Kuymak tarifi

🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
kuymak-tarifi-son.jpgkuymaKuymak Tarifi İçin Malzemeler
2
tepeleme yemek kaşığı
tereyağı
2
tepeleme yemek kaşığı
mısır unu
1
su bardağı
su
(oda ısısında)
1
kase
kolot peyniri
1/2
çay bardağı
kaynar su
1
silme tatlı kaşığı
tuz

Kuymak Tarifinin Püf Noktası
Kuymağınızın istediğiniz esneklikte olması için dikkat etmeniz gereken en önemli nokta kullanacağınız peynir. Çeçil ya da kaşar peyniri ile de kuymak yapabilirsiniz ancak en iyi sonucu kolot peyniri ile alırsınız.

nasil-yapilir
Kuymak Tarifi Nasıl Yapılır?
Kuymak tarifi için tereyağını mümkünse bakır bir tavaya alın ve yağ eriyip köpürünce üstüne mısır ununu ekleyin.

kuymak-adim-1
Mısır ununun rengi dönene dek kavurun. Ardından bir su bardağı suyu ve tuzunu ekleyin.

kuymak-adim-2
Suyu çekene dek kavurun ve suyu iyice ektikten sonra içine kolot peynirini ilave edin.

kuymak-adim-4
Peynir tamamen eriyip, suyunu çekene dek karıştırarak kavurun.

kuymak-adim-5-son
Peynir de eridikten sonra kaynar suyu ekleyin, suyu çekip uzayan bir kıvam aldığında ocağın altını kısın.

kuymak-adim-6
Tereyağı hafifçe üstte biriktiği zaman kuymağınız hazır demektir. Sıcak sıcak kuymağı servis edin.

kuymak-adim-7
cooking-proposal
Kuymak Tarifinin Pişirme Önerisi
Peynir tamamen eriyip uzayan kıvama gelene kadar karıştırın. En son tereyağının üstte birikmesini bekleyin, kuymağın tamamen hazır olduğunu gösteren işaret budur.

Kuymak Tarifinin Servis Önerisi
Kahvaltılıklar ve mısır ekmeği eşliğinde servis edebilirsiniz.

Kuymak Tarifi İçin Malzemeler​

• 2tepeleme yemek kaşığıtereyağı
  • 2tepeleme yemek kaşığımısır unu
  • 1su bardağısu(oda ısısında)
  • 1kasekolot peyniri
  • 1/2çay bardağıkaynar su
  • 1silme tatlı kaşığıtuz
trick.svg

Kuymak Tarifinin Püf Noktası​

Kuymağınızın istediğiniz esneklikte olması için dikkat etmeniz gereken en önemli nokta kullanacağınız peynir. Çeçil ya da kaşar peyniri ile de kuymak yapabilirsiniz ancak en iyi sonucu kolot peyniri ile alırsınız.
nasil-yapilir

Kuymak Tarifi Nasıl Yapılır?​

1. Kuymak tarifi için tereyağını mümkünse bakır bir tavaya alın ve yağ eriyip köpürünce üstüne mısır ununu ekleyin.
    kuymak-adim-1
  2. Mısır ununun rengi dönene dek kavurun. Ardından bir su bardağı suyu ve tuzunu ekleyin.
    kuymak-adim-2
  3. Suyu çekene dek kavurun ve suyu iyice ektikten sonra içine kolot peynirini ilave edin.
    kuymak-adim-4
  4. Peynir tamamen eriyip, suyunu çekene dek karıştırarak kavurun.
    kuymak-adim-5-son
  5. Peynir de eridikten sonra kaynar suyu ekleyin, suyu çekip uzayan bir kıvam aldığında ocağın altını kısın.
    kuymak-adim-6
  6. Tereyağı hafifçe üstte biriktiği zaman kuymağınız hazır demektir. Sıcak sıcak kuymağı servis edin.
    kuymak-adim-7
cooking-proposal

Kuymak Tarifinin Pişirme Önerisi​

Peynir tamamen eriyip uzayan kıvama gelene kadar karıştırın. En son tereyağının üstte birikmesini bekleyin, kuymağın tamamen hazır olduğunu gösteren işaret budur.
serving.svg

Kuymak Tarifinin Servis Önerisi​

Kahvaltılıklar ve mısır ekmeği eşliğinde servis edebilirsiniz.

mıhlama ile bu aynı şey değil mi ben mi yanlış hatırlıyorum xd
73 kilo olmamı yemeklerden bir haber olmama borçluymuşum demek ki

Gul hanım yanlış anlamayın ama paylaştığınız tariflerin çoğu zaten varolan tarifler paylaşmadan önce aratırsanız yorulmamış olursunuz.
Paylaşim içinde teşekkürler

Geri