Kurbana karşı mısınız?

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti

Kurban kesmeye karşı mısınız?

• Kullanılan toplam oy
    18
Belki Cehennem göklerde bir yerde..Belkide insanın Kalbinde,Zihninin derinliklerinde..Yabani
IMG_4742.jpeg

sekülerliğe biraz ara verip, bayramın 1. günü kurban keseceğiz. ertesi gün saroz'un serin sularına kendimi bırakmış olurum. (hayır, üstsüz güneşlenmiyorum.... o kadar da seküler değiliz.dkjd)

Moderatör tarafında düzenlendi:
sekülerliğe biraz ara verip, bayramın 1 günü kurban keseceğiz. ertesi gün saroz'un serin sularına kendimi bırakmış olurum. (hayır, üstsüz güneşlenmiyorum.... o kadar da seküler değiliz.dkjd)
Yüksek elitliğimize kısaca bir ara vererek balkonda kurban keseceğiz.Sonra etrafı temizledikten sonra şezlongu kurup güneşlenmeyi düşünüyorum.(ahahsjhssj)

Son düzenleme:
taraftarı ya da karşıtı değilim, bayram günü o birlik beraberliği severim.

Evet kurbana karşıyım. Kadınların öküz adamlar için kurban edilmesine karşıyım…

hayır değilim, çünkü et yiyorum........ kurban dışında inekler venedik tatili sonrasında mı kesiliyor....... yine aynı ölüyorlar........

Hayır.
Veganlar sağda solda boş konuşmaya başlamış yine.
"Düşünsene, yaşamak isteyen bir canlı o tabağindaki" falan yazıyorlar. Düşünebildiklerini zannediyorlar bir de trajik bir şekilde. Yarıcahillik katlanilir gibi değil hakikaten.
Ritüel olarak, inanç ya da gelenek olarak mantıklı bulunmamasını anlayabilirim fakat 'et ya da hayvansal ürün yenmemeli' demek çok başka bir durum. Buna kişisel görüş denilemez; 2+2=5'e denilemeyeceği gibi.

Son düzenleme:
Et tüketiyorum ancak ailem de yakın çevrem de kurban kesmiyoruz hatta ben asla kurban eti de yemem.
Kimsenin seçimine de karışmam, kendileri bilirler.

Et yemeye de karşı değilim kurban kesmeye de
Şunu da bırakayım inanç ile ilgili olanını aradım ama bulamadım

Geri