Kürk Mantolu Madonna

Konu sahibi son olarak 2619 gün önce görüldü
"bir insanın diğer bir insanı,hemen hemen hiç birşey yapmadan,bu kadar mesut etmesi nasıl mümkün oluyordu?ahbapça bir selam ve temiz bir gülüş...ve ben bu anda başka hiç birşey istemiyordum.dünyanın en zengin adamıydım.gözlerimle onu takip ederek mırıldanıyordum:"sana teşekkür ederim....teşekkür ederim!"

deli olacağım, yahut öleceğim dersem yalan söylemiş olurum. insan tahammül edemeyeceğini zannettiği şeylere pek çabuk alışıyor ve katlanıyor. ben de yaşayacağım... ama nasıl yaşayacağım!... bundan sonraki hayatım nasıl dayanılmaz bir işkence olacak!... ama ben dayanacağım... şimdiye kadar olduğu gibi..'

Beni uzen en sevdigimdi.. o ile boyle yapiyorsa artik kim beni uzebilir ki?

Niçin rüzgarlı sonbahar akşamlarında, sessizce yan yana yürüyerek ruhlarımızın konuştuğunu dinleyemiyoruz?

"Benim sana ihtiyacim yok ki. Yalniz da mutsuz olabilirim."

Seninle aramizda ki yakinlasmanin bir sonu olmamasini ne kadar isterdim. Beni asil; bu umidin bosa cikmasi uzuyor.

icimde; bir yolculukta tanisip alistigim, fakat pek cabuk ayrilmaya mecbur oldugum bir insana veda eder gibi bi his vardi.

her seyi, her seyi bilhassa ruhumu hic bulunmayacak yerlere saklamali

wz0Byg.jpg

en sevdigim.

okuduğum en kötü sabahattin ali kitaplarından biriydi, net. bütün okul hayatımı zehir etti. demin lise edebiyat defterim elime geçti. yine özeti istenmiş bunun, isyan edip "raif efendi'nin başından geçenler anlatılmaktadır" yazıp bırakmışım. zaten bu kitap neden bu kadar popüler oldu anlamıyorum.

Kitapta Raif adlı karakter Maria'yı yani Kürk Mantolu Madonna'yı tutkulu bir aşkla sevmektedir ve tüm yaşamında sadece onunla olduğu zaman dilimde ruhen yaşamıştır. Maria Puder, Berlin'deki Atlantik adındaki barda şarkı söylemektedir. Orada çalıştığı yıllar boyunca erkekler hakkında edindiği bilgi ve tecrübelere dayanarak hepsinin güvenilmez olduğunda karar kılmıştır. Kenini ne kadar zorlarsa zorlasın, kimseyi sevemeyen birisidir. Kimseyle çok yakınlaşmaktan hoşlanmayaz. Raif Efendi'nin ona aşık olduğuna inanması ve hislerine karşılık vermesi oldukça uzun sürmüştür.

Soluk bir yüzü, siyah kaşları, siyah gözleri ve koyu kumral saçları vardır. Asaletli ve güçlü bir görünümü olan Maria Puder, oldukça güzel bir kadındır. Kitabın sonunda Raif, Maria'nın bebeğini doğurduktan bir hafta sonra hastalığına dayanamayıp vefat ettiğini öğrenir.

Ama bu konu vardı. :)
Yine de Teşekkürler kitap özeti için..

Anlasildi nickinin sebebi Maria puder :) karakterini kendine benzettin sanirim.
Ama hic okumadim bu kitabi. Ilgimi cekti su an.

Okumalisin: )
Kendime benzettiğim o kadar çok yanı var ki.

Güvensizlik duygusu özellikle.

Tamda surasi :)

"Orada çalıştığı yıllar boyunca erkekler hakkında edindiği bilgi ve tecrübelere dayanarak hepsinin güvenilmez olduğunda karar kılmıştır. Kenini ne kadar zorlarsa zorlasın, kimseyi sevemeyen birisidir."

Hala çok satanlarda.. Şaşmamalı..

Kitap okurların hayatında belli başlı klasikleri vardır başucu kitapları vardır.
Benim için Kürk Mantolu Madonna onlardan sadece biri.
Etkisinde kaldığım nadir kitaplardan ve sürükleyiciydi benim için.

Geri