Kürtçe

Konu sahibi son olarak 3834 gün önce görüldü
öyle bir an gelir ki konu açmak istersin ne yazacağını bilemezsin...

Arapça 6467
Fransızca 5253
Farsça 1359
İngilizce 485
Rumca 400
Almanca 98
İtalyanca 89
Latince 78
Yunanca 48
Rusça 44
İspanyolca 33
Ermenice 24
Slavca 24
Soğdca 24
Bulgarca 19
Japonca 9
Macarca 9
Korece 1
İbranice 7
Moğolca 4
Portekizce 3
Norveç 2
Fince 2
Arnavutça 1

Türkçe'ye her dilden bir iki sözcük eklemişiz maşallah.

Türkçe kendin dedin 110 bin sözcük var , bunun dadece 14 bin civarı yabancı :) 100 bin kendi dilimiz ...Kürtçe böyle değil ama yüzde 97 si yabancı , çalıntı :)

Benim ana dilim UNESCO tarafından ölmek üzere olan dil gurubuna konmuş. Ben, vatandaşı olduğum ülke tarafından umursanmayan bir dili anamla tereddüt etmeden konuşurum yine de. Bana bu dili o öğretti. Kütçe ile aynı dil ailesinin aynı kolunda olsa da farklı bir dildir. Aslında kürtçe denince akla kurmanci geldiği için böyle diyorum! Neyse, Zend Avesta dili ile çok benzerdir dilim. Kelime olarak Türkçe kelimeler vardır ama gramer olarak uzaktan veya yakında Türkçe ile alakalı değildir. Türkçeyi de ana dilimden daha iyi konuşur ve yazarım. Bunu kendimden biliyorum. Yani neden yaranmak için yalan söyleyeyim ki. Durum böyle. Dil, din, ırk, renk v.s. önemsizdir diyoruz. Önemliyse de dilimize siz sahip çıkın. Güçlü olan sizsiniz... Bak biz Türkiyeliyiz...

Konu ikili tartışmaya dönüştüğü için kilitlendi.
Mesajlarını sürekli sildiğim arkadaşlar. bu şekilde sürekli olarak sabır edip tek tek mesajlarınızı silmekle uğraşmayacağımızı bilmenizi istiyorum. bu şekilde devam ederseniz forumdan uzaklaştırılacaksınız.

Ana dilde eğitim zırvalarının iyiden iyiye patlak vereceği şu günlerde şu başlık yukarılarda yer alsın.

Yabancı birine Türkçe küfürler öğretirler ya hani.. bunlarda öyle yapıyor...kürtçe bir şeyler söyle diyorsun küfür öğretiyorlar... ben şu an ağza alınmayacak küfürleri söyleyebiliyorum mesela......

• Üzgün
Tepkiler: Aze
Normal bir dil iste. Aksanlari degisebiliyor. Bazilari cok agir bazilari turkce kurtce karisik kaset. Yazı dili olarak bilmesem de anlam yüksek konuşma eh işte düzeyinde ama bana bir artısı yok. Keşke Arapça bilseydim şu zamanda işime yarardı en azından

Geri