Laf Anlatmak Ve Dövmek Arasındaki Kararsızlık Anı

🕒 Konu sahibi 11 saat önce aktifti
Siz yine de laf anlatmayı seçin.

Bu gibi durumlarda ikiside pek işe yaramaz.

Bazen karşıdaki öyle bir duvar olur ki, anlamak gibi bir gayreti bile olmaz. Öylesine ne laf anlatabilirsin ne de öylesini dövebilirsin. Duvara vurmak sadece sizin elinizi acıtır, sizi yorar. Umudu kesip devam edin en güzeli.

Baktın anlamıyor,uğraşmamak gerek.
Görmezden gelmeli bazen.

Baktın anlamıyor,uğraşmamak gerek.
Görmezden gelmeli bazen.
Hayır uğraşmamak gerekmiyor Sen doğru olanı anlat ve bildir onu nasıl olsa söylediklerinin doğru olduğunu görünce pişman olacaktır bu şuna benziyor ben bazı konularda mütevazi olamayacağım emin olduğum konularda anlamayan kişiye laf bile öyle tokat atarım ki adam Tokat'ın farkına beni oradan gittikten sonra farkına varabiliyor

Hayır uğraşmamak gerekmiyor Sen doğru olanı anlat ve bildir onu nasıl olsa söylediklerinin doğru olduğunu görünce pişman olacaktır bu şuna benziyor ben bazı konularda mütevazi olamayacağım emin olduğum konularda anlamayan kişiye laf bile öyle tokat atarım ki adam Tokat'ın farkına beni oradan gittikten sonra farkına varabiliyor

Abi anlat anlat anlamıyorsa kendimi yoramam.
Saysızlık etmemek adına susar boşveririm.Nasıl olsa karşı tarafta o anki siniri anlaşmazlığı bir süre sonra bırakıp konuşmayı dener.
Laf sokarak,dik dik üstten bakarak bir şeyleri anlatmayı yapamam.Sakinleşince konuşmak bazen iyidir.

Abi anlat anlat anlamıyorsa kendimi yoramam.
Saysızlık etmemek adına susar boşveririm.Nasıl olsa karşı tarafta o anki siniri anlaşmazlığı bir süre sonra bırakıp konuşmayı dener.
Laf sokarak,dik dik üstten bakarak bir şeyleri anlatmayı yapamam.Sakinleşince konuşmak bazen iyidir.
Sakinleşince konuşmak Tabii ki en güzel idi ama şunu unutma Sana bir tüyo vereyim haksız olduğunu anlattığın kişi de bunun farkına vardığı zaman hiç daha fazla kendini yorma sen bilirsin deyince sorun çıkmazmış de ve ayrıl oradan daha sonra senin peşinden mutlaka gelecektir

Sakinleşince konuşmak Tabii ki en güzel idi ama şunu unutma Sana bir tüyo vereyim haksız olduğunu anlattığın kişi de bunun farkına vardığı zaman hiç daha fazla kendini yorma sen bilirsin deyince sorun çıkmazmış de ve ayrıl oradan daha sonra senin peşinden mutlaka gelecektir

Bazıları sen bilirsini de anlamaz abi ama bunları yapıyorum çoğu zaman.
Teşekkür ederim Kamil abi. :angel:

Dövmek mi? :dddd
Dövünce anlama kapasitesi mi artacak yoksa inadına daha da anlamayıp sizi daha mı çok deli edecek?

Dövmek çözüm değil, kafasına vurmayın özellikle, daha da salak olur sonra. Benim hiç tahammül yok, bu yüzden hiç tartışmaya girmem. Ayrıca dövmek şiddet eylemi içerir, karşı olduğumuz durumdur.

Anlattığınız lafı anlamıyorsa zorlamamak gerek. İnsanlarda kendini haklı çıkarma derdi çok fazla var maalesef.
Özellikle mesela forumları ele alalım,forum ortamında mesajları da herkes okurken çoğu kişi kendi laflarını kabul ettirmeye çalışır,mümkün değil bir anlaşmaya varılmaz.
Belki özelden konuşulsa halledilecek durumlar uzadıkça uzar.
Burada yapılması gereken boyun eğin demiyorum ama en mantıklısı dalgaya vurup uzaklaşmak,çünkü anlamayacak.
Dövmek durumu da sizi daha fazla haksız çıkarır haklı olsanız bile.
İçinize de atmayın o öfke çok fenadır,kendi kendinize küfredin arada bir laf atın geçer zamanla.

Dövüşün ya kaostan güzeli mi var, mis

Söylediklerinizi anlamıyorsa, anlamak istemiyorsa boşuna vakit ayırmanın bir anlamı yok. Bu tiplere istediğiniz kadar nazik, kelime seçiminde dikkatli olun yine fayda etmez. Sadece gerilmekle kalırsınız. Dövmeye falan hiç gerek yok.

Geri