F
Fenerbahçe
Ziyaretçi
Ziyaretçi
Kur'an-ı Kerim mealini okuyabilmek için abdest şart mıdır? Bir de başı kapalı mı olması lazım okuyan kişinin?
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Kur'an-ı Kerim mealini okuyabilmek için abdest şart mıdır? Bir de başı kapalı mı olması lazım okuyan kişinin?
Bence okunmaz. örtüsüz de olmaz herşeyden önce saygı
Güle oynaya, yayıla yayıla, rahat rahat abdestsiz okuyabilirsiniz .. Başı kapatmak yalnızca Kuran için değil bluğ çağına gelmiş her mümine için farzdır ama başınız kapalı değilse özel olarak Kuran için kapatmanıza da gerek yok .. Yani ALLAH'ın emrini ritüel gbi kullanmanıza gerek yok ..
Kuran'ı Kerim Peygamberimize Arapça vahiy edilmiştir.
Bu konuyu Din Bilim adamlarının yorumlarını dinleyerek daha ayrıntılı bilgi edinebilirsin.
Güle oynaya, yayıla yayıla, rahat rahat abdestsiz okuyabilirsiniz .. Başı kapatmak yalnızca Kuran için değil bluğ çağına gelmiş her mümine için farzdır ama başınız kapalı değilse özel olarak Kuran için kapatmanıza da gerek yok .. Yani ALLAH'ın emrini ritüel gbi kullanmanıza gerek yok ..
Rüyamda Kur'an meali olan bir kitap gördüm, çok güzeldi. O rüyanın etkisiyle okumak istedim; ama bilemedim abdestsiz ve başı açık olunur mu? Başı kapalı biri değilim. Yani normal kitap okur gibi okuyabilirim?
Rüyamda Kur'an meali olan bir kitap gördüm, çok güzeldi. O rüyanın etkisiyle okumak istedim; ama bilemedim abdestsiz ve başı açık olunur mu? Başı kapalı biri değilim. Yani normal kitap okur gibi okuyabilirim?
islam böyle olsa ben dine dönerdim.
Arkadaşlar bahsettiğimiz kitap Kuran-ı Kerim. Sıradan bir romandan bahsetmiyoruz. Ahlak kurallarını içeren bir kitaba, yine ahlak kurallarına uygun bir şekilde dokunmak daha doğrudur.
Lethe gördüğün rüya çok güzel ve derin bir anlamı içeren rüya. Bu rüyayı hayatını değiştirebilir. Başlangıç olarak abdestsiz okuyabilirsin. Okudukça içinde yazılanlara hayran kalıp, zaten sen dikkat edip, büyük bir saygıyla dokunacaksın. Sen akıllı bir hatunsun, yapman gerekeni kendin de bilirsin bence. :cici:
- Abdestsiz olmak ahlaksızlık mıdır ?
Kuran toplatılmadan önce bir çok sahabi ayetleri ezberlerinden söylüyorlardı .. O zaman her ayetden bahsettiklerinde kalkıp abdest mi alıyorlardı ?
Ahlak derken ney sence ahlaklı okumak kur'an-ı kerim'i Rüya Perisi?