Kültür özentisi

B
  • Kullanıcı bburrccu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Bknz: dilini konusunu anlamadığı hâlde yabancı film izleyip Türk filmleri çok saçma diyen insan

Veyahut ülkesindeki saçma salak uygulamalardan ötürü,diğer milletlerin kültürü daha cezbedici geliyordur kendilerine

Dilini konusunu anlamadığı derken. Hangi varlık kaç sezon anlamadığı bir diziyi izler ki .s?
Ama işin özentilik kısmı var evet. Bu anlamadığı için değil günümüz popi gençliğinde muhabbet hep buralara gelince rencide olmayalım bir iki kelam edelim çabasıdır bu. çok cool'um ya. .s

En basit örneğiyle, 99 yapımı, Normandiya Çıkarması' nı konu alan ''Er Ryan' ı Kurtarmak'' filmi.
Sene 2014. Yukarıda bahsettiğim film kalitesinde Çanakkale filmimiz var mı?
Bizde Avanak Kuzenler, Recep İvedik var. Ha çok sağlam filmlerimiz yok mu? Var elbette. Ama bir elin parmak sayısını geçmeyecek kadar. O yüzden Türk filmleri gerçekten kalitesiz ve saçma diyen insanları özenti, cool görünmeye çalışıyo sanmayın. Çünkü gerçekten kalitesiz ve saçma.

bu bknzdaki insan türünden cidden var mı cevrenizde yoksa sırf konu acmıs olmak icin mi actınız bu konuyu? bir insan konusunu anlamadığı filmi ni ye izler. dilini anlamıyosa altyazısını bulup izler. niye kassın ki?

forumda tersine eleştiri yaparak prim yapmaya calısılan sözlük konusu olabilir anca.

Avrupa Birliği'ne girebilmek için uzun yıllar boyunca devlet politikası olarak uygulanan durum.

Film izlemenin kültür özentiliği ile alakası olduğunu düsünmüyorum.

Yabancı kültüre özenti yani batılılasma Tanzimat döneminde ortaya cıkmıs bir sey filme vs özentilik yok giyime kusama yasam tarzına eğitim sistemine vs var. Kendi kültürünü benimsememis olmak en büyük etkendir bunda.

Yabancı dizileri ve filmleri izleyenler için kültür özentisi diyenleri onunla kalmayıp anlamadığı bir dili neden izler insan diyeni ilk defa görüyorum.

Geri