Kuran-ı Kerim Neden Böyle Değil

Konu sahibi son olarak 1618 gün önce görüldü
İlk hali diye bir şey yoktur diyorum ben de. Bir kitabın ilk hali olabilmesi için bütün bir şekilde muhafaza edilmesi gerekir.
Ayetlerin çoğu kaybolmuş, yerine yenileri yazılmıştır.

Hangileri o ayetler? İncil ve Tevratı duyup da Kuran olarak mı anımsıyorsunuz siz yoksa?

Sayın Tuğra, doğru bilgiye tüm karşıt düşünceler karşılaştırılarak ulaşılır.. Bırakın da başvuracağım tek kaynak Kuran olmasın..

Keçinin yediği bir ayet vardı bi de, insan gerçekten hayret ediyor.

Hz. Aişe anlatıyor: “Recim ayeti ve büyüklerin on defa süt emmeleri konusunda ayet inmişti. Bu ayet, karyolamın altında bir sahifede yazılıydı. Resulullah (a.s.m) vefat edince biz onunla meşgul olduk, o sıralarda bir hayvan(keçi) gelip onu yedi”(İbn Mace, Nikah, 36).

İşte gerçek yobazlık, gerçek kafirlik burada. Din gününe selam olsun ki onları büyük bir azapla müjdeledik.

Bu gibi kaynaklar İslamın düşmanlarıdırlar.

Kuran, 23 yılda indi. 12 yıl Mekke, 11 yıl Medine.

Cebrail tarafından indirildi ve Peygamberimiz bütün ayetleri hıfzetti.

Evet sahifelerini yazdırırdı. Fakat Cebrail Aleyhisselam ile birlikte defalarca üzerinden geçtiler, emin oldular. Zaten Allah bilmiyor muydu? Kuran, Efendimiz yaşarken tamamlanmıştır. Kendisinden sonra ayet inmesinin mümkünatı yok. Cebrail vahiy meleğidir. Peygamber yoksa kime indirecek ve indirdiği ayeti keçiye mi yedirecek?

Filleri geri döndüreb Allah keçiyi mi geri döndürmeyecek? Hele hele ayetin karyola altında olması mümkün mü? Bu iftira da Kuranın yüksekte tutulup üzerine titrenmesine yönelik atılmıştır.

Allah aşkına itibar etmeyiniz...

Sayın Tuğra, doğru bilgiye tüm karşıt düşünceler karşılaştırılarak ulaşılır.. Bırakın da başvuracağım tek kaynak Kuran olmasın..

Zaten sadece Kurana bağlı kalırsanız başaramazsınız. Ama siz Kuranı hiç anlamayan, bilmeyen, İslamla alakası olmayan bir güruha kulak asıyorsunuz.

Tıpkı bir matematik sorusunu edebiyat öğretmenine sormak gibi bu. Siz karşılaştırma yapacakken direk iftiralarla baş başa kalıyorsunuz.

Dost arıyorsanız size Maide 55 ile buyuruldu. Bunun haricinde kalanlar, bu yolda size dostluk yapmazlar.

Angut deyince sen daha zeki , bilgili mi oldun şimdi. Fikirlerinizi belirtin seviyenizi değil.

Mantıken günümüz şeriatı diye bir şey vücut bulmadı. Şeriat tektir. İnsan keyfine göre davranıp adıno şeriat koyarsa ayrı mesele. Din ile bilim farklı farklı doğan, sonradan tanışan şeyler değil. İslam kültürü, Kuran, Hz. Peygamber ve onlarca Müslüman bilimadamı, din ile bilimin birbiriyle iç içe olduğunu göstermişlerdir.

Bilim dinden ayrılırsa öksüz kalır. Dini bilim olmadan yaşarsanız kör yürümeye mecbursunuz.

İlim olmadan bilimi sonuçlandıramazsınız. Bilimle uğraşmadan ilmin tadını alamazsınız. Bu son cümlemle ilgili bile binlerce sayfalık arşivler var. Bense belki 10 sayfalık yer tutabilirim.

Değişmeyen tek şey değişimdir. Her şey zamanla bir yoğrulma , biçimlendirilme sürecine girer. Günümüzde şeriat adı altında yapılan şeylere hayır onların ki şeriat değil deyip işin içinden çıkamayız. Sorduğum şey çoğu kişinin onay verdiği günümüz şeriatının bulundugu son durum ve nedenleri. Bilim ve din konusu çok ayrı ve uzun bir konu açıkçası bu şartlarda tartışmanında boş olacağını düşünüyorum. Teşekkürler cevaplarınız için.

Endofme hanfendinin yaptığı karşılaştırma, işte şeriat konusunda yapılabilir. Madem benim verdiğim cevaplarla işin içinden çıkamayacağız, şeriatları karşılaştıralım.

Bugün şeriat adı verilen katliamlar gerçek şeriatsa, asr-ı saadet dönemine ne diyeceğiz?

Eğer asr-ı saadette Allah-u Teala'nın şeriatlarını görebiliyorsak, bugünkü olanlara ne diyeceğiz?

İşte karşılaştırma yapılacaksa böyle yapılır. Değişmeyen tek şey değişimdir sözüyle bir şeyleri halletmekten geçeli yıllar oldu. Eskide kaldı o günler...

Burası çok önemli. İslamda doğruya ulaşmak için dört delil vardır. Kitap, sünnet, icma ve kıyas. Her birinde gerçek şerii yasalarını bulabilirsiniz.

Bardak kırılınca kimse suya küsemez, suda kabahat bulamaz. Bardak nefstir, su ise sizin kalbinizdir. Kalbinizle hareket edin.

Sorularınız ve vaktinizi ayırdığınız için ben teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

Herkesin ak dediğine kara demez kimse durup dururken.Neden bu hale geldiğini ısrarla sormama rağmen bunu sadece nefs ile açıklayıp gerçek şeriatı anlatıyorsunuz bana.Bu karmaşıklığın sebebinin netliğin olmaması deyip bırakıyorum.İyi çalışmalar.

Neden bu hale geldiğini ısrarla sormama rağmen

Ben cevabı sizin için yazdığım ilk yazıda verdim. Beni okuduğunuzu sanmıştım ama yanılmışım. Dikkat etmemişsiniz demek. Bu da bize verdiğiniz değerle alakalı bir durum. Benim için soru-cevap son bulmuştur.

Herkese teşekkürler.

Ben cevabı sizin için yazdığım ilk yazıda verdim. Beni okuduğunuzu sanmıştım ama yanılmışım. Dikkat etmemişsiniz demek. Bu da bize verdiğiniz değerle alakalı bir durum. Benim için soru-cevap son bulmuştur.

Herkese teşekkürler.

İlk yorumlamalarımın hepsinde yazdıklarınız karşısında fikrimi belirtip bununla birlikte soru yönelttim. Yazdıklarınıza göre sorular yönelttim okumadan yapmamı düşünmeniz ve bunu değerle ilişkilendirmeniz güzel bir çıkış yolu değil ve gerek yoktu. İyi akşamlar dilerim.

Her birine cevap vermişken bunu yapmamışım gibi göstermeyin. Zira mesajlar geride duruyor. Tekrar dönüp okuyabilirsiniz. Az önce neden böyle oldu sorusuna cevap vermediğimi söylerken, şimdi başka bir şey söylüyorsunuz. Kusura bakmayın ama ya hepsini tekrar okuyun, ya benim cevaplamadığım varsa çıkarın gösterin, ya da iyi akşamlar sözünüzün önüne bana cevap hakkı doğuracak cümleler koymayınız. Enforme hanfendiye bile cevap vermeyecek olduğum bir şey için sayfa dolusu açıklama yapmışken, sizin bu şekilde davranmanız doğru değil.

İyi akşamlar ise iyi akşamlardır.

Her birine cevap vermişken bunu yapmamışım gibi göstermeyin. Zira mesajlar geride duruyor. Tekrar dönüp okuyabilirsiniz. Az önce neden böyle oldu sorusuna cevap vermediğimi söylerken, şimdi başka bir şey söylüyorsunuz. Kusura bakmayın ama ya hepsini tekrar okuyun, ya benim cevaplamadığım varsa çıkarın gösterin, ya da iyi akşamlar sözünüzün önüne bana cevap hakkı doğuracak cümleler koymayınız. Enforme hanfendiye bile cevap vermeyecek olduğum bir şey için sayfa dolusu açıklama yapmışken, sizin bu şekilde davranmanız doğru değil.

İyi akşamlar ise iyi akşamlardır.

Siz bana cevap hakkı doğuran şeyler koyuyorsunuz. Şimdi ben yazarım siz cevap verirsiniz böyle sürer gider. Fikir beyan eden herkesin fikrini tam anlamıyla okurum ki cevap verebileyim tez-antitez ilişkisi. Bunu bilin yeter. Onun için uzatmaya daha da gerek yok.

yalnız konuda bahsi geçen düşünceler yanlış düşünceler midir de bu kadar yaygara koptu ben anlamadım ?

yalnız konuda bahsi geçen düşünceler yanlış düşünceler midir de bu kadar yaygara koptu ben anlamadım ?

Konuda geçen düşünceler zaten Kur'an'ın içinde olan düşüncelerdir. Yokmuş gibi lanse edilince bu şekilde bir görüntü ortaya çıkabiliyor.

kuran'ı okuduğundan emin misin ? sanki bana tem tezat olacak hükümler var gibi geldi.

Din eksenli tartismalarda en az irk eksenliler kadar catisma icerir. Uzlasacaginizi saniyorsaniz yaniliyorsuniz.

Zaten cogu musluman gunumuzde onun yeri ayri bunun yeri ayri diye diye gizliden ateist takiliyor haberi yok.

Geri