Kürtçe Seni Özledim Nasıl Denir?

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
İnsanları kategorize ettiniz bitti şimdi de dilleri mi ediyorsunuz ?
konudan rahatsız olan hatta gereksiz gören arkadaslar,fransızca,italyanca,almanca,ispanyolca olsa ne gereği vardı demezsiniz ama değil mi? şakır şakır ezberler sevdiceklerinize fısıldarsınız.
kürt değilim ama kürtçeden rahatsız da değilim neden rahatsız olunduğunu anlamıs da değilim.
Bırakın artık şu ayrımcı zihniyeti.

"Bugünden sonra dîvânda, dergâhta ve bargâhta, mecliste ve meydanda Türkçe'den başka dil kullanılmayacaktır."

Karamanoğlu Mehmed Bey

Türkçe'nin azizliği varken... Dil bile diyemediğimiz şey ile cümle kurmanın mantığını hâlâ çözebilmiş değilim.

"Bugünden sonra dîvânda, dergâhta ve bargâhta, mecliste ve meydanda Türkçe'den başka dil kullanılmayacaktır."

Karamanoğlu Mehmed Bey

Türkçe'nin azizliği varken... Dil bile diyemediğimiz şey ile cümle kurmanın mantığını hâlâ çözebilmiş değilim.

Forumda dememiş hacı.

Tam cümlelerimi kuracaktım ki Azze nickli üye resmen zihnimdekileri okuyup da yazıya dökmüş.

Kaldı mı be hala bu zihniyet? Yazık.

Forumda nasıl ki "Almanca kişi kendisini nasıl tanıtır, Fransızca seni seviyorum nasıl denir" gibi konular varsa, bu konu da açılabilir, hiç sorun yok.

Kürdün aklı olsa benim gibi ismini değiştirir dilinide red ederdi lakin naziler gibi Türklerinde bu faşizan yönü var ne mutlu türküm derler öv öve bitirmediler lakin 15 temmuz gecesi mutlu Türklerin saldırısına uğradı demek ki ırkların dilllerin bir üstünlüğü yokmuş ama ilerde ismimi değiştirip Kürtçe isim alacağım artık böyle bir kelime Kürtçeye bile tahammülü olmayanların yüzüne geri vuracaksın emanet kimliği

Kürt değilim lakin üniversiteyi Erzurum ve Adıyaman'da okudum duyduğum kadarıyla bildiğim birçok kelime de var.
Orada onlar bana hiç ayrım yapmamıştı hatta ben anlamam diye Türkçe konuşurlardı.
Bir kere tek kavgalı olduğum bir kız anlamadığım birşeyler söyledi kısa bir an ayrımcılığı hissettim.
Kısa sürdü çünkü hemen başka biri bana açıkladı.
Zaten zamanla öğrendim birseyleri.
Ben bu dili de insanlarını da seviyorum.
Şurada Almanca, ingilizce cümle paylaşılsa cool yorumlar atarsınız ama Kürtçe olunca vatanseverlik kasarsınız.

Eypio'dan ayrım yok şarkısı armağan olsun.

Hem ben aşk acısından ölüyordum hem de sevgilime kürtçe seni özledim demek istiyordum. Çok sağol çok işime yaradı -,-

Bu dili bilmek ve bilmemek büyük kayıp değil. İngilizceyle falan kıyaslanmış da İngilizce evrensel bir dil.

Anlamadığım şey, onları aşağılamanın mantığı ne? Yani başkalarını kırmak bu kadar nasıl kolay olabiliyor sizin için ? Üzülüyorum gerçekten. Bence de diğer dillerden bir farkı yok benim için. İsteyen istediğini konuşur.

Biz de Kafkas göçmeniyiz. Evde hep Abhazca konuşulur. Hatta dışarıda da genelde öyle. İnsanları kültürleri ve dilleri yüzünden yargılayamazsınız. Kimsenin de haddi değil.

Yorumları görünce küfür edesim geldi hatta bir kaç üyeye ettimdi haberiniz olsun

kürtçe bilmem ama Allahü tealanın yarattığı bir dil rahatsız olmayalım
Yalnız efsane bir yorum olmuş bu :D
Allahü teala dil de mi yaratıyor ?

-
Konuyla alakalı olarak birkaç üyenin yorumunu görünce kendime şükrettim. Benim adım çıkmış :)
Ben bu tarz konulardan rahatsızlık duyup tepki göstermem. :)

ahhh ahhh cok merak ediyordum acaba nasıl denir cok aydınladım tsk ederim.

Geri