir kaç kez denk gelmiştim onlar i3 olması gerek kaçıncı nesil orasını hatırlamıyorum. İnternette gezme de sorun olmaz. Yavaşlama gibi sorun olursa ubuntu kurabilirsiniz. Windows gibi sonradan yavaşlama gibi bir sorun olmuyor. Açtığınız gibi kullanabilirsiniz.

Saol hocam araştırıcam teşekkürler..

Casper almayinda ne aliyorsaniz alin. Alacaginiz laptopta isinma sorunu olmamali

Ben bilmem Uvır bilir.

Bir sene kadar önce masaüstü piğsi almıştım mayın tarlasında bile takılıyor 2 sekme açınca kendini kapatıyor filan. Yine mi kandırıldım sence @Gamer ?
Gamer bana demişti, leptop al demişti ama ben ne yaptım? Dinlemedim.

Mastor ne yapamıyor? Herkes dinliyor, Mastor dinlemiyor.

Nintendo almayı düşünüyorum çünkü Pokemon oynarım. Bence her evde bir Pikaçu olmalıdır.

Ben bilmem Uvır bilir.

Bir sene kadar önce masaüstü piğsi almıştım mayın tarlasında bile takılıyor 2 sekme açınca kendini kapatıyor filan. Yine mi kandırıldım sence @Gamer ?
Gamer bana demişti, leptop al demişti ama ben ne yaptım? Dinlemedim.

Mastor ne yapamıyor? Herkes dinliyor, Mastor dinlemiyor.

Nintendo almayı düşünüyorum çünkü Pokemon oynarım. Bence her evde bir Pikaçu olmalıdır.
Seni kimse kandıramaz da kartını patlatabilir asdsfkdbgm
Mayın tarlasında kasması normal, geçen hafta bir arkadaşa son model pc topladık Metin2 Mavi 1. köye girişte kasıyor. Telefona kafa topu 2 yükle gel.

Geri