Kuran-ı Kerim’de Kul Ve Yaratan İlişkisi
İnsanları çamurdan yaratan ve onları yükselten Allah (c.c.) onları dünya yaşamında da boş bırakmamış ve görevler vermiştir.
Bu görevler arasında ilk sırada yer alan ve en asil görev Allah’a ibadet ve şükür etmektir.
Nitekim yüce Allah’ın bu ibadetlere ve şükürlere ihtiyacı da yoktur.
Allah’ın emirleri yerine getirilmediğinde ya da yasakladıkları yapıldığında o eksilmez ve hüsrana uğramaz.
Yapılan ibadetler Allah’a şükretmekten ibarettir.
Bu görevler arasında ilk sırada yer alan ve en asil görev Allah’a ibadet ve şükür etmektir.
Nitekim yüce Allah’ın bu ibadetlere ve şükürlere ihtiyacı da yoktur.
Allah’ın emirleri yerine getirilmediğinde ya da yasakladıkları yapıldığında o eksilmez ve hüsrana uğramaz.
Yapılan ibadetler Allah’a şükretmekten ibarettir.
İnancımızda ve İslam dininde ibadetler ilkelerin günlük hayatta yerine getirilmesidir. Bu sayede insanlar Allah’a bağlılığını canlı tutmuş olur.
Nitekim Kuran’da da şu ayet geçer. “Ben cinleri ve insanları ancak bana ibadet etsinler diye yarattım” ( Zariyat 56). İbadetler insanları yaratan yaklaştıran ve sıkıntılardan koruyan güzel ve etkili bir araçtır.
Bunalıma düşen ümitsizliğe kapılan insanlar ibadet ederek Hak yolunda huzura ve Allah’ın rahmetine kavuşur.
İnsanların ruhen huzur bulması ve yükselmesi dünyevi ürünlerin ve maddiyat bağlarından kurtulması ile mümkündür.
Nitekim Kuran’da da şu ayet geçer. “Ben cinleri ve insanları ancak bana ibadet etsinler diye yarattım” ( Zariyat 56). İbadetler insanları yaratan yaklaştıran ve sıkıntılardan koruyan güzel ve etkili bir araçtır.
Bunalıma düşen ümitsizliğe kapılan insanlar ibadet ederek Hak yolunda huzura ve Allah’ın rahmetine kavuşur.
İnsanların ruhen huzur bulması ve yükselmesi dünyevi ürünlerin ve maddiyat bağlarından kurtulması ile mümkündür.
İnsanların Allah (c.c.) ile ilişki kurma yöntemlerinden bir tanesi de duadır. Dua hem ibadet hem iman hem de güzel ahlakın bir gereğidir.
Kuran-ı Kerim’de de şu ayet geçer. “Dua edin, size cevap vereyim” (Mü’min 60).
Duanın Allah katında değerli olduğu ve insanların dua etmesi gerektiği şu ayette de geçer. “De ki duanız olmasa Rabbim size ne diye değer versin” (Furkan 77).
Kuran-ı Kerim’de de şu ayet geçer. “Dua edin, size cevap vereyim” (Mü’min 60).
Duanın Allah katında değerli olduğu ve insanların dua etmesi gerektiği şu ayette de geçer. “De ki duanız olmasa Rabbim size ne diye değer versin” (Furkan 77).