Kur ve faiz

🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
Erdoğan'in faiz hakkındaki tavrı malum. Faiz sevmiyor. Elbette doğru. Faiz düşük olursa TL mevduat yatırıma döner, kredi alma iştahı artar. Bu faiz mevzusu yeniden gündemde ve iki hafta içinde de hayata geçecek gibi.

Peki ya kur ne olacak? Dolar/TL beklentisi yıl sonu için kaç olacak?

İnşaatçılar için güzellik yapılacak yine ve konut satışları artsın diye ithalatçılar bitirilecek mi?

Benim anladığım devalüasyon yapmak istiyor. Bu bazen işe yarar. Ama dolarla sattigin mal varsa. Değerlenen parası ile daha çok mal alabilir hale gelen gavur, mal almak için seni secer. Talep artar üretim ve istihdam artar.

Peki bizim TL ile üretip dolarla sattığımız ne var?

Yada sattığımız ne var?

Ha, arap ne kadar ev alır sanıyorsun.
Veya turizmden mi döviz girişi bekliyoruz.

Yada beni bilmediğim bir dolar kaynagi mi var da bununla doviz açığı karşılanacak..

Gerçekten anlamadığım için soruyorum. Aranızda para politikalarından anlayan arkadaşlar vardır.

Biri bana anlatabilir mi.. düşük faiz yüksek kur politikası ne getirir ne götürür?

bu işin Aslı pirince nohuta dayanıyor ama benim sabah işe gidip tl bazında kapitalizme kölelik etmem gerek.para politikasından anladığımdan değil parayı sevdiğimden yazdım.bir şey daha ekliyim ülke ekonomisini anlamak için madalyonun arka yüzünde bakmak lazım.inşaat sektörü boktanda olsa millet çatır çatır ev alıyo.abd ve Çin savaşırsa yırtarız gibi geliyo

Geri