Kumlu Kek

• Kullanıcı GüLARZU
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Pasta-Tatlı-Reçel-Marmelatlar
Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
6c3f86936451.jpg

Malzemeler:

Keki ıslatmak için;
  • 1 su bardağı süt

Kreması için;

• 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2,5 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 80 gram sütlü çikolata
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için;

• Yarım paket bisküvi

Keki için;

• 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı un

Yapılışı:

• Derin bir karıştırma kabının içerisine yumurtaları ve şekerleri alıp güzelce köpürene kadar karıştırın. Ardından yağı ve sütü ekleyip, tekrar çırpın.
  • Karşımın içerisine un, kakao ve kabartma tozunu ekleyip mikserle tekrar karıştırın, kek hamurunu kenara alın.
  • Hamuru dibi yağlanmış orta ya da küçük boy dikdörtgen bir kalıba dökün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika boyunca pişirin.
  • Kek pişene kadar kremayı hazırlayabilirsiniz. Krema için sütü bir tencereye alın. İçine şeker, nişasta ve kakaoyu ekleyin. Ocağın altını açıp, sürekli karıştırarak koyulaşana dek pişirin.
  • Koyulaşınca altını kapatın ve içine çikolata ile tereyağını ekleyin. Tereyağı ile çikolata eriyene dek sürekli karıştırın.
  • Pişen keki fırından alıp 5 dakika bekletin. Daha sonra üzerine sütü gezdirin. Ardından hazırladığınız kremayı üstüne dökün spatula yardımıyla üstünü düzleştirin.
  • Bisküvileri rondodan geçirin ve en üste serpiştirin. Buzdolabında 3-4 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: X
Ben bir kere denedim nişasta hiç güzel olmuyor kekte

1 yemek kaşığı kum.

Tarçınlı ve cevizli limonlu kek muhteşem oluyor

Sen bugün tam denemeliksin.:emoji_heart_eyes:

kumunu karıp mı yiyoruz? bence de biraz ağır gibi duruyor, ben üşenirim.

bisküvi şart değil
kumsuz da olur

Geri