Kur'an-ı Kerim'den Ayetler ve Açıklamaları

Konu sahibi son olarak 2623 gün önce görüldü
Kur'an-ı Kerim'den Ayetler ve Açıklamaları,

Güzel Kur'an'dan Açıklamalı

Ayetler

Dedim: Çok yalnızım.​

Dedin: ... فَإِنِّي قَرِيبٌ Ben ki sana çok yakınım. Bakara-186​

Dedim: Evet biliyorum sen bana yakınsın ama ben senden uzağım, keşke ben de sana yakın olabilseydim.​

Dedin: وَاذْكُر رَّبَّكَ فِي نَفْسِكَ تَضَرُّعاً وَخِيفَةً وَ دُونَ الْجَهْرِ مِنَ الْقَوْلِ بِالْغُدُوِّ وَالآصَالِ​

Rabbini sabah akşam, yüksek olmayan bir sesle, kendi kendine, ürpertiyle, yalvara yalvara ve için için zikret. Araf-205​

Dedim: Buda senin yardımını ister​

Dedin: أَلَا تُحِبُّونَ أَن يَغْفِرَ اللَّهُ لَكُمْ
ALLAH.gif
'ın sizi bağışlamasını istemez misiniz? Nur-22​

Dedim: Tabii ki, beni affetmeni çok isterim.​

Dedin: وَاسْتَغْفِرُواْ رَبَّكُمْ ثُمَّ تُوبُواْ إِلَيْهِ(Öyleyse)Rabbiniz den bağışlanma dileyin, sonra O'na tövbe edin. Gerçekten benim rabbim, esirgeyendir, sevendir. Hud-90​

Dedim: Çok günahkârım, bu kadar günahla ben ne yaparım?​

Dedin:أَلَمْ يَعْلَمُواْ أَنَّ اللّهَ هُوَ يَقْبَلُ التَّوْبَةَ عَنْ عِبَادِهِ
ALLAH.gif
'ın, kullarının tövbesini kabul edeceğini.. ve
ALLAH.gif
'ın tövbeyi çok kabul eden ve pek esirgeyen olduğunu hâlâ bilmezler mi? Tevbe-104.​

Dedim: Defalarca tövbe edip tövbemi bozdum, artık yüzüm kalmadı.​

Dedin: اللَّهِ الْعَزِيزِ الْعَلِيمِ (2) غَافِرِ الذَّنبِ وَقَابِلِ التَّوْبِِ
ALLAH.gif
aziz ve bilendir, o günahları bağışlayan ve kullarının tövbesini kabul edendir. Ğafir-2/3.​

Dedim: Bunca günahım var,hangisinin tövbesini yapayım?!​

Dedin: إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعًا
ALLAH.gif
bütün günahları bağışlayandır. Zümer-53.​

Dedim: Yani yine gelsem yine beni bağışlar mısın?​

Dedin: وَ مَن يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلاَّ اللّهُ
ALLAH.gif
'tan başka günahları bağışlayacak olan yoktur. Ali İmran-135.​

Dedim: Ne kadar güzelsin
ALLAH.gif
'ım! Bilmiyorum bu sözlerin karşısında niçin böylesine içim içime sığmıyor ve erimeye başlıyorum, seni çok seviyorum.​

Dedin: إِنَّ اللّهَ يُحِبُّ التَّوَّابِينَ وَ يُحِبُّ الْمُتَطَهِّرِينَ Şüphesiz ki
ALLAH.gif
tövbe edenleri ve temizlenenleri sever.Birden 'İlahım ve Rabbim benim senden başka kimim var' dedim.​

Sen de أَلَيْسَ اللَّهُ بِكَافٍ عَبْدَهُ​

'
ALLAH.gif
kuluna yetmez mi?' (Zümer-36) dedin.​

Dedim: Sen ki beni bu kadar çok seviyorsun ve bana karşı bu kadar iyisin ben ne yapabilirim?​

Dedin: يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اذْكُرُوا اللَّهَ ذِكْرًا كَثِيرًا (41) وَسَبِّحُوهُ بُكْرَةً وَأَصِيلًا (42) هُوَ الَّذِي يُصَلِّي عَلَيْكُمْ وَمَلَائِكَتُهُ لِيُخْرِجَكُم مِّنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ وَكَانَ بِالْمُؤْمِنِينَ رَحِيمًا​

Ey inananlar!
ALLAH.gif
'ı çokça zikredin. Ve O'nu sabah-akşam tesbih edin. Sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için üzerinize rahmetini gönderen Odur. Melekleri de size istiğfar eder.
ALLAH.gif
, müminlere karşı çok merhametlidir. Ahzap-41/43.​

Geri