Lahana Güzeli

Konu sahibi son olarak 2615 gün önce görüldü
Malzemeler
• 1 adet ufak lahana
• 1 su bardağı mayonez
• 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
• 3 su bardağı yoğurt
• 3 diş sarmısak
• 1/2 çay bardağı zeytinyağı
• tuz
• karabiber

Lahana Güzeli Tarifi
1 Lahanayı incecik kıyın. Haşlayın ve süzgeçten geçirin. Derin bir kaba alın.
2 Ceviz, mayonez ve tuzu ekleyin. Karıştırıp servis tabağına alın.
3 Sarımsakları dövün ve yoğurtla karıştırın. Yoğurdu servis tabağındaki lahananın üzerine dökün.
4 Zeytinyağını tavada ısıtıp içine pul biberi katın. Lahananın üzerine gezdirerek servis yapın.

Güzel meze oldu. Mesela lahana ekşilemesi de rakıdan ziyade biranın yanında güzel gider, turşu gibi. Biranın pezevengi tuzlu şeylerdir zaten çok iyi bilirsiniz ki.

Lahanayı haşlayın diyor ya, işte en kritik mesele burası. Lahanayı haşlamak maharet isteyen bir şey, hele ki sarmasını yaparken, gerçekten benim diyen mutfak insanı zorlanır.

Bu tarifte biraz gıc-gıc etmesini isterdim ben, ona göre kaynatırdım.

Lahana o kadar zahmete değecek türden lezzete sahip değil. Tesadüfen dolapta görüldüğünde orta kısımlardan bir parça alınıp kemire kemire yemeye devam.

Kapuska sevmezdim eskiden. Bir süredir severek yiyorum tek fark arap mutfağında daha farklı yapılıyor.

Lahanayı da zorbalamazsınız ya…
Sarması var, diyet çorbası var…

• Ablan Star
Tepkiler: W
Gül 34 Hn, lahanayı kötüleyenleri ve lahanayı sevmeyenleri engelleyerek onları gerekli cezayı veriniz.

diğer malzemelerin bir araya gelip de güzelleştirmediği bir şey yok; lahana ile birleştiklerin de pek güzel bir meze oluyor.

Moderatör tarafında düzenlendi:
diğee malzemelerin bir araya gelip de güzelleştirmediği bir şey yok; lahana ile birleştiklerin de pek güzel bir meze oluyor.
Ekşi meze sevenler için ideal. Ben seviyorum. Annem yakın zamanlarda ekşili lahana sarması yaptı paylaşmıştım.

Çok güzellemeye gerek yok lahanayı ama gideri var diyelim.

Geri