Kuru Otlar Üstüne filminden ilk sahne yayınlandı

🕒 Konu sahibi 8 saat önce aktifti
Nuri Bilge filmi izlenir mi abi ya. Azıcık kendinize saygınız olsun

Ödül almış filmlerden "Kiraz çiçek açtı"yı izlemiştim. Türk kadınını fahişelikle geçinen bireyler olarak gösterdiği için ödül aldığından adım gibi eminim. Bunda da vardır bir bit yeniği. İzleyince göreceğiz.
Üstadım bahsi geçen film,yani sizin vurgu yaptığınız film 90'ların başında bir nükteye dikkat çekmektedir.O dönemlerde Almanya,ülkemizden yoğun göç almıştır.90'lar ile şu günümüzde pek fark yoktur.Ekonomik anlamda çendan daha da kötü durumdayız.Tek fark kadınlarımız o günlerden daha güçlü,kendilerini daha net ifade ediyor ve çoğunluk olmasa da kısmen artık hayatın bir çok alanında iş bulabiliyor ve varlıklarını kanıtlamış durumdalar.90'larda ise durum böyle değildir.Kadın daha sindirilmiş,ve toplum tarafından daha dışlanmış olarak hayatını sürdürmektedir.Hatta o yıllardar "Kadının yeri evidir" klişesi düşünce boyutunun ne derece zehirli ve tehlikeli olduğunu gösteriyor.

O yıllar hakkında bu kısa bilgilere değindikten sonra ben size soruyorum.Çaresiz bir kadını çocuklarıyla bir başına bırakıp,Almanyaya gidip geride kalanları önemsemeyin mi,yoksa hayatını devam ettirmek için son çaresi bedenini satan mı suçludur.Fahişelik yapan hiç bir kadının durumundan veya yaşadığı hayattan memnun olduğunu düşünmüyorsunuzdur sanırım.Filmde daha da vahim ve gerçek bir sekans var ki,Almanya'ya giden kişi,daha sonra karısının fahişelik yaptığını öğrenince öldürmek istiyor.

Bir üstte bu tür filmlerin mukayese ve tefekkür mekanizmalarını tetiklediğini söylemiştim.Şimdi bu filmin siyasi mesajı var mı?Toplumun doğrudan kanayan yarasına parmak bastığı için ve olaylar gerçek hayatlar ile paralel gittiğinden dolayı ödül almış veya almamış çok mu önemli?Önemli olan o dönem toplumda böyle bir hastalığın olup olmadığı.Gerçek mana da sanatçılar filmlerinde,eserlerinde halkın sorunları dile getirip.manasını kaybetmiş insana mana katabilendir bence.

sinematik tarzı değil ancak kısmen de olsa anlattığı hikaye benzerliğinden dolayı -daha doğrusu hikayenin geçtiği mekan ve şartlardan dolayı- diyeyim.
ferit edgü- erden kıral filmi olan hakkaride bir mevsimi hatırlatıyor bana.

Seviyorum ben bol diyaloglu filmleri Ahlat Ağacı ve Bir Zamanlar Anadolu' da filmlerini bir kaç kez izlemişimdir. Bakalım nasıl diyaloglar bekliyor bizi.

2018'de ahlat ağacı'nı rexx'te 22 tl verip tek başıma izlemiştim. :') kuru otlar üstüne'yi de heyecanla bekliyorum. rexx artık olmadığı için capitol'de izlicez mecbur.

Film zevki herkesin farklı olup bazen yönetmen için bile izlenen filmler vardır. Bertolucci, Gaspar Noe, Tarantino filmlerini çok severim.

Bu film de izlenmeye değer ve konusu saçma dizilere zaman ayırmaktan daha anlamlı olacaktır.

29 Eylül günü Kadıköy biletini kapmak istiyordum fakat çabuk tükendi. Kar ve ayı ile birlikte bu sezon merak ettiğim filmlerden.

Dün izledim.Kısmet olursa bir kaç güne kadar filmin detaylı bir analizini yapacağım ve bu yazıyı sinema bölümünde paylaşacağım.Normalde filmlerinde Çehov'dan esintiler yapan Ceylan,beni şaşırttı.Bu filmde Dostoyevski'den esintiler var.Suç ve Ceza ve Cinler adlı eserlerindeki kirli karakterleri gördüm ben bu filmde.

Geri