Kürk Mantolu Madonna

Konu sahibi son olarak 2620 gün önce görüldü
Okuyamadan arkadaşıma verdiğim ve geri alamadığım bir kitap.Çok merak ediyorum,ismini çok duydum.

Hayatım hayatımın romanı olsun.
Tutunuamayanlar Selim'in duygularıma tercüman cümlesi

Bknz: kitap karakterleri ile kafayı bozmak.

Edebiyat üzerine kurulu bir kitap. Başlarda sıkıcı ama sonra daha iyi oluyor.
Güzel kitap vesselâm.

Aldık bakalım sıradaki kitabım :).

adını görünce ağlamak istediğim kitap, yeter ya kurban olayım yetti artık:(

Her zaman "En çok satılanlar" listesinde bulunup alanların bitiremediğini ilettiği kitap haline gelmiştir.

Üç dört sene önce okudum. "Kocan Kadar Konuş" kitabında başucu kitabı tasviriyle adı çok geçtiğinden Sabahattin Ali'nin az biraz daha olsa tanınmasına yol açmış kitaptır. Güzeldir. Çok çok severiz.

Çevremdekî çok kişinin okuduğu kitap çok okunduğu için bende bir iticilik yarattı. Okuyup umduğumu bulamamaktan çekiniyorum

Elif Şafak'ın Aşk'ında aynı duyguları yaşamıştım, son derece itici ve beklentimi karşılamama duygusuna kapıldım. Yanılmadım. Aşk,alıp da okumadığım, başlayıp bitiremediğim bir kitap. Bu kadar çok dile düşen bir kitaba yüksek beklentiyle başlamak olağan, doyum almak zevk ve ilgiye göre değişkenlik gösterir. Durulsun ortam o zaman alırsınız belki :)

Okuduğum zaman hüzün karmaşıklık hissederek ve beğenerek okuduğum sayılı kitaplar arasında yerini almıştı. Tekrar okur muyum? Sanmıyorum.

Okumaya başladım; bakalım bitince neler hissettirecek. : )

ne övdünüz bee alhhaa allah ne övdünüz

Ne sabahattin Ali yeni nesil bir yazar ki hayatta değil zaten, ne de Kürk Mantolu Madonna bir piyasa kitabı. Sosyal medya da kitaptan alıntılar ile kitap okuduğunu sanan bir nesile sahibiz. Kitaba ya da e-kitabına dokunmamış oradan buradan alıntılarını kopyala yapıştır ile sanal hesaplarında paylaşıp sanal sanal gözümüze gözümüze sokup gına getirten ve daha önce başka bir konuda da yazmıştım sanırım " Madonna' nın kitabı çıkmış olm ! " diye koşa koşa kitapçıya giden ve daha yenilerde yaşadığım bir diyalog " Sabahattin Ali imza günü ne zaman ağbii " gibi bir nesile de sahibiz...

Kitabın ya da yazarın popüler olmasına karşı değilim. Bu kadar müstesna ve yıllar sonrasına bile kalabilmeyi başaran yazar ve eserlerinin tikky midir nedir özellikle öyle gençlerin sanal dünyalarında ve edepsiz ağızlarında sakız olmasına karşıyım.

E elbette okuyun. Sadece bunu değil Sabahattin Ali' nin bütün eserlerini okuyun okutturun.

Okuduğum kitaplar arasında Raif efendi ve ailesi , sonra yazdığı günlük :)

Okudum kitabı, beğendim de. Özellikle günlüğün sonuna doğru Maria Puder'in öldüğü haberini aldığı satırlar etkileyiciydi. Yalnız baskı hayasından mı idi dil yanlışları dikkatimi çekti.

Bir de hâlâ çok satanlar listesinde olması bence sosyal medya faktörü.

Güzel kitap.
Geçen seneki tatil kitabımdı. Ben de her sosyal medya manyağı gibi gerek pilajda okurken, gerek yanına kahve fincanımı koyarak fotograflar çekip instagrama attım. Sağlam layk geliyo he (!)

insan, bilhassa kadın ve erkek münasebetleri o kadar karmakarışık ve arzularımız, hislerimiz o kadar anlaşılmaz ve bulanık ki, hiç kimse ne yaptığını bilmiyor ve akıntıya kapılıp gidiyor. ben bunu istemiyorum. beni yüzde yüz doyurmayan, bana tam manasıyla lüzumlu görünmeyen şeyleri yapmak, beni kendi gözlerimde küçültüyor. bilhassa tahammül edemediğim bir şey, kadının erkek karşısında her zaman pasif kalmaya mecbur oluşu... neden? niçin daima biz kaçacağız ve siz kovalayacaksınız? niçin daima biz teslim olacağız ve siz teslim alacaksınız? niçin sizin yalvarışlarınızda bile birtahakküm, bizim reddedişlerimizde bile bir*acizbulunacak? çocukluğumdan beri buna daima isyan ettim, bunu asla kabul edemedim. niçin böyleyim, niçin diğer kadınların farkına bile varmadıkları bir nokta bana bu kadar ehemmiyetli görünüyor? bunun üzerinde çok düşündüm. acaba bende anormal bir taraf mı var? dedim..

İşte tam da ruh halimi dusuncelerimi anlattığı için Maria yi çok seviyorum

Bu kitabı bi daha okuyayım ben ya. Araya sıkıştırmalı.

Finalinin tesirinden uzun süre kurtulamam diye okumadığım bir kitap ..
Kendimi sevişimi seveyim .p

çok etkileyici bir kitap olan ancak ergenler yüzünden ele ayağa düşmüş edebiyat zırvası haline dönüşen bir eser bence.

Geri