-
-
-
- Çözümleri
- 2
-
-
Son zamanlarda bir kulaklığa ihtiyacım var.
Kriterlerim:

Biraz araştırıp farklarını ortaya çıkardım:
Farklarını ortaya koyunca pro'nun fiyataını hakeden çok fazla özelliği var. Üstelik kulağı da rahatsız etmiyor.
Sizin düşünceleriniz neler ve daha iyi önerileriniz var mı?
Kriterlerim:
- Oyuncu kulaklığı değil, pratik ve bluetooth kulaklık.
- Kulaklıklar genel olarak kulağımı ağrıtıyor, ağrıtmayan bir çözüm olmalı.
- Bu nedenle kulak içi kulaklıklara soğuğum. Standart kulaklıklarda da uzun süre sonra kulağım ağrıyor. (Bu nedenle yeni nesil kancalı kulaklıklara bakıyorum)
- Ayrıca uzun vadede kulaklık kullanımının kulağa verdiği zarar da malum.
- Kaliteli ürün, kaliteli marka ve garanti kapsamı...
- Xiaomi Openwear Stereo
- Xiaomi Openwear Stereo Pro

Biraz araştırıp farklarını ortaya çıkardım:
| Xiaomi Openwear Stereo | Xiaomi Openwear Stereo Pro | |
| Tasarım | 9,6 gram kulaklık, 68 gram kutu, basit kanca yapısı | 9,7 gram kulaklık, 52 gram kutu, daha ergonomik, üö noktalı destekli kanca |
| Ses Kalitesi | Tek dinamik sürücü (17x12 mm), LHDC codec desteği. Bas iyi ama detay sınırlı. | Hibrit Sistem (dinamik + 2 armatür + piezo) LDAC / AAC / SBC Desteği. Daha güçlü bas, net tizler, uzansal ses (360 derece baş takibi) |
| Mikrofon | Çift mikrofon, AI-ENC gürültü engelleme | Benzer ama daha profesyonel kayıt ve netlik; Pro Ses Kaydı özelliği |
| Batarya | 7,5 saat + kutuyla 38,5 saat | 8,5 saat + kutuyla 45 saat |
| Bağlantı | Bluetooth 5.3 + LHDC | Bluetooth 5.4 + LHAC / AAC / SBC, Google Fast Pair, çift cihaz desteği |
| Ekstra Özellikler | IP54 suya / toza dayanıklı | IP54 suya / toza dayanıklı + Harman AudioEFX EQ profilleri, gerçek zamanlı alt yazı çevirisi, gelişmiş ses paylaşımı |
| Fiyat | Xiaomi'de 6.600 TL, idefix'te 5.916 TL | hem Xiaomi'de hem de hepsiburada'da 8.800 TL |
| Genel Yorumlar | rahatlık ve pil süresinden memnunlar | uzman incelemeleri “ses kalitesi ciddi şekilde yükselmiş” diyor |
Farklarını ortaya koyunca pro'nun fiyataını hakeden çok fazla özelliği var. Üstelik kulağı da rahatsız etmiyor.
Sizin düşünceleriniz neler ve daha iyi önerileriniz var mı?