Kuzenler Evlenebilir mi?

Konu sahibi son olarak 591 gün önce görüldü

Kuzenler Evlenebilir mi?

• Kullanılan toplam oy
    14
Akraba evliliğini desteklemesem de ülkede çok fazla -bölge fark etmemekle- akraba evliliği yapıldığı kaçınılmaz bir gerçektir. Burada akraba evliliklerinin tercih edilmesinde aile içi güven duygusu, kültürel uyum, sosyal çevre benzerliği ve ekonomik istikrarın korunması gibi unsurlar etkili olmaktadır. Özellikle kırsal bölgelerde -bölge fark etmiyor- bu evliliklerin yapılmasının amacı aileler arası dayanışmayı devan ettirmek, mülkiyetin dağılmasını önlemek ve toplumsal bağlılığı sürdürmektedir.
Genetik açıdan belirli riskler bulunduğu doğru olmakla birlikte genetik tarama ve danışmanlık hizmetleri sayesinde bu risklerin önemli ölçüde azaltılması mümkün olduğu için bazı bölgelerde halen devam etmektedir. Velhasıl; akraba evlilikleri Türkiye’nin toplumsal dokusunun bir parçası olduğu ve bu olguyu değerlendirirken yalnızca biyolojik değil, kültürel ve sosyoekonomik faktörleri de dikkate aldıkları için belki daha uzun yıllar devam edecektir.

hayvandan bir farkım yok diyorsanız evlenebilirsiniz de çiftleşebilirsiniz de diyeceğim amma velakin, hayvanlar bile zorunda kalmadıkça genetik çeşitliliğini korumak ve neslini devam ettirebilmek için kendi aile bireyleriyle çiftleşmezler, başka koloni ararlar. ergenliğe ulaşan şempanze, maymun ve türevi primat bireyler bile aile grubundan ayrılır, böylece kardeşleriyle, akrabalarıyla çiftleşmezler. zira akraba evliliği genetik çeşitliliği azaltır.

sonra otobüs duraklarında, avm önlerinde "ne olur sma'lı bebeğime yardım edin, umut olun" diye ağlayıp durursunuz. sadece onunla da kalmaz, yıllarca gizli kalmış homozigot resesif genetik hastalıkların ortaya çıkması olasıdır. yukarıdaki arkadaşın dediği gibi genetik testler riski azaltabilir ama asla garanti veremez.

Bizim buralarda kuzen kardeştir, abladır, abidir…
Çok yaygın değildir. Belki istisnalar vardır.

Ya şimdi ahkam kesmek istemiyorum benim de çoluğum çocuğum var (hep bu cümleyi kurmak istemişimdir kfjf) lakin şöyle şeyler beni hep şaşırtır, sanki evrende başka kimsecikler kalmamış gibi kuzenle evlenmek, evli ya da sevgilisi olan bir insana aşık olmak ve birliktelik yaşamak, imkansız bir aşka tutulmak, olmayacak bir insanın peşine düşmek… kimse kalmadı mı arkadaş… ahlakçı bir yerden söylemiyorum-hoş söylesem de yeridir-ama söylemiyorum öyle olsa kuzen evliliğini diğerleriyle aynı kefeye koymam ama yine de gerek yok yahu, akraba evlilikleri her açıdan birçok risk taşır ve bu dünyada akrabanız olmayan kadın ve erkekler mevcuttur, bulunur inanıyorum… diyeceksiniz hepimiz adem’den havva’dan geliyoruz; akrabayız… onu demeyin, çıkamayız oradan… tşk

Baba tarafım Çerkes asla öyle şeyler olmaz abla kardeş gibiyizdir…
Anne tarafım Adanalı… maşallahları var sürekli primat doğuruyorlar xd

Evlenebilirler...herkes herkesle evlenebilir...mide meselesi.

Ha dogru mu?
Tabii ki degil.

Kardeşinin çocuğu ile değil elbette ama kardeş çocuklarının birbiriyle evleniyor olduğu görülen bir durum değil mi?

Artık hiç evlenen kalmadı zaten
E malum evi olsun işi olsun parası olsun diyorlar ya kendini çok pahalıya satma derdindeler. Indirim yapsalar düşünülebilir ama :)

Geri