Tarif Kuru barbunya yemeği tarifi

• Kullanıcı Gül
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Yemek Tarifleri
🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti

• kuru-barbunya-tarifi.jpgKuru barbunya yemeği tarifi​

Kuru Barbunya Yemeği Tarifi

Malzemeler:​

• 2 su bardağı barbunya
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2-3 su bardağı sıcak su
Dört mevsim bulabildiğimiz nefis baklagillerden kuru barbunyaları ana yemeğe dönüştürüyoruz bugün. Proteini bol, lezzeti yerinde.

Nasıl Yapılır?​

Kuru barbunya yemeği için barbunyayı geceden suda bekletip ertesi gün haşlayın. Zeytinyağında doğranmış soğan ve biberi kavurun, ardından doğranmış patatesi ekleyin. Salçayı ilave edip kavurduktan sonra ezilmiş sarımsak ve baharatları ekleyerek karıştırın. Haşlanan barbunyaları ve üzerini geçecek kadar sıcak suyu ekleyip kısık ateşte pişirin. Ellerinize sağlık. kuru-barbunya-tarifi.jpg

baya kuruymuş
geçen nohut yaptıydım yiyemedik
hayırlısı ya

gemimizedeki aşçı başımız bir yapıyor Halk dilinde lokum gibi denir ya o misal ben fiks iki tabak götürüyorum .. el lezzetti başka bir şey kıvamı yakalamak da keza öyle..

bende severim..

Kurubarbunya olarak görünce ne bu dedim bildiğimiz barbunyaymış. Kurubarbunya denildiğini ilk kez duyuyorum. Bol maydanozlu ve limonlu çok güzel olur.

Barbunya, yunanca "bir tür balık" manasına gelir. Fasulye türü olan ve barbunya denilen zebize, asla barbunya değildir, o, bir isim hırsızıdır.

Zaten zottiri zot zot gaz yapar. Yenecek şey değildir. Puu.

Buradan fasulye lobisine sesleniyorum, fasulyenize başka isim bulun. Kılıç balıklarını denizlerinde zor tutuyoruz, "bırakın bizi saplayalım şunlara" diye deliriyorlar.

Geri