Kur'an-ı Kerim Meali Abdestsiz Okunur Mu?

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
Kur'an-ı Kerim mealini okuyabilmek için abdest şart mıdır? Bir de başı kapalı mı olması lazım okuyan kişinin?

Türkçe mealini abdestsiz de okuyabiliriz ama
Abdestli okunması daha doğrudur.

Kur'an-ı Kerim mealini okuyabilmek için abdest şart mıdır? Bir de başı kapalı mı olması lazım okuyan kişinin?

Güle oynaya, yayıla yayıla, rahat rahat abdestsiz okuyabilirsiniz .. Başı kapatmak yalnızca Kuran için değil bluğ çağına gelmiş her mümine için farzdır ama başınız kapalı değilse özel olarak Kuran için kapatmanıza da gerek yok .. Yani ALLAH'ın emrini ritüel gbi kullanmanıza gerek yok ..

Nihat Hatipoğlu abdestsiz okunmasında sakınca yoktur demiş Türkçesi olduğu için.

Güle oynaya, yayıla yayıla, rahat rahat abdestsiz okuyabilirsiniz .. Başı kapatmak yalnızca Kuran için değil bluğ çağına gelmiş her mümine için farzdır ama başınız kapalı değilse özel olarak Kuran için kapatmanıza da gerek yok .. Yani ALLAH'ın emrini ritüel gbi kullanmanıza gerek yok ..

Rüyamda Kur'an meali olan bir kitap gördüm, çok güzeldi. O rüyanın etkisiyle okumak istedim; ama bilemedim abdestsiz ve başı açık olunur mu? Başı kapalı biri değilim. Yani normal kitap okur gibi okuyabilirim?

Kuran'ı Kerim Peygamberimize Arapça vahiy edilmiştir.
Bu konuyu Din Bilim adamlarının yorumlarını dinleyerek daha ayrıntılı bilgi edinebilirsin.

Doğrudur
Ben mealli kuran'ı kerim leri düşünerek cevap verdim. sadece meal ise haklı olabilirsin

islam böyle olsa ben dine dönerdim.

Giyim kuşam saygidandir. Zorunluluğu yoktur. Saygı duyduğun bir kisiyle üstün başın nasılsa onunla da o şekilde konuşmakta bir sakınca yoktur diye düşünüyorum

Başım açıkta okurum kapalıda okurum. Saygıdır belki ama başı açık okumakta saygısızlık değildir.
Müslümanların yine İslam'ı zorlaştırıp, saçma sapan kurallar getirdiği için İslam'dan soğutuyorlar.

Yusuf İslam'ın sözü geliyor hep aklıma.

Müslümanları görseydim Müslüman olmazdım, iyi ki İslamı Kur'an'dan öğrenmişim.

Rüyamda Kur'an meali olan bir kitap gördüm, çok güzeldi. O rüyanın etkisiyle okumak istedim; ama bilemedim abdestsiz ve başı açık olunur mu? Başı kapalı biri değilim. Yani normal kitap okur gibi okuyabilirim?

Evet kardeşim rahatça okuyabilirsin lakin biraz olsun hürmet göstermek de lazımdır ..
Kendi adıma söylüyorum ; Ben mesela Kuran okurken ayaklarımı uzatamam, mümkün mertebe abdestsiz elime almam ama bazen de alırım, kimi zaman yatağım da okur kimi zaman koltukta .. Sonuç olarak biraz hürmetle rahat rahat oku sıkıntı olmaz ..

Ne güzel rüya görmüşsün öyle. :)

islam böyle olsa ben dine dönerdim.

" Zorlaştırmayınız, kolaylaştırınız " tavsiyesinde bulunan bir peygamberin artislik yapmak için şekli şemali zorlaştıran yarım akıllı ümmetiyiz .. Sen yine dön hocam, ben seni karşılarım söz ..

Arkadaşlar bahsettiğimiz kitap Kuran-ı Kerim. Sıradan bir romandan bahsetmiyoruz. Ahlak kurallarını içeren bir kitaba, yine ahlak kurallarına uygun bir şekilde dokunmak daha doğrudur.

Lethe gördüğün rüya çok güzel ve derin bir anlamı içeren rüya. Bu rüyayı hayatını değiştirebilir. Başlangıç olarak abdestsiz okuyabilirsin. Okudukça içinde yazılanlara hayran kalıp, zaten sen dikkat edip, büyük bir saygıyla dokunacaksın. Sen akıllı bir hatunsun, yapman gerekeni kendin de bilirsin bence. :cici:

Arkadaşlar bahsettiğimiz kitap Kuran-ı Kerim. Sıradan bir romandan bahsetmiyoruz. Ahlak kurallarını içeren bir kitaba, yine ahlak kurallarına uygun bir şekilde dokunmak daha doğrudur.

Lethe gördüğün rüya çok güzel ve derin bir anlamı içeren rüya. Bu rüyayı hayatını değiştirebilir. Başlangıç olarak abdestsiz okuyabilirsin. Okudukça içinde yazılanlara hayran kalıp, zaten sen dikkat edip, büyük bir saygıyla dokunacaksın. Sen akıllı bir hatunsun, yapman gerekeni kendin de bilirsin bence. :cici:

- Abdestsiz olmak ahlaksızlık mıdır ?
Kuran toplatılmadan önce bir çok sahabi ayetleri ezberlerinden söylüyorlardı .. O zaman her ayetden bahsettiklerinde kalkıp abdest mi alıyorlardı ?

- Abdestsiz olmak ahlaksızlık mıdır ?
Kuran toplatılmadan önce bir çok sahabi ayetleri ezberlerinden söylüyorlardı .. O zaman her ayetden bahsettiklerinde kalkıp abdest mi alıyorlardı ?

Kurana abdestsiz dokunmak ahlaksızlık demek biraz fazla iddalı olmuş. Cümlemi yanlış kurmuş olabilirim. Ben dokunmam. Saygıdan dokunmam, kendime yakıştıramam.
Efendimiz s.a.v günün her anında abdestli olmamızı istemişken, bizim kitabına abdestsiz dokunmamız doğru olur mu sizce?

Sahabeler konusunda birşey diyemeyeceğim. Ama ezber yaparken birşeye dokunmuyorsunuz. İçinden tekrar ederken dokunulabilir mi bilemedim. Ama ben yine kısa sureleri okurken abdest almaya özen gösteririm.

Geri