Kur'anı Objektif Bir Gözle Okuyan Agnostik

• Kullanıcı ZiFiR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Konu sahibi son olarak 2132 gün önce görüldü
Kadın Kuranı doğru anlayabilmek için Arapça tercüme almış hem de birden fazla (garanti olsun diye) .Aramızda Kuranı arapça tercüme eşliğinde, yahut arapça dil eğitimi alarak okuyup anlama zahmetine giren kaç kişi var merak ediyorum.

Oo çok beğendim anlatisini, takip edeceğim bu kadını. Diğer videolara da bakacağım mutlaka. Bir de tarafsız olduğunu bilince daha ilgi çekiyor açıkçası.
Huri olayı çok iyiydi. Böyle bi konu vardı forumda oraya güzel cevap olurmuş ;d

Kadın Kuranı doğru anlayabilmek için Arapça tercüme almış hem de birden fazla (garanti olsun diye) .Aramızda Kuranı arapça tercüme eşliğinde, yahut arapça dil eğitimi alarak okuyup anlama zahmetine giren kaç kişi var merak ediyorum.

pek garantili değil ama bir yahudi olarak objektif yaklaşması hoş ve saygıyı gerçekten hakediyor.

Oo çok beğendim anlatisini, takip edeceğim bu kadını. Diğer videolara da bakacağım mutlaka. Bir de tarafsız olduğunu bilince daha ilgi çekiyor açıkçası.
Huri olayı çok iyiydi. Böyle bi konu vardı forumda oraya güzel cevap olurmuş ;d

bakmalısın bence de ben baktım hep ılımlı inancı yok ama objektif

c8bd1cb920616abd2c001cce14f11f29.jpg

Hayranlıkla dinledim ..
Bir Yahudinin bizim kitabımıza olan hakimiyetiyle okuduğu kitabı anlamaya gerek duymayan ezberci Müslümanlarımız arasında ki fark korkunç derecede ..

Bir müslüman "Tanrı yok dediğinde" dinden çıkar. Hatta tanrı var mı diye sormanız bile müslümanlıktan eder, çünkü islamın ilk koşula karşı çıkmış olursunuz. Dinler tarihinde hiç bir yaratıcıya şüpheyle bakamazsınız, bu müslümanlık dahil olmak üzere her dinde mevcuttur.

Ateizm tanrı kavramını kesin olarak reddeder. Agnostikler ise şüpheyle bakıp bu konuda net bir fikir belirtmezler ki buda şüphe durumuna düşmektir. Dinde şüphe, ibadeti ve imanı ortadan kaldırır.

Bu yüzden müslüman agnostik olmayacağı gibi yahudi agnostikte olmaz. Kendisini biraz tanıyan insanlar için din simsarlığından öteye gidemeyen birisidir.

Bu arada kadının adı Lesley Hazleton'dur.

Üstat bu konu hakkında iyi açıklama yapmış (xerath)

Katılmak ile beraber , Kuran'ı açın okuyun kardeşim bırakın mealleri anlatımları vs.

Alim başka yorumlar sen başka. Maçkolik forumunda yorum okuyacağına aç oku kitabını.

Yahudilikten kasıt kadının memleketinin İsrail olması kast ediliyor olabilir mi?
Hem yahudi hem agnostik nasıl olabilir ki bir insan :T:

Yahudilik musevilikten farklı olarak etnik köken belirten bir kavram değil mi? Eger öyle ise yahudi agnostik olabilir.

Evet Ashriel aynen.

Yahudilik musevilikten farklı olarak etnik köken belirten bir kavram değil mi? Eger öyle ise yahudi agnostik olabilir.

Hayir degildir.

Yahudi kelimesi Yakup peygamberin 12 oglu olan yehuda'dan ve israilogullarinin 12 kolundan Yehuda'dan gelmektedir. Isadan onceki donemde var olan yehuda kralligindaki insanlardan bahsetmek icin kullaniliyordu.

Ortacagin en buyuk yahudi bilgini olarak gosterilen Haham Moseye gore bir insan Imamin on uc inanc ilkesini kabul etmedikce annesi ve babasi yahudi olsa bile yahudilikle hic bir baglantisinin olmadigini bildirir. Gunumuzdede bu durum aynen surmektedir. Bu durum Hristiyanlarda ki Anglikan anlayisina benzetilebilir.

Ayrica levililer kitabi mitsvot yani ilahi buyruklar yahudi hayatinin tamamini duzenler.

Geri