Kürt Dövmesi (Deq)

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Eskiden güzel görünmek için genç kızların yaptığı bir dövme türüydü aslında kökeni çok eskiye dayanır yüzlere,ellere yapılan ay,güneş,yıldız simgeleri Sin mabedi,kybele tanrıçası ,Zerdüştlük gibi inançların nesilden nesile aktarılışıdır.kız çocuğu emziren bir kadının sütüyle işlenir ömür boyu kalıcı kalsın diye.
8F4F7E52-143C-47AA-94E3-EE79FD4D6A64.jpeg7365A3E1-1CE9-4898-8CF0-49EA513159E9.jpegD5258726-0BFF-4DAD-AEBF-06D650BA4429.jpegB8133708-3C1E-45AA-8922-9FC9EC2CE40C.jpeg648496A2-21A0-4319-8167-795D1CADEF3C.jpegDD216F6E-E7BF-44AD-AB81-451759EB39FF.jpeg2BD058BE-1621-451A-ACC4-BB6BBED0040F.jpeg1772D76F-B1C2-4B47-8696-48FB1663F938.jpeg155724C2-0A1A-4273-8D13-901B694FA811.jpeg688226CD-E2FC-4A9C-B18B-214CF4E6F80D.jpeg

Son düzenleme:
İki numaradaki teyze çok karizmatik duruyor. Koy Hollywood filmlerine oynasın

İki nehrin arası; Baştan sona bir yangındır artık

Ah o güzellikleri yok eden dinler
insanlığın çocukluk çağına
Zulmün kılıcını sokan cinler
Tanrı adına halkları kullaştıran
Ve kralları tanrılaştıran kinler
Yeryüzünü sınır sınır
Gökyüzünü yıldız yıldız böldüler
Her kralın tanrılaşma töreninde
Bölük bölük insan yediler
iki nehrin arasında
Ay'ı karartıp güneşi söndürdüler
Ve bir sabah Babil'in asma bahçesinde
Tanrıça Ninsun'u karanlığa gömdüler
iki nehrin arasında tüm nehirlere
Ayrı ayrı bir din verdiler
Ve Medya nehrine "zerdüşt" dediler
Bir de "avesta" adlı tabletlerde
"Gatha" denilen kurallar gönderdiler
Güneş yerine ateşi gösterdiler
İki nehrin arası
Baştan sona bir yangındır artık

kız çocuğu emziren bir kadının sütüyle işlenir ömür boyu kalıcı kalsın diye.

Bu kismi sevdim

İngilizler seni iyi dürtmüş galiba bu toprakların kanını taşıyamadığın belli

Haklısınız sizin topraklarinizda doğmadigim ve yaşamadığım için ingilizler beni iyi dürtmüş oluyor sanirim.
Ya da Türk olmak için sadece Turkiye'de yaşamak gerekiyor sanırım.
Okuduğunuzu idrak edememek gibi bir sorununuz var mı bilmiyorum ama öyle görünüyor. O yüzden biraz açıyım konuyu müsadenizle. Konuyu gerçekten kurt dövmesi olarak okudum, ( hayvan olan kurt ). Sonrasın da içeriği ve görselleri görünce fark ettim. Ayrıca güzellik ve beğenmek görecelidir diye düşünüyorum. Şu görsellerde bana göre güzel ve begenilecek bir durum yok. Bir insan neden ömür boyu taşıyacağı bir şeyi yüzüne cizdirir bunu anlamıyorum. Ayrıca paylaştığınız şeyi beğenmeyince Türk kanı taşımayan birisi oluyorsam eğer dünyanın en büyük Türkü veya ırkınız ne ise artık o siz olun. Ben dürtülmüş şekilde kalmayı tercih ederim.

Haklısınız sizin topraklarinizda doğmadigim ve yaşamadığım için ingilizler beni iyi dürtmüş oluyor sanirim.
Ya da Türk olmak için sadece Turkiye'de yaşamak gerekiyor sanırım.
Okuduğunuzu idrak edememek gibi bir sorununuz var mı bilmiyorum ama öyle görünüyor. O yüzden biraz açıyım konuyu müsadenizle. Konuyu gerçekten kurt dövmesi olarak okudum, ( hayvan olan kurt ). Sonrasın da içeriği ve görselleri görünce fark ettim. Ayrıca güzellik ve beğenmek görecelidir diye düşünüyorum. Şu görsellerde bana göre güzel ve begenilecek bir durum yok. Bir insan neden ömür boyu taşıyacağı bir şeyi yüzüne cizdirir bunu anlamıyorum. Ayrıca paylaştığınız şeyi beğenmeyince Türk kanı taşımayan birisi oluyorsam eğer dünyanın en büyük Türkü veya ırkınız ne ise artık o siz olun. Ben dürtülmüş şekilde kalmayı tercih ederim.
Yok sen yanlış anladın. İçerik türk olsaydı bu tepkiyi vermezdi. İçerik Kürt olduğu için ve sen de beğenmediğin için bu kadar celallendi o. Birazdan mağdur olup seni faşistlikle suçlayacak. Hatta daha da ileri gidip seni Kürtlere zulmetmekle suçlayacak. Hazır mısın?

Halbuki sadece içeriği beğenmediğini söylemiştin. Ama kendisi bir Kürt fasisti olduğu için bi dunya ithamda bulunacak sana.

Yok sen yanlış anladın. İçerik türk olsaydı bu tepkiyi vermezdi. İçerik Kürt olduğu için ve sen de beğenmediğin için bu kadar celallendi o. Birazdan mağdur olup seni faşistlikle suçlayacak. Hatta daha da ileri gidip seni Kürtlere zulmetmekle suçlayacak. Hazır mısın?

Halbuki sadece içeriği beğenmediğini söylemiştin. Ama kendisi bir Kürt fasisti olduğu için bi dunya ithamda bulunacak sana.

Canı sağ olsun ne diyeyim ki.

Kürt alerjinizi biliyorum boşa demagoji yapmayın.her hangi bir kültüre ait bir değere berBat demek benim yanlış algılamamla özdeşmiyor beğenmediyseniz kapatıp gidersiniz.salağa yatma

Ya sen birak dostum su Yabaniyi gelmissin kirk yilin basi, gel soyle biz seninle kosede @Nicomedia @İnsomnia ve @La'edri ile beraber Premier Lig konusalim, FM 21 cikti aldin mi mesela onu konusalim.

@Yabani beyin trolluklerini takma kafana.

Son yılların en güzel premier lig başlangıcı oldu valla. 21 almadım henüz tavsiye edermisiniz nasıl

Gidin başka konuda ötün leyn kirletmeyin burayı

Geri