Kur’an’ı Zeki Bir Çobanın Yazdığını İddia Edenlere Nasıl Cevap Verebilirsiniz?

• Kullanıcı SiNGo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Bunları Biliyor musunuz? Arşiv
Konu sahibi son olarak 14 gün önce görüldü
hz-muhammed-%C3%A7oban-ateiste-cevap-islam.jpg

Soru: Deistler diyor ki; ” Çok zeki olan bir çoban, uydurma bir kitap yazdı ve binlerce kitlede o saçmalıklara inandı.”
CEVAP:

Bunu diyenlere sormak lazım:

• Varsayalım ki o çoban din uydurup kitleleri de peşine alarak otorite sahibi olmak istiyor. Böyle amacı olan bir insan, ardındaki binleri, adam akıllı su bulunmayan bir coğrafya da abdest almaya mecbur kılar mıydı?
  • Ya da sıcak olan o coğrafya da peşindekileri aç ve susuz ibadet etmeye mecbur kılar mıydı?
  • İktidar hevesi olan bir adam yalnız kalacağını bile bile hatta ölümü de göze alıp o kadar insanın karşısına çıkıp; ‘’mallarınızdan nifak edeceksiniz!’’ deme riskini alır mıydı?
  • Davası batıl olan adam Taif’de taşlanınca ardındakilerle orayı basıp herkesi kılıçtan geçirmek yerine neden sakin olmayı seçti?
  • En basitinden davası uydurma olan adam, hiç kendi eliyle, kendini ölene dek her gece uyanıp, ibadet ( teheccüd namazı) etmeye mecbur kılar mıydı?
Ek olarak agnostik Yahudi olan araştırmacı Lesley Hazleton’un çok güzel bir tespiti var:
”Hira dağındaki o gecede benim ilgimi olanlar değil, olmayanlar çekti.” diyor ve Bayan Hazleton ekliyor;
”işin özü o gece olmayan olaylarda. Mesela ne olmadı? Muhammed (sallallâhu aleyhi ve sellem) dağdan sevinçle mutlu mesut inmedi. Şehre ulaşınca yaşasın ben peygamber oldum demedi. Ya da şehre girerken ona ışık huzmeleri eşlik etmedi. o aksam tamda her normal insanin vereceği tepkiyi verdi. Çok korktu kafası karıştı. Kendini eve kapattı. Kimse ile konuşmadı. Hatta bu yaşadıklarını bir daha yaşamamayı umdu…” yani Hazleton’un dikkat çektiği nokta şu:
‘’O gece olanlar Allah’tan bir ses miydi yoksa O çobanın halüsinasyonları mıydı? Kesin olan şey şu ki; Muhammed (sallallâhu aleyhi ve sellem) o gece o mağarada ”ilk vahiy” olgusunu tecrübe etti. Yani Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) ilk tepkilerine bakarsak ilk vahiy olayı kesinlikle uydurma değil.’’
Bir düşün! Davası uydurma olan birisi ilk vahyin korkusu ile kendini saklamaya mı çalışırdı? Yoksa ”ey ahali bana tabi olun ben peygamberim mi?” derdi.
Müslümanız diyen hepimizin dikkat dahi etmediği bir noktadan agnostik bir Yahudi bayan “vahiy almadı, Kendisi uydurdu.” tezini çürüttü.
Son olarak Kitabı uydurma görenler: Allah’ın meydan okuması halen geçerli. Eğer bir çoban böyle bir kitap uydurup dünyayı değiştire biliyorsa haydi buyurun bir benzerini getirin Kitabın… Getirin ve kitleleri peşinize bağlayın…
Yoksa onu (Muhammed kendisi) uydurdu mu diyorlar? De ki: “Eğer doğru söyleyenler iseniz, haydi siz de onun benzeri bir sure getirin ve Allah’tan başka, çağırabileceğiniz kim varsa onları da yardıma çağırın.
| Kur’an-ı Kerim, Yunus 38

Evet nefesimizi çoban sayesinde almakla birlikte çoban sayesinde konusuyor hareket ediyor ölüyor ve doguyoruz.
İyiki varsin çoban (!)

Evet nefesimizi çoban sayesinde almakla birlikte çoban sayesinde konusuyor hareket ediyor ölüyor ve doguyoruz.
İyiki varsin çoban (!)

Çoban sayesinde mi nefes alıyorsun? Yazıyı okumadın sanırım. Çoban diye bahsedilen Muhammed. Ama sen o "çoban" kişisine Yaratıcı vasfı yüklemişsin mesajında. Şirk mi koşuyorsun yoksa sadece yazıyı okumadın ve "Kuran'ı yazan zeki çoban" başlığı sana çobanın Allah olduğu yanılgısını mı yaşatıyor?

Çoban sayesinde mi nefes alıyorsun? Yazıyı okumadın sanırım. Çoban diye bahsedilen Muhammed. Ama sen o "çoban" kişisine Yaratıcı vasfı yüklemişsin mesajında. Şirk mi koşuyorsun yoksa sadece yazıyı okumadın ve "Kuran'ı yazan zeki çoban" başlığı sana çobanın Allah olduğu yanılgısını mı yaşatıyor?

Yazdiklarim benimle alakali alınti yapmazsaniz sevinirim.
İyi geceler.

Yazdiklarim benimle alakali alınti yapmazsaniz sevinirim.
İyi geceler.

İyi, şirk koşmaya devam edin o zaman. Kendine Müslüman diyenler de beğensin mesajınızı. Ama biz burada aykırı bir şey söylediğimizde "hakaret" ediyor olalım.

Şu yazdığınızın Kuran Şeriatına göre şirk olduğu aşikardır. Ben sizi suçlamıyorum. Eğer kendinizi Müslüman olarak tanımlıyor ve İslam'a tabii iseniz bu mesajdaki yanlışı görün diye naçizane bir uyarıydı. Ama sizin için dini yahut etik bir sorun bile "kişiselleştirme" olgusunun gölgesinde kalabiliyor, yazık.

Not: Alıntı yapmazsam sevinebilirsiniz, ama söyleyecek sözüm oldukça herkesten alıntı yapmaya devam edeceğim. Bu huyu da bir tek bu forumda gördüm. Forum burası arkadaşlar; eğer bir şeyler yazıyorsanız, cevap hakkı da vardır herkesin. Cevap almak istemiyorsanız, Facebook'ta bir kapalı grup oluşturup kendi istediklerinizi yazıp sadece kendi kitleniz arasında paylaşabilirsiniz.

İyi, şirk koşmaya devam edin o zaman. Kendine Müslüman diyenler de beğensin mesajınızı. Ama biz burada aykırı bir şey söylediğimizde "hakaret" ediyor olalım.

Şu yazdığınızın Kuran Şeriatına göre şirk olduğu aşikardır. Ben sizi suçlamıyorum. Eğer kendinizi Müslüman olarak tanımlıyor ve İslam'a tabii iseniz bu mesajdaki yanlışı görün diye naçizane bir uyarıydı. Ama sizin için dini yahut etik bir sorun bile "kişiselleştirme" olgusunun gölgesinde kalabiliyor, yazık.

Not: Alıntı yapmazsam sevinebilirsiniz, ama söyleyecek sözüm oldukça herkesten alıntı yapmaya devam edeceğim. Bu huyu da bir tek bu forumda gördüm. Forum burası arkadaşlar; eğer bir şeyler yazıyorsanız, cevap hakkı da vardır herkesin. Cevap almak istemiyorsanız, Facebook'ta bir kapalı grup oluşturup kendi istediklerinizi yazıp sadece kendi kitleniz arasında paylaşabilirsiniz.
Bana sayfalarca yazmamalisiniz , şirk koşacak bir insan degilim ama size bunu neden aciklayayim.
Alinti yapmayin dedigimde yapiyorsaniz sizin saygi olgunuzdan şüphe ederim zira kendini ıspatlamaya göstermeye çalisan insanlar itici geliyor bana.
Şimdi yazilarimdan uzak dururmusunuz ¿
İyi eglenceler.

Aslında yazılanların övgü dolu sözlerden başka bir amacının olmadığını sende biliyorsun bilerek farklı anlamlar çıkarmaya çalışıyorsun. Alemlerin efendisine en sevgilimiz en değerlimiz olana övgü dolu cümleler kurmak şirk koşmak değildir. Evet biz o çoban sayesinde nefes aldığımızı hissedebiliyoruz, onun ahlakını kuşanmaya,hal ve hareketlerine yani sünnetine uymaya çalışıyoruz. Alemlerin efendisini tanıdıkça hayattan zevk aldığımızı hissediyoruz.

Bence bir müslümanı şirk koşuyorsun,kendine müslümansın diye itham etmek yerine. Miadını doldurmuş komunizmin ak sakallı dedesi ve havarilerinin mozolesinde yılanlarla nasıl raks ettiklerini,odunlara nasıl kafa attıklarını düşünmelisin. Bol şans diliyorum.

o dönemin insanlarının hepsi bilirdi ki o çoban okuma yazma bilmezdi:)

ve herkes ona güvenirdi

ayrıca bütün peygamberler çobandır :)

Aslında yazılanların övgü dolu sözlerden başka bir amacının olmadığını sende biliyorsun bilerek farklı anlamlar çıkarmaya çalışıyorsun. Alemlerin efendisine en sevgilimiz en değerlimiz olana övgü dolu cümleler kurmak şirk koşmak değildir. Evet biz o çoban sayesinde nefes aldığımızı hissedebiliyoruz, onun ahlakını kuşanmaya,hal ve hareketlerine yani sünnetine uymaya çalışıyoruz. Alemlerin efendisini tanıdıkça hayattan zevk aldığımızı hissediyoruz.

Bence bir müslümanı şirk koşuyorsun,kendine müslümansın diye itham etmek yerine. Miadını doldurmuş komunizmin ak sakallı dedesi ve havarilerinin mozolesinde yılanlarla nasıl raks ettiklerini,odunlara nasıl kafa attıklarını düşünmelisin. Bol şans diliyorum.

Singo, öncelikle ben komünist yada sosyalist falan değilim. Bir dini bir ideoloji ile kıyaslamak da abesle iştigaldir.

Bak peygamberi övmek bambaşka bir şey, bununla ilgili hiçbir sakınca yok ki zaten. Ama yaradılışının hikmetini Allah değil de peygamberden bilmek de ne oluyor? Ben değil, asıl siz çarpıtıyorsunuz. Burada peygamber ve İslam düşmanıymışım izlenimi vermeye çalışıyorsunuz ki bu açıkça linç girişimidir.

Tekrar ediyorum, ben üyeyi itham edip suçlamıyorum sizin bana yapmaya çalıştığınızın aksine. Ben sadece kurduğu cümlenin klasik İslam fıkhı açısından sakıncalı olduğunu belirttim ve bir an olsun bana olan nefretinizi ve kininizi bir kenara bırakabilmeyi becerebilirseniz bunu siz de görebilirsiniz.

Ama işte saldırmaktan başka bir şey görebilsem keşke. Keşke biri de kalkıp "insan" gibi, arkadaşın cümlesinin niye şirk sayılmayacağını açıklama nezaketinde bulunsa. Tıpkı benim "insan" gibi bunun neden şirk gibi göründüğünü açıklamaya çalışmam gibi.

Saldıracaksanız eğer cevap vermeme gerek yok, birbirinizi pohpohlamaya devam edebilirsiniz.

bu tiplere cevap vermeye değmez :)

Tip derken? Hangi cür'etle üstü kapalı beni itham edebiliyorsun? Bir de yetkili olacaksın sözde. Terbiyesizliğin alemi yok. Adab-ı muaşeret çerçevesinde bir cevabınız, eleştiriniz varsa buyurun yoksa mahalle ağzı ve saldırgan hayasızlığınızı benden uzak tutun.

bu tiplere cevap vermeye değmez :)

Cevap vermemek ayrıdır,bir yetkilinin bu aşağılayıcı hitabı ayrıdır.Bunu yakıştıramadım.Bu bir.
İkincisi siz dün İncil'i mısra mısra paylaşan kişi değil miydiniz?
Madem inanmıyorsunuz ya da farklı bir görüşü kabul etmiyorsunuz forum için bile olsa ,sırf kulun uygun gördüğü bir yetkinin hakkını vermek için inancınızla çelişmiyor musunuz?
Hayır ,sadece konu paylaşıyorum diyorsanız ki paylaşacak konu mu kalmadı da İncil'i seçtiniz?
Madem islamiyete dair bu kadar saygınız vardı da.
Tüm bu çelişkiden sonra kalkıp da tip kelimesi ile hitap ne kadar da abes kaldı.
Fikri eleştirmek ayrıdır,kişiliğe atıf yapmak ayrıdır sayın @Ebu Said.
Bir okur olarak izlediğim bu yanlış tutumunuzu dile getirmek istedim.

Saygılarla

--------------

Lesley Hazleton’un çok güzel bir tespiti var:
”Hira dağındaki o gecede benim ilgimi olanlar değil, olmayanlar çekti.” diyor ve Bayan Hazleton ekliyor;
”işin özü o gece olmayan olaylarda. Mesela ne olmadı? Muhammed (sallallâhu aleyhi ve sellem) dağdan sevinçle mutlu mesut inmedi. Şehre ulaşınca yaşasın ben peygamber oldum demedi. Ya da şehre girerken ona ışık huzmeleri eşlik etmedi. o aksam tamda her normal insanin vereceği tepkiyi verdi. Çok korktu kafası karıştı. Kendini eve kapattı. Kimse ile konuşmadı. Hatta bu yaşadıklarını bir daha yaşamamayı umdu…” yani Hazleton’un dikkat çektiği nokta şu:
‘’O gece olanlar Allah’tan bir ses miydi yoksa O çobanın halüsinasyonları mıydı? Kesin olan şey şu ki; Muhammed (sallallâhu aleyhi ve sellem) o gece o mağarada ”ilk vahiy” olgusunu tecrübe etti. Yani Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) ilk tepkilerine bakarsak ilk vahiy olayı kesinlikle uydurma değil.’’
Bir düşün! Davası uydurma olan birisi ilk vahyin korkusu ile kendini saklamaya mı çalışırdı? Yoksa ”ey ahali bana tabi olun ben peygamberim mi?” derdi.
Müslümanız diyen hepimizin dikkat dahi etmediği bir noktadan agnostik bir Yahudi bayan “vahiy almadı, Kendisi uydurdu.” tezini çürüttü.
*

Güzel bir paylaşım.Teşekkürler @SİNGO:hi:

Tip derken? Hangi cür'etle üstü kapalı beni itham edebiliyorsun? Bir de yetkili olacaksın sözde. Terbiyesizliğin alemi yok. Adab-ı muaşeret çerçevesinde bir cevabınız, eleştiriniz varsa buyurun yoksa mahalle ağzı ve saldırgan hayasızlığınızı benden uzak tutun.

Seni itham ettiğim nereden çıktı ? Terbiyesizlik yapan sizsiniz. Mesajınızı okumadım bile. Çocuk gibi şikayet etmeseydiniz sizinle ciddi bir şekilde uzun uzun tartışırdım.

1 yıldır aktif üyeyim kimseden tek şikayet almadım. Fatih sultan hanın resmini koydum herkes saldırmaya başladı durum ortada.

Cevap vermemek ayrıdır,bir yetkilinin bu aşağılayıcı hitabı ayrıdır.Bunu yakıştıramadım.Bu bir.
İkincisi siz dün İncil'i mısra mısra paylaşan kişi değil miydiniz?
Madem inanmıyorsunuz ya da farklı bir görüşü kabul etmiyorsunuz forum için bile olsa ,sırf kulun uygun gördüğü bir yetkinin hakkını vermek için inancınızla çelişmiyor musunuz?
Hayır ,sadece konu paylaşıyorum diyorsanız ki paylaşacak konu mu kalmadı da İncil'i seçtiniz?
Madem islamiyete dair bu kadar saygınız vardı da.
Tüm bu çelişkiden sonra kalkıp da tip kelimesi ile hitap ne kadar da abes kaldı.
Fikri eleştirmek ayrıdır,kişiliğe atıf yapmak ayrıdır sayın @Ebu Said.
Bir okur olarak izlediğim bu yanlış tutumunuzu dile getirmek istedim.

Saygılarla

Merhaba,

Hemen açıklayayım. İnsanların farklı bir inancı olurbunu tartışabiliriz, incili okuyup karşılaştırmada yapabiliriz ama koskoca islam peygamberine aşağılar gibi bu çoban kendi metinler yazarak halkı gerizekalı yerine koydu anlamına gelen bir tutumu kabul etmemiz imkansız.

Seni itham ettiğim nereden çıktı ? Terbiyesizlik yapan sizsiniz. Mesajınızı okumadım bile. Çocuk gibi şikayet etmeseydiniz sizinle ciddi bir şekilde uzun uzun tartışırdım.

1 yıldır aktif üyeyim kimseden tek şikayet almadım. Fatih sultan hanın resmini koydum herkes saldırmaya başladı durum ortada.

Konu içinde sizin görüşünüze muhalif olan benim, konu içeriğinin kast ettiği düşünceyi savunan kişi de benim. Şimdi siz benim mesajımı okumadınız, ona tamam. Peki kendi mesajınızı neye istinaden yazdınız? Konuya yönelik değil mi? Kuran'ı zeki bir kişi yazmıştır diyenlere demiyor musunuz "bu tipler cevap vermeye değmez" diye?

Gerçekten komik, avatarınız yüzünden mi tartışıyorum sizce sizinle?

Arpes'i haklı bulabileceğim bir konu olduğunu düşünmezdim ama bu konuda söylediklerinde yerden göğe haklı ..

EFENDİMİZ HAYATINI ŞİRKLE MÜCADELEYE ADAMIŞKEN ONUN SAYESİNDE NEFES ALIP VERDİĞİMİZİ SÖYLEMEK HEM ONA HEM BİZİ YARADAN ALLAH'A BÜYÜK HAKSIZLIK .. Kaş yaparken göz çıkarmayın ..

Burada ince bir nokta var aslında. Bazı bahsedilmek istenenler yanlış anlaşılıyor bence. Şöyle ki elbette her şeyimiz Allah'a ait. O'nun izniyle nefes alıp veriyoruz vs. Yalnız Muhammed A.S. olmasaydı bizler de olmayacaktık. Hiçbir evren olmayacaktı. Bundan mütevellit O var ki nefes alıp verebiliyoruz. O yaratılmasaydı biz de yaratılmayacaktık. Bu denklemde bakılırsa daha iyi anlaşılır durum. Bahsettiğim konuya destek olarak kanıtı da aşağıda şöyle vereyim.

Bknz : Sen olmasaydın kâinatı yaratmazdım - Dinimiz İslam

Efendimiz (s.a.v) 'in yaşam biçimini gören birisinin böyle bir iftira atmasına gerek kalmayacaktır zaten.

" Sen olmasaydın kâinatı yaratmazdım"
en uyuz olduğum söylem gerçekten böyle bir söz var mı yok mu bilmem ama bunu duyduğum zaman yaratmasaydın o zaman diyesim geliyor.

Burada ince bir nokta var aslında. Bazı bahsedilmek istenenler yanlış anlaşılıyor bence. Şöyle ki elbette her şeyimiz Allah'a ait. O'nun izniyle nefes alıp veriyoruz vs. Yalnız Muhammed A.S. olmasaydı bizler de olmayacaktık. Hiçbir evren olmayacaktı. Bundan mütevellit O var ki nefes alıp verebiliyoruz. O yaratılmasaydı biz de yaratılmayacaktık. Bu denklemde bakılırsa daha iyi anlaşılır durum. Bahsettiğim konuya destek olarak kanıtı da aşağıda şöyle vereyim.

Bknz : Sen olmasaydın kâinatı yaratmazdım - Dinimiz İslam

Verdiğin kaynakta tek bir ayet yok ..
ALLAH'ın kainatı ve içindekileri neden yarattığı bilgisi yalnızca O'ndadır .. Bununla ilgili bir bilgi vermemiştir insanoğluna ..
Efendimiz gibi alçakgönüllükte eşi benzeri bulunmayan birinin " BEN OLMASAYDIM SİZLERDE OLMAZDINIZ SİZİ DE YARATMAZDI ALLAH " gibi bir söylemde bulunacağına hiç ihtimal vermiyorum .. Zaten bahsi geçen hadisin sahihliği de tartışılır ..

Dünyanın en tatlı besini baldır ama onun fazlası bile adamı zehirler .. Sevgi saygı ve hürmette de dengemizi korumalı ve aşırılığa kaçmamalıyız ..

Verdiğin kaynakta tek bir ayet yok ..
ALLAH'ın kainatı ve içindekileri neden yarattığı bilgisi yalnızca O'ndadır .. Bununla ilgili bir bilgi vermemiştir insanoğluna ..
Efendimiz gibi alçakgönüllükte eşi benzeri bulunmayan birinin " BEN OLMASAYDIM SİZLERDE OLMAZDINIZ SİZİ DE YARATMAZDI ALLAH " gibi bir söylemde bulunacağına hiç ihtimal vermiyorum .. Zaten bahsi geçen hadisin sahihliği de tartışılır ..

Dünyanın en tatlı besini baldır ama onun fazlası bile adamı zehirler .. Sevgi saygı ve hürmette de dengemizi korumalı ve aşırılığa kaçmamalıyız ..

Demek sen de ayet yoksa kabul etmem diyenlerdensin. Hadisi şerifleri kabul etmeyen gerçekten iman etmiş olmaz. Bu konu hakkında hadisi kutsiler mevcut. Hadisleri kale almayan bir Müslüman düşünülemez. Kur'an da 5 vakit namaz tam olarak ayetle belirtilmemiş ama farz ve sen de kılıyorsun muhtemelen.

Bu arada Efendimiz S.A.V. öyle bir söz söyledi demedim EkSen bunu söyleyen alemlerin Rabbi olan Allah'tır.

Geri