Laptop Açtığımda Mavi Işık Yanıyor Ama Ekrana Görüntü Gelmiyor Sebebi Nedir ?

Konu sahibi son olarak 3037 gün önce görüldü
bilgiseyar ilgili sorum olucakdi
laptop acdigimda mavi isik yaniyor ama ekrana goruntu gelmiyor sebebi nedir acaba . goruntu gelmesi icin ne yapa bilirim.

Bataryasını çıkartıp yeniden takmayı denedinmi? Ekran kartından kaynaklı birşey olabilir belki donanımdan pek anlamam ama :/

CastieL suan sarj takili durumda mavi isik yaniyor kapatamiyorumda kapanmiyor
Caplock ve Numlock isiklari yanmaz bunda yani hic bakmadim

CastieL suan sarj takili durumda mavi isik yaniyor kapatamiyorumda kapanmiyor
Caplock ve Numlock isiklari yanmaz bunda yani hic bakmadim

O ışıklar yukarıda olmaz zaten aşağıda küçük yanan minik ışıklar halinde olur ona bir bak bakalım Ezelin dediği gibi Ekran kartında sorun var gibi görünüyor ama ben aynı zamanda Anakart kompresörlerinde bir sorun olduğunu düşünüyorum

@ CastieL asagida mavi isik var
kirmizi var o da sarj

altin kural ise yaradi ezel
bataryayı danmish :) tesekkurler arkadaslar ilgilendiginiz icin :)

DenizZ Ezelin dediği gibi bataryayı çıkar tekrar açmayı dene aynı şekilde tüm ışıklar yanıyorsa ekran kartı yada anakartta sorun var

Ekran kartında sorun olabilir canım. Çıkarılıp başka bir bilgisayarda denenmesi lazım sorun olup olmadığını anlamak için ama sende onu çıkaramazsın ne yazık ki. :) En ufak bir şeyden hasar alabiliyor ekran kartları, yerinden oynamış olabilir. Ama kapamak için kapatma tuşuna uzunca bir müddet basılı tut parmağını kapanacaktır. Eğer kapatabilirsen tekrar aç ve dene hala aynı sorun mu var bir bakalım. Tekrar açarken araklıklarla F8'e bas. Çıkan menüde ''Sistem Hatasında Otomatik Olarak Yeniden Başlatma'' seçeneğini aktif ederek sistemi açarsın, mavi ekrandaki hata kodlarını kalıcı olarak görebilirsin böylelikle.
Muhtemelen servise gitme zamanı gelmiş onun. :)

Açma kapama düğmesine uzun basıp kapatmaya çalışırsan anakartın yanabilir canım.

Geri