Kütüphane'm ve İçindekiler...

• Kullanıcı Nef'
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Kitap Kulübü
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
bugün bu kitabı bitireceĝimi ümit ediyorum, yarına da kalabilir elbette ama çok çekti bugün canım bunu..
osamu dazai karanlığı denen bir sey var, onun çekiciliği
kitabın ismi de bize ipucu veriyor esasen
yalnızlık, melankoli, depresyon, kimliksel buhranlar, itiraflar gibi konular
giriş bölümünü okudum çok sorgulatıyor merakta bırakıyor neden diye diye

bitince düşüncelerimi yazarım yinee

20260314_171410.jpg

20260314_172422.jpg

bugün bu kitabı bitireceĝimi ümit ediyorum, yarına da kalabilir elbette ama çok çekti bugün canım bunu..
osamu dazai karanlığı denen bir sey var, onun çekiciliği
kitabın ismi de bize ipucu veriyor esasen
yalnızlık, melankoli, depresyon, kimliksel buhranlar, itiraflar gibi konular
giriş bölümünü okudum çok sorgulatıyor merakta bırakıyor neden diye diye

bitince düşüncelerimi yazarım yinee

Ekli dosyayı görüntüle 129959

Ekli dosyayı görüntüle 129960

“İnsanların neye güldüğünü hiçbir zaman anlayamadım. Bu yüzden onların arasında yaşayabilmek için sürekli şaka yapan, kendini küçük düşüren biri oldum. Eğer güldüremezsem, bana zarar vereceklerinden korkuyordum.”

“Çocukluğumdan beri içimde tarif edemediğim bir korku vardı. İnsanlar bana yaklaşınca, sanki içimdeki bir şey açığa çıkacak ve beni yok edecekler gibi hissederdim.”

“Benim için yaşamak, utanç verici bir şeydi. Her hareketim, her sözüm, sanki yanlış ve yakışıksızdı. Kendim olmaya çalıştıkça daha da batıyordum.”

“İnsanlara güvenmek istedim. Ama her seferinde ya kandırıldım ya da korktum. Sonunda ne onlara yaklaşabildim ne de onlardan tamamen uzaklaşabildim.”

“Artık ne mutluluğu hissedebiliyorum ne de acıyı tam anlamıyla. Sanki içim boşaldı. Yaşıyorum ama gerçekten yaşamıyorum."

kitaptan bazı alıntılar bunlar..çok depresif ama çok da tanıdık hisler, oldukça rahatsız etsede..
kitap ismiyle müsemma tam bir çöküşün yani insanlığını yitirişinin hikayesi Yozo'nun

güzel sorular var ve aklınıza takılan pek bir sey kalmayacak gibi
nedir bu haçlı seferleri
baştan sona içine girelim bakalımmm
307 sayfa, soru cevap seklinde daha cezbedici sanki

20260405_233214.jpg

20260405_233114.jpg

haçlı seferleri kitabı bitti, şahane bir kaynak, sağlam bir temel kazandırır..soru cevap yöntemi daha akıcı olmasını sağlamış..kronolojik sırası ve öncesi sonrası karşılaştırması ve fotoğraflarla desteklenmesi daha çekici kılıyor tabi..
okunmalı diye düşünüyorum, tarih severler tarafındannn özellikleee

Geri