Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Üstadım bahsi geçen film,yani sizin vurgu yaptığınız film 90'ların başında bir nükteye dikkat çekmektedir.O dönemlerde Almanya,ülkemizden yoğun göç almıştır.90'lar ile şu günümüzde pek fark yoktur.Ekonomik anlamda çendan daha da kötü durumdayız.Tek fark kadınlarımız o günlerden daha güçlü,kendilerini daha net ifade ediyor ve çoğunluk olmasa da kısmen artık hayatın bir çok alanında iş bulabiliyor ve varlıklarını kanıtlamış durumdalar.90'larda ise durum böyle değildir.Kadın daha sindirilmiş,ve toplum tarafından daha dışlanmış olarak hayatını sürdürmektedir.Hatta o yıllardar "Kadının yeri evidir" klişesi düşünce boyutunun ne derece zehirli ve tehlikeli olduğunu gösteriyor.Ödül almış filmlerden "Kiraz çiçek açtı"yı izlemiştim. Türk kadınını fahişelikle geçinen bireyler olarak gösterdiği için ödül aldığından adım gibi eminim. Bunda da vardır bir bit yeniği. İzleyince göreceğiz.