Lahmacun nasıl yapılır, Evde lahmacun yapımı

Konu sahibi son olarak 2602 gün önce görüldü
Lahmacunu genelde dışarıda yemeyi tercih edenler evde lahmacun nasıl yapılır tarifimiz sizin için.

Öncelikle lahmacunun içi nasıl hazırlanır ona değinelim. Lahmacun için orta yaglı kuzu kıyma öneriliyor. Buna sizde karar verebilirsiniz evde yapacagınız için yağlı orta yada yagsız damak tadınıza göre seçim yapabilirsiniz. Yarım kilo kıyma için 4 adet orta boy soğan, 5 adet orta boy domates, bir çorba kaşıgı kadar biber salçası, az miktarda sıvı yag, tuz karabiber az miktarda kimyon acıyı sevenler için pul biber, istege baglı olarak süs biberi yada acı yeşil biberde kullanabilirsiniz birazda maydanoz işimizi görür. Lahmacunun içine tercihinize göre taze nane ve sarımsak koyabilirsiniz ben sevmiyorum :T: . Soğan ve domatesleri küçük küçük doğramakla başlayabiliriz yemegimize kim ugraşacak diyorsanızda robatta kıyıverin :D maydanozuda doğrayıp bir kapta salça yağ ve baharatlarıda ilave edip karıştırın. İçimiz hazır hale geldi bile. Hamur kısmını sona bıraktım çünki biz burda hiç uğraşmıyoruz direk bu tür ( börek, pide, lahmacun, tepsi böregi, güveç pişirimide yapan fırınlar ) pişirimler yapan fırınlar var yolluyoruz pişirip getiriyorlar lahmacunlar küçük olursa hazırladığımız lahmacun içinden tahmini 40 adet lahmacun elde edilebiliyor :D

Hamuru için

5 su bardağı un
1,5 su bardağı kadar ılık su
1 tatlı kaşığı instand maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Hamurumuzu açıp fırın tepsisine serelim fırın tepsisini yapışmaması için hafifçe yaglayalım yada yaglı kagıt serelim. İçimizi hamurun üzerine eşit miktarda yayalım sonrasında fırında 10 dakika kadar pişirelim..

Afiyet olsun :cici:

Olsa da yesek :p

Geri