kutuphane

• Kullanıcı W
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🕒 Konu sahibi 9 saat önce aktifti
Icinde binlerce kitabin bulundugu, herkesin girebildigi ve faydalanabildigi bir mekan.

bkz: çocuklar okusun diye Doğu'nun dört bir köşesinde kurulmasına vesile olduğum mekan

Halk kütüphaneleri candır.

bkz koyumdeki kutuphane;

maxresdefault.jpg

Gecenlerde Game of Thrones'un sonunu ogrenebilmek icin kutuphaneye ugradim. Kitaplari buldum, oturdum, azicik bakindim sayfalara ve 'bu ne simdi' dedim. Merak guzel sey aslinda.

Başlığı okuduğumda Aegishjalmur ile aynı şeyi düşündüğüm doğrudur.. :aeg::kaç:

Bir zamanlar benim de kütüphanem vardı.

Bu arada, kütüphane manâ olarak gayet saçma bir kelimedir.

Kitap tekil, kütüp çoğuldur. Kitaplar manasına gelir. Kitaphane olur ama kütüphane olamaz. Tek başına kütüp mantıklıdır. Library ile eşdeğerdir. Kim çıkardıysa artık...

"Kütüphâne" olarak isimlendirilmesinde sakınca olmayan kavram. "Kütüb", "kitap" kelimesinin çoğuludur; evet. "Hâne" ise de "ev" anlamına gelmektedir. Yâni "kitapların evi". Kitapların saklandığı yerdir. Eğer "Kitaphâne" olsaydı, kitabın saklandığı yer olurdu. Bu yüzden, etimolojik olarak bir sıkıntı barındırmamaktadır.

Sessiz olunması gereken bir mekandır. Cocukken hastane duvarlarında asılı şiiiiii yapan hemşirenin fotosu neden kütüphanelere de asılmıyor diye çok kafa yormuştum.

Normal zamanda bomboş, finallerde tıklım tıklım olan yer

Geri