Küresel ısınma, dağlar

Konu sahibi son olarak 5 gün önce görüldü
Hani millet küresel ısınmadan bahsedince, daha önceki yazılarımın birisinde yanacak mıyız donacakMıyız diye sormuştum. E artık belli bir süre yanıp donacak olduğumuz ortaya çıktı. Şimdi tüm bilim adamlarının bahsettiği bir konu var Önümüzdeki Yüzyıl içinde deniz seviyelerinde 1 metreyi Aşkın yükselmeleri bekleniyormuş. Yükselme neye işaret su miktarının arttığında değil mi. Dünya yüzeyinin üçte ikisi su ile kaplı bunun biraz daha fazla olmasının şöyle bir sıkıntısı olacak. Dünyanın güneşe etrafındaki eğrisinde güneşe yaklaştığı sıralarda aşırı ısınma Dolayısıyla bol su yüzeyi sebebiyle buharlaşma da aynı miktarda artacak. Buharlaşan su gökyüzünde asılı kalmayacağına göre yağış olarak tekrar dünyaya gelecek. Aklı olan yüksek yerlerde evler alınır yoksa Azizim yüzme bilen kurtulsun. Bu işin mizahi tarafı şimdi çok daha iyi anlaşılması gerek değil mi altyapı çalışmalarının önemi.

Kamil abi deniz suyunu aritip kullansak bunun önüne geçmiş olmaz mıyız

Küresel ısınmanın olumsuz sonuçları hakkında çok bilimsel konuşmaya gerek yok çünkü nasılsa anlaşılmıyor.

Yaşanan tüm doğal afetlerin ve sıcaklık yükselmelerinin temelinde küresel ısınma var ve halen diyorlar ki: "Nasılsa ölmeyecek miyiz?"
Öleceksin diye dünyayı yaşanmaz hale getirmenin ya da alınması gereken önlemlere karşı çıkmanın mantığı var mı?
Birilerinin umursamazlığın başka yaşamlara da zarar veriyor. Bu nasıl anlamsız bir bakış açısıdır, çözmek mümkün değil.

istersen dağlaaar dağlar yerinden oynaaar oynar
Dünyanın tabakalar halinde oluştuğunu ve kıtaların bir Magma tabakasının üzerinde yüzdüğünü düşünürsek doğru mantık değil mi hahaha Ben de yalan da yok hilaf da :)

Küresel ısınmanın olumsuz sonuçları hakkında çok bilimsel konuşmaya gerek yok çünkü nasılsa anlaşılmıyor.

Yaşanan tüm doğal afetlerin ve sıcaklık yükselmelerinin temelinde küresel ısınma var ve halen diyorlar ki: "Nasılsa ölmeyecek miyiz?"
Öleceksin diye dünyayı yaşanmaz hale getirmenin ya da alınması gereken önlemlere karşı çıkmanın mantığı var mı?
Birilerinin umursamazlığın başka yaşamlara da zarar veriyor. Bu nasıl anlamsız bir bakış açısıdır, çözmek mümkün değil.
Tamam öleceğini bile bile yaşayan tek canlı insan mantığı Doğru olabilir ama bu kadar da aşırıya gitmemek lazım değil mi?

Bu durumda insanlar paniğe kapılıp dağlara göç edecekler. Biz de ucuza bir yazlık kaparız bir yerlerden.

Dünyanın tabakalar halinde oluştuğunu ve kıtaların bir Magma tabakasının üzerinde yüzdüğünü düşünürsek doğru mantık değil mi hahaha Ben de yalan da yok hilaf da :)

Tamam öleceğini bile bile yaşayan tek canlı insan mantığı Doğru olabilir ama bu kadar da aşırıya gitmemek lazım değil mi?
Gerekli tedbirler alındıktan sonra, insanlık en azından sürekli felaketlerle boğuşmak zorunda kalmadan ömrünü tüketir yoksa elbette doğal afetler, salgınlar olacaktır ancak asıl önemli olan, sayısını ve şiddetini artıracak şekilde olumsuz durumlara fırsat vermemektir.

Gerekli tedbirler alındıktan sonra, insanlık en azından sürekli felaketlerle boğuşmak zorunda kalmadan ömrünü tüketir yoksa elbette doğal afetler, salgınlar olacaktır ancak asıl önemli olan, sayısını ve şiddetini artıracak şekilde olumsuz durumlara fırsat vermemektir.
Tek çözüm; yoğun nüfusuyla yaşadığı yerlerdeki çarpıklığı ve Can kaybını engellemek amacıyla yurdun boş ve yerleşim uygun yerlerine yeni şehirler yapmaktır. Sünger şehirler modeli ve geri dönüşümü enerjiye çevirecek santrallerle donatılmış yeni yerleşim yerleri imar etmek bu işin tek çözüm görünüyor. Emisyon oranının bir anda sıfırlanması kesinlikle çok büyük felaketlere yol açacaktır ancak emisyon oranını düşünülürken güvenli şehirlerinin yapılması çok önemli olacak. Dünya atmosferinin ısınması Dolayısıyla karasal yüzeylerdeki Genleşme ve sıkılaşma yüzünden yerküre hareketlerine sebebiyet vermekte. Yüzen şehirler yapıldığını Elbette ki duymuşsundur Bu bir ütopik hayal gibi gözükse de aslında geleceğin tam kendisi.

Tek çözüm; yoğun nüfusuyla yaşadığı yerlerdeki çarpıklığı ve Can kaybını engellemek amacıyla yurdun boş ve yerleşim uygun yerlerine yeni şehirler yapmaktır. Sünger şehirler modeli ve geri dönüşümü enerjiye çevirecek santrallerle donatılmış yeni yerleşim yerleri imar etmek bu işin tek çözüm görünüyor. Emisyon oranının bir anda sıfırlanması kesinlikle çok büyük felaketlere yol açacaktır ancak emisyon oranını düşünülürken güvenli şehirlerinin yapılması çok önemli olacak. Dünya atmosferinin ısınması Dolayısıyla karasal yüzeylerdeki Genleşme ve sıkılaşma yüzünden yerküre hareketlerine sebebiyet vermekte. Yüzen şehirler yapıldığını Elbette ki duymuşsundur Bu bir ütopik hayal gibi gözükse de aslında geleceğin tam kendisi.
Deniz seviyesi yükseldikçe zaten kıyı şehirlerinin çoğu sular altında kalacak ve sonrasında yüzen şehir mi yaparlar yoksa yeraltı şehirleri mi bilemiyorum ancak durum hiç açıcı değil maalesef.

Kamil hocam benim önerim Yozgat
Orman yok yanmaz
Baraj yok taşmaz
Fay yok deprem olmaz.
Pandemi olsa nüfus seyrek
Savaş çıksa bugüne kadar hiç işgal görmemiş (Moğol işgali dahil) bugünden sonra mı görecek.
Trafik desen yok.

Yani hep söylerim Yozgat dünyanın en huzurlu ve güvenli yeri.

Kamil hocam benim önerim Yozgat
Orman yok yanmaz
Baraj yok taşmaz
Fay yok deprem olmaz.
Pandemi olsa nüfus seyrek
Savaş çıksa bugüne kadar hiç işgal görmemiş (Moğol işgali dahil) bugünden sonra mı görecek.
Trafik desen yok.

Yani hep söylerim Yozgat dünyanın en huzurlu ve güvenli yeri.
Vallahi doğru dedin hiç dikkatimi çekmemişti. Yavuz Sultan Selim zamanında Safevi bir akınları zamanında bile Yozgat'ın işgal edildiğinden bahsedilmiyor ya kendisi teslim oldu ya da orayı görmediler ha ha ha ha. Yozgat-city savaşları ile ilgili senin bildiklerin neydi?

Küresel ısınmaya inanan biri değilim. Atmosferin bozulması olayının küresel ısınma ile alakası yok. Manyetik kutuplar yer değiştiriyor, hatta bakın açık ve net söylüyorum yeni buzul çağı gelebilir.
Bunu bir yazımda NASA verilerine dayandirdim.
İlginç olan nasanın daha sonra bu makaleyi kaldırmış olması, Neyseki verilerini alıp yayınlamıştım.

Ve özellikle son zamanlarda gümüş iyonlariyla bulutların tohumlandirilmasi bizleri büyük bir felekate sürüklüyor.
Ömrümüz yeterse bekleyip göreceğiz :)

Geri