Kültürel değerlerin gelişmesi adına müzeler ücretsiz olmalı mı?

• Kullanıcı Rose
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 1223 gün önce görüldü
Sizce kültürel değerlerin gelişmesi adına müzeler ücretsiz olmalı mı?

• Beğen
Tepkiler: X
Ya ne müzesi allasen. Bunlar ne anlar müzeden. Koy ortaya saç teli dönüp dursunlar etrafinda

Pahalının daha kaliteli olduğuna inanan bir toplum müzeye hak ettiği değeri bu haliyle bile vermiyorken bir de parasız olsa dönüp yüzüne bile bakmaz.

• Beğen
Tepkiler: diE
Ucretsiz olmayi birakin 2020 ile beraber zam yaptilar bazi giris yerlerine. Zaten zor giden bir toplumduk kapisi acilmaz olur artik.

Müzeler, kütüphaneler, laboratuvarlar ve vesaire böyle yerler inanın ücretli/ücretsiz fark etmeksizin belirli kimselerin gideceği yerler. O belirli kimseler de her türlü gidiyor zaten. Yani böyle yerlerin ücretsiz olması kültür yaygınlaştırmaz.

Olmasın. Çoluk-çocuk gelip oynuyor ve kimisi hayvanat bahçesi sanıyor. Bunlar, parayı vermeyi göze alıp sözüm ona enteller?!? Para verdikleri için neredeyse müzedeki eşyaları alıp götürecekler. Ben gördüm...

Kültürel değerlerin gelişmesi... hayırlısı..

önce eğitim ücretsiz olmalı.
sonra zaten böyle yerlere para verip girmek kimseye batmaz.

Türk halkı sadece pikniğe gider. Bizim gezme anlayışımız bu. Rakı ve cızbız.

Olmasın. Çoluk-çocuk gelip oynuyor ve kimisi hayvanat bahçesi sanıyor. Bunlar, parayı vermeyi göze alıp sözüm ona enteller?!? Para verdikleri için neredeyse müzedeki eşyaları alıp götürecekler. Ben gördüm...

Herhalde yanı para vermıs eli boş mu dönsün hıı

• Beğen
Tepkiler: Eru
kendi şahsi düşüncem ;
Her şeyin bir temele dayanması gerektiği kanatindeyim.Ücretsiz olmasından önce insanlara çocukluk dönemlerinde aileler , çevre ve eğitmenler tarafından tiyatro, müze ,sinema , konser gibi aktivitelerin aşılanması ve öneminin anlatılması gerektiği düşüncesindeyim.İstisnalar hariç ancak hiç bir birey durup dururken 20 yaşından sonra hafta sonlarını müze ve tiyatro gezmek için harcamaz en azından Türkiye de böyle. Gerekli temel verildikten sonra ücretsiz mi , ücretli mi olsun diye tartışmamıza gerek kalmaz.

Toplum olarak bu tip öğretici sosyal etkinliklere ilgimiz düşük. Açık veya kapalı müzeleri koruyup geliştirmek gibi gayretimiz çok az. Müzelerdeki eşyaları taş parça veya altı üstü bir para olarak görenlerin zaten ilgisi yok, ücretli veya ücretsiz fark etmez.
Müzelerden bilgi edinmeyi ihtiyaç hissedenler için ise ücretli veya ücretsiz olması fark etmiyor ama bunu topluma yaymak için atılmış bir adım sayabiliriz.
Okulları müzelere geziye götürmek için ücret de yok ama ilgi düşük. Çeşitli formaliteler insanları etkinlik yapmaktan uzaklaştırıyor. Yoksa çok faydalı bir etkinlik olur, öğretmene ücretsiz şuan ve öğrencilere durum ne bilmiyorum.
Bir öğretmen olarak kendi adıma ücretsiz olmasına çok sevindim. Geçmişte paralı gittiğim yerler de oldu, para benim için mühim değil tabi. Bir yıldır ücretsiz olan müzelere ne kadar öğretmen gitti, önemli.
Müzelerimizi geliştirip önemini anlatmadıktan sonra ücretli olup olmaması pek fark yaratmıyor.
-çok karışık yazdım gibi geliyor bana.-

Müze ziyareti ile kültür algisi gelismez.
Kültür ile ic ice olmak gerekir.
Kültür bir üst kavramdir.Bu üst kavramin altinda; bir toplumun bir cok gelistirdigi alanlar toplanir.
Yemek kültürü, kiyafet kültürü, edebiyat, mimarlik, subkültür diye adlandiran müzik, lisan, din.. gibi unsurlar. Bundan dolayi her toplumun kültürü farklidir ki önce bir toplum kendi kültürüne sahip cikmali diye düsünüyorum.Bireysel olarak buna katkimiz ise her bireyin bu katki adimlari kendine kalmisligini savunurum.Keza bu durumda sanat gelisiyor.
Bunlardan herhangi bir dala ilgi duyup da kendini gelistiren insana kültürlü denir basit bir bicimde.
Göstermelik kültürlülük, müzeyi ziyaret edip, bir bok anlamadan cikmaktan ibarettir.
Kültür zenginliginin farkinda olan insan ise müze ücretli mi ücretsiz mi diye düsünücegini düsünmüyorum.

Sonuc olarak;
Kültürel degerlerin gelismesi adina en iyi ve katkisal yapabileceginiz olay, kendi kültürün ne oldugunu idrak edebilmek ve bu dogrultuda gelisim saglamaktir.
Baska toplumun kültürü (gelenek/görenek) ile iilgilenme istegi bunu baltalamaz.
Is müzelerde bitiyor diyenler biraz sığ düsünmüs.

olmalı. bu varoş takımı instagram hastası gerizekalıların müzelere girmemesi için daha da pahalı olmalı.

Aslında önce şu soru cevaplanmalı:
Müze gezmekle kültürel değerler gelişir mi? Yoksa kültürel değerleri gelişmiş bireyler mi müze gezer?

Geri