Kültürlü İnsan Kimdir?

Konu sahibi son olarak 2657 gün önce görüldü
Evet arkadaşlar çoğunuz bilirsiniz bazı insanlar kültürlü deyince hemen okumuşluk olarak tanımlama yapıyorlar sizlere göre kültürlü ne demek yüksek okul mezunları mı kültürlü deyince ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi paylaşır mısınız?

Çevresinde olup bitenlerle ilgilenen, kitap okuyan, birey olabilmek için uğraş veren, farkındalık yetisine sahip, bilgisini doğru yer ve zaman da kullanabilen, aktarabilen, seyahat etmiş, edebilen, herhangi bir şeye tutkuyla bağlı olmayan, kendisinden başka şeylerin de farkında olan, toplumsal konulara karşı hassas, ozunden kopmamis ama yeniliklere acik kişi benim için kulturludur evet kulturlu olmak için okul okumak gerekmez ama eğitim in kattığı şeyleri kullanmasını bilir.

Yani okul okumayan insan da kültürlü olabilir diyorsunuz:)

Kendini geliştirebilen okuyan öğrenen tartışabilen, gündemi bilen geçmiş gelecek hiç farketmez oturup konuşabilen kişi kültürlüdür benim için. Benim için böyle tabi .

Yani okul okumayan insan da kültürlü olabilir diyorsunuz:)

Kültürlü olmak için üniversite okumak şart değil ki üniversite mesleki eğitim açısından gereklidir. Kültürel açıdan bi nebze araç olabilir. Kişinin kendini geliştirmesi ortama ve şartlara bağlıdır. Üniversite mezunu olup, Evrim teorisi hakkında konuşmayan, herkez yazan insanlar tanıyorum.
Bunları herkes bilecek diye bir kural yok kulturlu insan bilir ama:)

Neler bilmediğinin farkında olmak bunun bir göstergesidir.

Nerede ne konuşacağını,nasıl davranacağını bilen insandır.

Bende kendi düşüncemi paylaşayım.

Kültürlü insan demek okumuş insan demek değildir nerede nasıl konuşmasını bilen kendini iyi yetiştirmiş ahlaklı terbiyeli nazik olmayı becerebilen etrafında olup bitenleri takip edebilen dinlemeyi bilen ve her ne konuda olursa olsun her zaman kendini haklı çıkarmayan karşısındaki insana da anlayış gösterebilen kişi kültürlü bir kişidir nice okuyan insanlar gördük kör cahil bu nedenle kültürlü diye İlla yüksek okul okumak gerekmiyor insan ilkokul mezunudur kitap okumuştur kültürlüdür örnek olarak yazdım.

Her ne kadar çok okusada,çok bilgiye sahip olsa da asla araştırmaktan vazgeçmeyen,ne kadar bilgi öğrenirse öğrensin kendini hiç bir şey bilmiyormuş gibi düşünen insandır.

En klasik tabiriyle hem okuyup hem gezendir

Kültürlü insan; çok okuyan, bilgilerini bilgi düzeyinde bırakmayarak pratiğe dönüştürebilen kişidir. Bilgilerini bilgi düzeyinde bırakmayarak sentezleyebilen problemlerle ilgili çözümlere varabilen, çözümlerin ferdi olmasından ziyade toplumsal içerikli olmasına önem veren kişidir.

Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkürler arkadaşlar.

Geri