Kuymak yemeyen insan

Konu sahibi son olarak 876 gün önce görüldü
Babam hiç sevmiyor ama ben BA-YI-LI-YO-RUM! İlk başta İstanbul'da yemiştim B.Çekmecede Trabzon evi var Hasan ustam mükemmeldi. Geçen aylarda Trabzon'a gittiğimde yedim insanın her sabah yiyesi geliyor ama ne zaman döndük Antalyaya mahkumuz haşlanmış yumurta peynir yemeye...

Oncelikle sozlerime karadenizli olmadigimi soyleyerek baslamak isterim ki bu onemli :D
Tarifini vermeyen karadenizli arkadaslar utansin :trip: :D

Bknz; Ben sevmiyorum, aslında hiç yemedim tadını bilmediğim için sevmiyorum diyorum.

yemek kültürü hakkında konuşmaması gereken insan.

Bir sevmeyen kadar vahim değildir. :umursama: :D

Karadeniz insanı çok abartıyor bunu, bana göre ahım şahım bir şey değil. Trabzonlu bir arkadaşın evine ziyarette bulunmuştuk o zaman yemiştim. Masada benle beraber dört farklı bölgeden arkadaş vardı. Ben ayıp olmasın diye zorla yemiştim, diğer arkadaşlar ucundan mucundan biraz yokladı ama boğazdan gitmedi. Kısacası bize hitap etmedi, öyle muhteşem bir şeyliğini göremedik.

Ya nasıl yemez nasıl? :D
Ben bunu her akşam yapsa annem akşam yemeği niyetine yerim bikmadan ekmeği batirip havaya doğru kaldırıp immmmm

ben yemekten bıktım
ayrıca

kuymak trabzon yöresinin verdiği isimdir ana vatanı rizedir mıhlama denir. havits yada yağlaş da denir bazı karadeniz iilerinde

özel peynirinin adıda koloti peyniridir. ama çeçil yada normal kaşar peyniriylede yapılır tereyağ ve mısır unu kullanılır

Ya @Gökyüzü iskence temalı konularından vazgecer msn artik :p
Karadenizli olmamama ragmen komşular sayesinde karadeniz yemekleri hastasi oldum :p Cok severim .ş

Diğer adı mıhlama olan trabzon ağızıyla kuymak ismini alan peynir ve undan yapılan yöresel yemek, her damak tadına hitap etmez

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ben yemezdim. Öldürseler sürmem diyordum ağzıma.

Sonra bir yedim tövbe bismillah,ağzımın tadını hiç bilmiyormuşum dedim. Tabii annem yapacak sadece başkasının yaptığını yemiyorum.

ilk kez trabzon gezisinde yemiştim sonra ev arkadaşım trabzonluydu arada yapardı öle yerdik. bence fazla abartılan bir yiyecek tarifini almaya yapılışına bakmaya bile gerek duymamıştım :honk:

ilk defa duyuyorum kuymak diye bir yiyeceği :nee:
mıhlama diye duymuşumtum ama yemedim hiç

Geri