Laik siyasetçiler, dindar siyasetçiler 2

Konu sahibi son olarak 793 gün önce görüldü
Üstelik dindar siyasetçi seküler politika oyununda ne kadar başarılı olursa olsun kendisini eskiden beri destekleyen ve rakipleri olan seküler politikacılardan gelecek nifak ve iki yüzlülük suçlamasından kurtulamayacaktır.

Halbuki onlar, nifak ve ikiyüzlülüğe dayalı politikaları işletmekte seküler politikacıların eline su dökemeyeceklerdir. Çünkü dindar siyasetçi nihayetinde kendisine hatırlatıldığı takdirde bu siyasi vasıtalara ilişen dini ve ahlaki ilkelere dönme ya da toplum önünde hesap verme ihtimali vardır.

Halbuki seküler politikacılar, onların DİNİ ve AHLAKİ alandan yüz çevirmelerinden büyük memnuniyet duyacak hatta siyaset alanına girmiş herkesin dini ve ahlaki değerlerden uzaklaşması için gayret göstereceklerdir.

Abdurrahman Taha, Dinin Ruhu, s:549

Dindar politikacı, DÜNYAYA tapan, Güce TAPAN, Sermayeye TAPAN, Batılı sömürgeci politikaları düstur edinen politikalara RİYA ve İKİ yüzlülük üzerine TABİ olarak halkını kandırıyor olabilir.

Lakin seküler Politikacılar zaten bunlara İMAN eder. Zaten direk sömürgecilerin adamlarıdır, Sermayenin adamlarıdır, DİN diye, İMAN diye, AHLAK diye dertleri yoktur, diyor sanırım.

Zeyl: Kitabı okuyor sıradan gidiyoruz. Alıntı kime yarar, kime yaramaz diye bakmamaya çalışıyoruz.

Zeyl 2: Karikatür Yusuf Ziya Kosifoglu Beyin sayfasından alıntı. Ahmet
Hakan çakıcı 1683366624275.jpg

Öncelikle dindar siyasetçi ve laik siyasetçi gibi tanımlamalar bana çok basit ve gereksiz geldi. Mevcut konjonktürde bu iki kavramın bileşimi olan bir "muhafazakar seküler" tayfa diye nitelendirdiğimiz akp'nin yarattığı bir kitle var. Ayrıca günümüz siyasetinde bu kavramlar tartışılmıyor inanın konu içeriğinde de ilk paragraflarda kendi tabirleriyle "dinci siyasetçileri" övüp aşağıda riya ve ikiyüzlü kavramları ışığında insanları kandırabileceklerini açıklıyor. (-ki riya zaten ikiyüzlü demek ) Bunu da "dindar" oldukları için ahlaki değerlerden dem vurup durumu yumuşatarak halka hesap verilebilir duruma geleceklerini iletiyor.

Yazıyı kim yazdı bilmiyorum ama anlam kargaşası çok fazla maalesef beğenemedim.

Facebook'u bu yazıyı yazan tiplerin üzerine kitleyip kaçmıştık. Belli ki oradan çıkmanın bir yolunu bulmuşlar.

Geri