Yaş 10. Günlerden cumartesi sabahı. Öğlen olmadan köyümüze gitmişiz. Akşam kına ertesi gün düğün var. Kar kış çamur hepsi başımda. Neyse hazırlandı annemler akrabalar işte sonra gittik mi bir ahırın içine. Ben asla yadırgamıyorum, her yerde olabilir, ama o sıcaklık, kadınların ve çocukların kalabalıktan hararet yapması benim yüzümde anlaşılmaz bir ateşlenmeye sebep oldu. Yani yanardağının yanından geçmişim diyorum o zaman için. Siz kız tarafımı erkek tarafımı cümlesiyle başlayıp, gelen herkes birbirini öpüyor. Ha öpmede en az sağ sol 5 kez. Artema gibi tutukluk yapıyorlardı. Onlar elbet alışmışlar ki Hızır idi Yunus idi kıvamında kaptırıyorlardı kendilerini.Bir kişi değil ki yanağında dursun. Ah bir de temiz öpseler ellerinde ki çekirdekleri çıtlatıp o dudaklarıyla şap şap öpüyorlardı. Gerçi halen devam ediyorlar buna. Sonra düğün günü sabah 8 de kazanlar açılır ve pilav verilir. Al orda da aynı seans devam mı. Ya unutamıyorum bu anımı. O zaman çocuktum, annem kıyafetiyle silip geçiştirirdi. Şimdi olsa geriden selam kelam.d