Kücükken En Cok Sevdiğiniz Oyun Hangisiydi

Konu sahibi son olarak 1864 gün önce görüldü
Benim fetih oyunum vardı. Boş bir kağıt alıp, 20-30 tane birbirine sınır halinde yeni bir ülkeler coğrafyası çizerdim. Bu büyük haritadaki en küçük ülkeyi kendime alıp, çizdiğim en büyük devleti de düşman ilan ederdim. Önce etrafımdaki devletleri fethedip, o büyük devletin sınırlarına kadar ilerlerdim. Öyle sıradan bir kağıt karalama oyunu da değildi. Düşman devletlerin hakkını verip askeri güçlerini de çizerdim. Ama oyunu hep düşman devletin sınırına geldiğimde yarım bırakırdım. Henüz hesabımız kapanmadı :)

Eskilere dair bir konu açıldığı zaman dalıp gidiyor,duygulanıyorum.Güzel çocuklardık biz.Masumiyetin ölmediği zamanlarda büyüdük.Kardeşliği,dostluğu mahallede oyunlar sayesinde öğrendik.
Amen,saklambaç,9,13(erkekler bilir),birdirbir,tekme tokat liste uzar gider.

Su savaşı ve futbol.
Bir de babamla çok amiral battı oynardık.

Maç yapmayı çok severdim, hâlâ daha severim. Defans benden sorulur. :cool:

Kurt yumurta anne vardi yumurtalara birer meyve ismi verilirdi kurt gelir bilmeye calisrdi bulursa yumurta kacardi kurt kovalardi. :p

-
:cat:

İp atlama, bide yakantop beni vurmak ne kadar zordu ya hep fasülye yaparlardı beni:D ortada dolanıp dururdum:D Bide saklambaç severdim saklanınca kimse bulamazdı oyun biterdi ben hala saklanırdım.Küçükken azcık saftım galiba:p

3vD2P4.jpg

İp atlamak kalp.

Bir de yedi kiremit. Şu hani kiremitleri üst üste koyup topla deviriyorsun, kaçışıyorsun, ebe seni vurmaya çalışıyor. Sen o sırada, kiremitleri tekrar dizmeye çalışıyorsun. Bu oyunu söylediğimde kimse hatırlamıyor da ondan uzun uzun anlattım. :D

Bir de muçi. İzmir dışında bu isimle bilinmez. Toplu saklambaç deniyor sanırım. Muçi efsanedir. Muçilemek diye bir fiili sokmuştur lugatımıza.

İp atlamak kalp.

Bir de yedi kiremit. Şu hani kiremitleri üst üste koyup topla deviriyorsun, kaçışıyorsun, ebe seni vurmaya çalışıyor. Sen o sırada, kiremitleri tekrar dizmeye çalışıyorsun. Bu oyunu söylediğimde kimse hatırlamıyor da ondan uzun uzun anlattım. :D

Bir de muçi. İzmir dışında bu isimle bilinmez. Toplu saklambaç deniyor sanırım. Muçi efsanedir. Muçilemek diye bir fiili sokmuştur lugatımıza.

Dediğin oyunun adı 9 taş veya tombik ben tombik olarak biliyorum :) çok eğlenceli bir oyundu :D

İp atlama
Yakartop
İstop
Yağ satarım, bal satarım

Ne güzeldi.

Almi, Larien sizi yanıma alır ne fırıldaklıklar yaapardım ben ya.:sırıt:

Geldikçe yazarım.

Mor deyince bana dokunabilirsiniz.ddd

İp atlama
Yakartop
İstop
Yağ satarım, bal satarım

Ne güzeldi.

Almi, Larien sizi yanıma alır ne fırıldaklıklar yaapardım ben ya.:sırıt:

Geldikçe yazarım.

İp atlama ve yakartopta harikaydım. Gerçi yalan söylemim ip atlamada vak, vik iyiydi de düzde hep ip kaçardı. Ay nostalji oldu salkımmm ;*

Bisikletin zinciri attığında yapabiliyor muydun hıhh
Ben yapardım misal, şimdi olsa yapamam :heyoo:

Edit: Almik bence sen zincir yapmayı biliyorsundur :D

Geri