Küçük şeylerden mutlu olunabileceğine inanıyor musunuz?

• Kullanıcı Mavi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Medya
🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Büyük şeylerden mutlu olunamayacağına inananlardanım aslında.

Bazen çok büyük şeyler de beni mutlu etmeye yetmiyor. O kadar anlık ki mutluluk

Anı kaçırdığın an replik gibi yaşıyorsun bu yüzden boşu boşuna ziyan yaşamamaya çalışıyorum.

İnanıyorum ve bir kişiliğe sahip her insanın bu şekilde mutlu olması gerektiğine inanıyorum.

inanmıyorum, biliyorum..
herşey gibi mutlulukta beyinde başlar, beyinde biter...
büyük veya küçük bir sebep önemli değil..
yeterki hayata pozitif bakmayı bilelim..
biz bu hayata sevmek, mutlu olmak, paylaşmak için geldik...
mutluluğu yaratan aslında biziz...

egolarından arınmıs , hayatın gercek yuzunu grmus her bırey kucuk seylerden mutlu olur ..
bunun ıcın bır kısılıgının olması yeterlıdır sayet

Onlarca yıl okulda, geri kalan yılları da çalışarak robot misali geçirdiğimiz bi hayatta küçüğü geç, büyük şeylerle bile 'gerçekten' mutlu olunabileceğine inanmıyorum.

Mutlu olmak için yaşamak gerekir. Biz yaşamıyoruz bile. Tek yaptığımız şey kendi yarattığımız şeylerin esiri olarak ölmeyi beklemek. Bize aptalca bi sistem kurması için devleti yaratiyoruz ve bu aptalca sistemin içinde kafayı sıyıranlar psikogları yaratıyor ya da tahammül edemeyip suç işleyenler hukukçuları yaratıyor. Bu dünyayı sallayıp Tanrıyı yaratiyoruz bu seferde din savaşları çıkıyor, askerler, sınırlar vs. vs. Yarattığımız herşey daha fazla sorun yaratmaktan başka bir işe yaramıyor. İşin komik yani. Beton evlerin içinde yaşayıp, her sabah aptal bi saatin zangırtısı ile uyanıp, fabrika çıkışlı konserve yemek yedikten sonra bu aptalca sistemi beslemek ve daha iyi birer köle haline gelmek için günde onlarca saat, halimizden fazlasıyla memnun bi şekilde köleliğe ve bize zehir olacak şeyleri yaratmaya devam etmemiz.

Mutlu olmak çok basit insan ile doğa arasına giren milyarlarca insan yapımı işkence olmasa. Kendimden örnek veriyim. Balık tutmaktan acayip zevk alıyorum bıraksalar orgazm olucam öyle söyliyim. Bigün bi iskelede balık tutuyordum, tuttuğumda 2-3 tane ha öyle trol gibi denizin dibini kazıdığımda yok. Koca göbekli bi adam çıktı 'burda balık tutamazsın' dedi. Neden diye sordum 'burası benim izin vermiyorum ' dedi. Denizimi tapuladın lan tarram desen, hakkaten tapulamış kağıt üzerinde. Kimi nerden kovuyorsun lan diyip kafayı gömsen bu seferde sistemde kimi rendelesem diye düşünen polisler ve hukukçular seni yok edecek.

O adam yanıma oturup 'bu dünya malı hepimize yeter' diyebilirdi ama açgözlülük ve insanları ezme psikolojisi ile beni kovmayı tercih etti. Ben ordan kovulduktan sonra ıssız bi yere gidip balık tutsam nasıl zevk alayım. Adamıda suçlayamazsın o çirkin duygular yüzünden çünkü bunlar bizim eserimiz. Eski Amerika yerlilerine bakıyorsun kıskançlık namına en ufak bi duyguları olmadığını görüyorsun. En enn basit örnek ''bi bebek''. Sadece yemek yemek ve altına etmek ister. İhtiyacımız olan şeyler sadece bunlar. Gerisi bizim yarattığımız iğrenç sistemin bizde oluşturduğu iğrenç şeyler. O yüzden bi insana kötü demeden önce bu benim de eserim demek lazım.

Bunlar gibi milyar tane örnek vermek isterdim ama benim iq seviyem tek haneli bi rakam. Bu yüzden de bazen kendimi çok mutluymuş gibi kandıramıyorum. Sürekli isyan sürekli isyan xd
Çözüm isyan ^^

İnsanın ihtiyacına cevap veren her şey mutlu olmaya yeter.O an en çok arzulanan neyse işte onun temini mutluluğa sebeptir.Yalnızlıkta omuza dokunan bir el, hüzünlü bir anında bir tebessüm ya da bir şeye duyulan beklentinin aniden karşılığını bulması gibi.Organizmayı sıkıntıdan kurtaran ya da aniden,beklenmedik meydana gelen her haz mutluluktur işte.Bunun da küçüğü büyüğü olmaz.Tabi doyumlu ve doyumsuz olmaya görede bu işler değişir.

İnanıyorum

Discovery II Mini cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu cümleyi duyduğunda nedense aklıma hep Sabahattin Ali'nin şu söylemleri gelir : bkz

küçük mutlulukları yaşamadan büyüklerine ulaşamazsın.

Nazim Hikmet; mutlu olmak için büyük nedenlere gerek yok. Cebimde 75 kuruşum var, havada ise bahar. -demiş ya. En küçük şeyden mutluluk payı çıkarabilecek o Polyanna var ya, işte o benim.

İnandığım içindir ki oluyorum.

Herkes mutlu oluyorsa derdiniz nedir heeri .) Neden simdi ozel ucagim olsa istedigim zaman haftasonunu Singapurda gecirsem, evimde bir hizmetcim bir de ascim olsa fena mi olurdu ?

Ay küçük şeylerden mutlu olan kadınlar da ne bileyim biraz şey.​

Geri