Küresel ısınmaya karşı Güneş yardımı şart!

🕒 Konu sahibi 18 saat önce aktifti
Bana göre; şu anda en mantıklı iş, dünya ekolojisi ve yaşamın güzel, kaliteli hale gelmesi için güneş enerjisinden faydalanmak gerekiyor. Elektrik üretimi olarak değerlendirmek çok büyük fayda sağlayacaktır. Biliyorsunuz dünyadaki enerji ihtiyacı özellikle araçlar için, petrol yani yeraltı kaynaklarından sağlanıyor. Elektrik üretiminde de yine bu yöntem kullanılıyor örnek= Termik Santraller. Son 50 yıl içinde rüzgar gülleri sayesinde üretilen Elektrik çok küçük bir miktara tekabül ediyor. Nükleer enerji, zaten tehlikeli bulunuyor ama özellikle dünyanın gelişmiş ülkelerinde onlarca nükleer santral bulunuyor. Nükleer santraller ve termik santraller için yapılan harcamalar tamamen güneş enerjisi için harcanırsa, dünya için Muazzam sonuçlar meydana gelir bana göre. Özellikle araçlarda kullanılan petrol ve türevi yakıtlar yerine elektrikli araçların kullanılması da aynı şekilde olumlu sonuç yapar. Elektrikli araçlar için lazım olan elektriği yine güneş enerji santrallerinden temin ettiğimizi Düşünsenize. Doğaya verdiğimiz zararı yine doğayı kullanarak tamir edebiliriz. Harika değil mi? Bence bu konu üzerinde mutlaka teşvik etmek, gerekirse hükümetleri yönetimleri zorlamak gerekiyor.. Sizce?

dünyaya gelen ışınların tamamı şuan tüm dünyanın kullandığı enerjinin 10.000 katı diye bir şey okumuştum.

ama gel gelelim çatına dandik bir panel almaya kalksan 25 bin lira.

GES ile ilgili belirli oranlarda teşvikler var yeterli mi derseniz orası tartışılır. Sadece şunu söyleyebilirim biyometanizasyon tesislerinde ÇED deki üreteceği elektrik miktarını yakalayamıyorsa tesisler geri kalan kısmı GES le üretip destekleyebiliyorlar bu konuda son yılllarda bir teşvik yapılmıştı. Çünkü GES in maliyeti daha az ve daha çok elektrik üretilebiliyor.

GES ile ilgili belirli oranlarda teşvikler var yeterli mi derseniz orası tartışılır. Sadece şunu söyleyebilirim biyometanizasyon tesislerinde ÇED deki üreteceği elektrik miktarını yakalayamıyorsa tesisler geri kalan kısmı GES le üretip destekleyebiliyorlar bu konuda son yılllarda bir teşvik yapılmıştı. Çünkü GES in maliyeti daha az ve daha çok elektrik üretilebiliyor.
Biri böyle anlamadigim terimlerle konusunca,bana cok sexy geliyor.
Egzistansiyalizminizi, bir symposiyon esliginde aciklayabilir misiniz klara hanim?

Egzistansiyalizminizi, bir symposiyon esliginde aciklayabilir misiniz klara hanim?
Şuan sizde bana bir sexy geldiniz o zaman Süreyya hanımcım ama google sağolsun symposiyonu öğrenmeme imkan verdi ;$

Hahaha tehditkar ifade deyiniz duydum da tahrikâr ifadeyi görmüş olduk forum da ;) iyi en azından ben öyle tabirler kullanmıyorum, kimse bana bu suçlamada bulunamaz.

Eksantrik rot balans defransiyel falan dediğinde de böyle olur mu acaba ;)

Kamil abi sen iyi bir insansin.
Seninle dalga gecemem.
Afet.Bir an bir gaflete düstüm.

Ondan ziyade herkesin kendine özgü bir sexyligi vardir.

Kamil abi sen iyi bir insansin.
Seninle dalga gecemem.
Afet.Bir an bir gaflete düstüm.

Ondan ziyade herkesin kendine özgü bir sexyligi vardir.
Eyvallah zaten herkes kendini bir statüye layık görür, en azından orayada layık olduğunu düşünür. Ben dürüst olduğum için öyle yazdım. Yoksa ehh işte derdim de şimdi beklenti ve eklenti arasında farklar var. Neyse samimiyetin için teşekkürler.

Geri