Kulaklık Önerisi: Xiaomi Openwear Stereo vs Openwear Stereo Pro

Konu sahibi son olarak 41 gün önce görüldü
Son zamanlarda bir kulaklığa ihtiyacım var.

Kriterlerim:
  1. Oyuncu kulaklığı değil, pratik ve bluetooth kulaklık.
  2. Kulaklıklar genel olarak kulağımı ağrıtıyor, ağrıtmayan bir çözüm olmalı.
  3. Bu nedenle kulak içi kulaklıklara soğuğum. Standart kulaklıklarda da uzun süre sonra kulağım ağrıyor. (Bu nedenle yeni nesil kancalı kulaklıklara bakıyorum)
  4. Ayrıca uzun vadede kulaklık kullanımının kulağa verdiği zarar da malum.
  5. Kaliteli ürün, kaliteli marka ve garanti kapsamı...
Xiaomi'ye çok güvendiğim için bu markanın iki ürünü bende ön plana çıktı.
  1. Xiaomi Openwear Stereo
  2. Xiaomi Openwear Stereo Pro

1758990225743.png

480906aa84defd973e6b458a80ccbe07.png

Biraz araştırıp farklarını ortaya çıkardım:

Xiaomi Openwear StereoXiaomi Openwear Stereo Pro
Tasarım9,6 gram kulaklık, 68 gram kutu, basit kanca yapısı9,7 gram kulaklık, 52 gram kutu, daha ergonomik, üö noktalı destekli kanca
Ses KalitesiTek dinamik sürücü (17x12 mm), LHDC codec desteği. Bas iyi ama detay sınırlı.Hibrit Sistem (dinamik + 2 armatür + piezo) LDAC / AAC / SBC Desteği. Daha güçlü bas, net tizler, uzansal ses (360 derece baş takibi)
MikrofonÇift mikrofon, AI-ENC gürültü engellemeBenzer ama daha profesyonel kayıt ve netlik; Pro Ses Kaydı özelliği
Batarya7,5 saat + kutuyla 38,5 saat8,5 saat + kutuyla 45 saat
BağlantıBluetooth 5.3 + LHDCBluetooth 5.4 + LHAC / AAC / SBC, Google Fast Pair, çift cihaz desteği
Ekstra Özellikler
IP54 suya / toza dayanıklı
IP54 suya / toza dayanıklı + Harman AudioEFX EQ profilleri, gerçek zamanlı alt yazı çevirisi, gelişmiş ses paylaşımı
FiyatXiaomi'de 6.600 TL, idefix'te 5.916 TLhem Xiaomi'de hem de hepsiburada'da 8.800 TL
Genel Yorumlarrahatlık ve pil süresinden memnunlaruzman incelemeleri “ses kalitesi ciddi şekilde yükselmiş” diyor

Farklarını ortaya koyunca pro'nun fiyataını hakeden çok fazla özelliği var. Üstelik kulağı da rahatsız etmiyor.

Sizin düşünceleriniz neler ve daha iyi önerileriniz var mı?

tam olarak ne için kullanılacağını da bilmek lazım şimdi...... müzik dinlemek, bir şeyler izlemek öncelikliyse yani dinleme işi ön plandaysa kulaklıklar güzel, telefon görüşmesi vs diğer işler için gereksiz çünkü o iş için çok pahalı........

Gürültülü ortamlarda telefonla konuşmak istiyorum dersen ikisi de beklentini karşılamaz.

Müzik dinleyeceğim vs. diyorsan da bu kadar pahalı kulaklık almanı tavsiye etmem. Kulak içi modellerden soğuma durumu var ama bunun için ekstra para vermek, bilemedim. Mümkünse kullanımı azaltsan daha mantıklı.

Arkadaşım bundan kullanıyordu ben de merak ettim sordum memnun musun diye. Genel olarak memnunum ama çok ciddi bir eksisi var dedi ;

Kalabalık ortamlarda dış sesleri çok duyuyorsun. Kulak içiler gibi değil dedi. Atıyorum gittiğin spor salonunda salon müzik açtı, sen de kulaklıktan kendine müzik açtın. Dinleyemiyorsun. Sesler karışıyor. Biraz daha sessiz ortam isteyen bir kulaklık.

Onun haricinde konforundan çok memnundu.

Geri